A rovat további hírei
A Hamász radikális palesztin szervezet mártírnak nevezte azt a 19 éves palesztin merénylőt, aki húsz embert megsebesített egy jeruzsálemi busz felrobbantásával, és csütörtökön egy jeruzsálemi kórházban belehalt sebesüléseibe - jelentette csütörtökön a Ynet, a Jediót Ahronót című izraeli újság honlapja.
A tűzszünet a legjobb út a szíriai konfliktus megoldásához - jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár csütörtökön Ankarában a Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszterrel tartott közös sajtótájékoztatón.
Traumatizálit kislányok, engedelmes tinédzser fiúk, szülői szigor, kérhetetlen vallási vezető: nagyjából így lehet jellemezni az indiai tömeges esküvői ceremóniákat. A megrázó videón egy tízéves lány sírva könyörög esküvői fátyla mögött, hogy ne adják férjhez.
Több mint százhatvanan vesztették életüket a szárazság és a hőhullámok miatt India déli és keleti részén, ahol időnként 45 Celsius-fokra is felkúszott a hőmérő higanyszála - számoltak be indiai tisztségviselők, és arra figyelmeztettek, hogy az enyhülést hozó monszunesők még hetekig várathatnak magukra.
Ecuadorban ötszázhuszonötre nőtt a földrengés halottainak száma, de találtak három túlélőt is négy nappal a pusztító természeti katasztrófa után – közölték a hatóságok helyi idő szerint kedd este. Az előző, kedd reggeli összesítésben még 480 halottról adott hírt a belügyminisztérium.
Teljes dróntilalmat rendelt el a brit kormány London légterében Barack Obama amerikai elnök hétvégi látogatásának idejére.
Elindult kedden Ecuadorba a Lehóczki László vezette miskolci Spider Mentőcsoport, valamint még két másik mentőcsapat néhány tagja, hogy segítsen a pusztító erejű földrengés áldozatainak felkutatásában - közölte a miskolci mentőcsoport szóvivője az MTI-vel.
A belga belügyminisztérium alá tartozó Fenyegetésértékelési Elemző Testület (OCAM) vezetője jelentette be kedden.
A legújabb összesítés szerint legkevesebb 413 halálos áldozatot követelt a pusztító erejű, a Richter-skála szerint 7,8-as fokozatú földrengés Ecuadorban - közölte kedden César Navas ecuadori védelmi miniszter. Az áldozatok ismert száma előzőleg 350 körül volt.
Több száz pedagógus tüntetett hétfőn Bukarestben a román kormány épülete előtt, méltányosabb bérezést követelve a közszférában.
Johann Strauss: A cigánybáró operett két részben
Nyerjen! 7.000 Ft értékben!

Johann Strauss: A cigánybáró operett két részben

Kultúra
Indítsa 2018-at az Árpád Pálinkával!
Nyerjen! 7.520 Ft értékben!

Indítsa 2018-at az Árpád Pálinkával!

Ital