A rovat további hírei
A bukott líbiai rezsim csapatait a többi között azok a NATO-tagállamok - köztük Franciaország és Nagy-Britannia - fegyverezték fel, amelyek vezetői most ünnepeltetik magukat a Kadhafi megbuktatásában játszott szerepükért - írta csütörtökön a Süddeutsche Zeitung.
David Petraeus tábornok, az Irakban és az Afganisztánban harcoló amerikai csapatok volt parancsnoka szerdán, 37 évi katonai szolgálat után leszerelt, hogy átvegye a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) vezetését - közölte az amerikai média.
Daniel Lipsic szlovák belügyminiszter szerint Szlovákiának nem érdeke, hogy olyan idegeneket csábítson az országba, amelyek más országokban elkülönülnek vagy biztonsági kockázatot jelentenek a társadalom számára.
Moammer Kadhafi szülővárosára, illetve jelenlegi feltételezett tartózkodási helyére - a tengerparti Szirtre és a Tripolitól délkeletre fekvő Bani-Valídra - összpontosította legutóbbi légi csapásait a NATO, szerdán Brüsszelben közzétett közleménye szerint. Uniós diplomaták eközben azt mondták, hogy pénteken feloldják azoknak a gazdasági szankcióknak egy részét, amelyeket az észak-afrikai ország kikötői és üzleti tevékenységet folytató jogi személyei ellen foganatosítottak korábban.
Elérheti, sőt, meghaladhatja a 12 milliárd dollárt a trópusi viharrá szelidült Irén hurrikán okozta kár - közölte kedden gazdasági szakértőkre hivatkozva a The Wall Street Journal.
A pozsonyi belügyminisztérium szerint Gubík László, a kedvezményes magyar honosítását nyilvánosan vállaló lévai helyi MKP-vezető elvesztette szlovák állampolgárságát - írta az Új Szó című szlovákiai magyar napilap kedden. Az újság szerint nem biztos, hogy erről Gubík hivatalos végzést kap, így fellebbezni is nehéz lesz. Gubík László a belügyi tárca szerint döntésének hivatali bejelentése ellenére is pénzbírságot kaphat.
Ittas vezetés és illegális bevándorlás miatt őrizetbe vették Onyango Obamát, az amerikai elnök eltűntnek hitt nagybátyját a massachusettsi Framinghamben - jelentette hétfőn internetes oldalán a Fox televízió, az ugyancsak Rupert Murdoch sajtómágnás tulajdonában lévő londoni The Times és a The Australian értesüléseire hivatkozva.
Toalettpapírba csomagolták tiltakozó aktivisták Ferdinand Durcansky egykori nácibarát szlovák politikus mellszobrát hétfőn az észak-szlovákiai Zsolnához közeli Rajecben.
Izraeli hadsereg tagjai körében készült vizsgálat szerint a meleg katonák mintegy felét éri fizikai vagy szóbeli bántalmazás szexuális orientációja miatt. Ugyanakkor a haderő már 1993 óta engedi, hogy az alakulatok tagjai nyíltan vállalják másságukat.
A helyiek szerint több tömegsírt rejthet annak a titkos börtönnek az udvara, ahol szombaton 50 összeégett holttestet találtak Tripoliban.
Nyerjen 10.000 Ft-os kedvezményt a kreativ-webmester.hu-tól!
Nyerjen! 10.000 Ft értékben!

10.000 Ft-os kedvezményt a kreativ-webmester.hu-tól!

Szolgáltatás
Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!
Nyerjen! 15.000 Ft értékben!

Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!

Szolgáltatás
Nyerjen étkezési kupont a Speed-től!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

étkezési kupont a Speed-től!

Étel ital