A rovat további hírei
Váratlanul lemondott tisztségéről Nagy-Britannia EU-nagykövete. Sir Ivan Rogers kedden jelentette be távozását, csaknem egy évvel megbízatásának lejárta előtt.
Azonosították a török hatóságok a Reina klubban lövöldöző férfit: a támadó 28 éves, kirgiz állampolgár, és Lakhe Mashrapovnak hívják. Azt nem tudni, jelenleg hol tartózkodik, de állítólag tavaly novemberben, másfél hónappal a merénylet előtt érkezett Isztambulba. Kedden egy videofelvétel került elő a támadóról, amint a Taksim téren egy szelfivideot csinál - írja a hirado.hu.
Több romániai országos sajtóorgánum is történelemhamisítással vádolta meg a sepsiszentgyörgyi T3 kiadót, amiért a 11 éve használt negyedikes magyar nyelvű történelem-tankönyvében székely zászlóval jelölte Románia helyét Európa térképén.
Nagy tűz ütött ki helyi idő szerint hétfőn este a chilei Valparaísóban, legalább száz házat pusztítva el. A helyi hatóságok azt közölték, mintegy 400 embert kellett a környékről evakuálni.
Az olasz kormány kitoloncolási megállapodásokat kötne afrikai országokkal, hogy gyorsabban küldhesse vissza az országban illegálisan tartózkodó migránsokat - jelentette hétfőn az Il Messaggero című olasz napilap.
Rendőrök érkeztek hétfőn este Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök lakásához, hogy kihallgassák az ellene felmerült megvesztegetési vádakban - jelentette az izraeli média.
Hétfőn megérkeztek Moszkvába azok az orosz diplomaták és családjaik, akiket korábban Barack Obama amerikai elnök rendelete értelmében kiutasítottak az Egyesült Államokból - jelentették orosz hírügynökségek.
A francia elnök bagdadi látogatásának napján (azaz ma) követtek el merénylet az iraki főváros egyik síita negyedében.
Az Iszlám Állam állhat a szilveszter esti isztambuli terrortámadás mögött - közölte a török média hétfőn. Közben a terrorszervezet is bejelentkezett és magára vállalta a szilveszteri mészárlást. A támadó egy támadófegyverrel nyitott tüzet az ünneplő tömegre a népszerű Reina nevű szórakozóhelyen.
Magány és üresség uralta széttöredezett társadalomban élünk, amely elvesztette a nevetés, a játék és a nyugalom értékeit - figyelmeztetett Ferenc pápa vasárnap újévi homíliájában a római Szent Péter-bazilikában.