A rovat további hírei
Az elmúlt évtizedekben különböző németországi katolikus intézményekben fiatalkorúakkal szemben elkövetett szexuális bűncselekmények teljes feltárása mellett állt ki a német katolikus egyház.
A főügyészséghez fordul a Híd magyar-szlovák kormánypárt a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) gyűlöletkeltő, magyarellenes óriásplakátjai miatt - írja az Új Szó című szlovákiai magyar napilap szerdán.
Katasztrofális közvélemény-kutatási eredménnyel kezdi a nyári parlamenti szünetet az Angela Merkel kancellár vezette német kormánykoalíció.
Bírálta egy kis osztrák ellenzéki párt a Habsburg Ottó temetését megelőző nagyszabású bécsi gyászszertartásokat.
Elegük lett a franciáknak Dominique Strauss-Kahn ügyéből: nyolcvan százalékuk szerint a média túl sokat foglalkozik a Nemzetközi Valutalap (IMF) nemi erőszakkal megvádolt volt vezérigazgatójának New York-i büntetőügyével, s 61 százalékuk nem szeretné, ha a szocialista politikus elnökjelöltként vagy aktív politikusként térne vissza Franciaországba - derül ki egy kedden nyilvánosságra hozott felmérésből.
Megpróbáltak felgyújtani egy zsinagógát Moszkvában keddre virradó éjszaka: négy elmaszkírozott fiatal férfi benzines palackokat dobott az épületre, de a fellobbanó tüzet a zsinagóga őrsége eloltotta.
Egyre duzzad az utóbbi évtizedek legsúlyosabb nagy-britanniai sajtóbotránya: hétfőn már a The Sunday Times is illegális információszerzés gyanújába keveredett, és a Murdoch-sajtóbirodalom brit lapjai által elkövetett hasonló vétségek áldozatai között lehet Károly brit trónörökös és Gordon Brown volt kormányfő is.
Másodfokon 6500 eurós pénzbüntetésre ítélte a regensburgi tartományi bíróság hétfőn Richard Williamson holokauszttagadó brit tradicionalista püspököt.
A kínai vezérkari főnök hétfőn figyelmeztette Washingtont, tartsa távol magát a dél-kínai-tengeri területi vitáktól; s amerikai kollégájának külön is nemtetszését fejezte ki az ottani hadgyakorlatok miatt.
Feltörte egy osztrák párt honlapját, s bankok és állami intézmények elleni hasonló támadásokkal fenyegetőzik egy osztrák hackercsoport.
Nyerjen kupont, mely a Familiatészta Kft. felajánlása!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

kupont, mely a Familiatészta Kft. felajánlása!

Étel ital
Nyerjen vacsorát a Várkonyi Bisztrótól!
Nyerjen! 10.000 Ft értékben!

vacsorát a Várkonyi Bisztrótól!

Étel ital
Vakációzzon a Szarvasi Arborétumban!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

Vakációzzon a Szarvasi Arborétumban!

Szabadidő