A rovat további hírei
Franciaország csütörtökön aggodalmának adott hangot amiatt, hogy előző nap ismeretlenek megtámadták az Agence France-Presse (AFP) francia hírügynökség ammáni irodáját.
A különleges kóli bélbaktérium kiváltotta fertőzés miatt hat gyermek kórházba került az északi-franciaországi Lille-ben: állapotuk súlyos, de nem életveszélyes - közölte csütörtökön a helyi egészségügyi hatóság szóvivője.
Növelte előnyét Lengyelországban a választási kampány küszöbén a kormánykoalíció vezető pártja, a Polgári Platform (PO).
Enyhült, de nem oldódott meg a dán-német határvita a két ország külügyminiszterének szerdai, berlini tárgyalásai nyomán.
Nem tetszik a cseh antifasiszta veteránoknak, hogy a prágai közszolgálati televízió az utóbbi időben nagy figyelmet szentel azoknak az erőszakos cselekményeknek, törvénysértéseknek, amelyeket a csehek követtek el a II. világháború után a helyi szudétanémetek ellen.
A magyar kormány a nemzeti össztermék 81 százalékát kitevő államadósságot 77 százalékra csökkenti egy lépésben, erről jövő héten lesz bejelentés - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Belgrádban a sajtónak, miután találkozott Mirko Cvetkovic szerb kormányfővel.
Rendőrségi fogdában találtak meg egy fiatal osztrák férfit, akit két hétig eltűntként kerestek a szülei - számolt be kedden az osztrák sajtó.
A lengyel kormány felmondta az A2-es autópálya két, összesen 50 kilométeres szakaszát építő kínai COVEC (China Overseas Engineering Group) céggel, mert a megszabott határidőre nem adott biztosítékot a beruházás további finanszírozására, és nem készített ütemtervet fizetési kötelezettségeinek teljesítéséről.
Nagyobb nyomozati hatáskört kap az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) mintegy 14 ezer ügynöke a bűnöző- vagy terroristagyanús személyek megfigyelésében - jelentette hétfői lapszámában a The Washington Post. Ez egyebek között kiterjed a számítógépes adatbázisok és a háztartási hulladék átkutatására, valamint arra, hogy a gyanús személyek életét megfigyelőcsoportok tartsák szemmel. Az új irányvonalakat az FBI a hamarosan kiadandó, belföldi nyomozásokra és műveletekre vonatkozó kézikönyve tartalmazza.
Remények szerint visszaszorulóban van Németországban a több hete tartó, súlyos hasmenésjárvány.
Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!
Nyerjen! 15.000 Ft értékben!

Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!

Szolgáltatás
eMARKT Békéscsabán is, nyerjen!
Nyerjen! 14.900 Ft értékben!

eMARKT Békéscsabán is, nyerjen!

Műszaki cikk
Nyerjen a Sandviken Tools Kft-től Bahco kést!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

a Sandviken Tools Kft-től Bahco kést!

Ajándék