A rovat további hírei
A kínai parlament, ottani elnevezéssel az Országos Népi Gyűlés most tartja szokásos évi plenáris ülését. Ez a fórum a szocialista államrend szabályai szerint működik, tehát csak jóváhagyja a pártvezetés korábban, szűk körben hozott döntéseit. De összetétele sokat elárul a modern Kínáról, amelyre aligha ismerne rá a negyven éve halott Mao Ce-tung - írja a hvg.hu.
A francia jobboldali és a centrista UDI párt képviselőinek egy része csütörtökön javasolta, hogy lépjen vissza a hat hét múlva esedékes elnökválasztás konzervatív jelöltségétől Francois Fillon, aki családtagjai feltételezett fiktív parlamenti állásai miatt ügyészségi eljárás alá került, és helyette indítsák Fillon egyik korábbi riválisát, Alain Juppé bordeaux-i polgármestert.
Többéves börtönbüntetést szabtak ki nyolc iraki menekültre szilveszterkor elkövetett nemi erőszak miatt, a kilencedik vádlottat felmentették a csütörtökön Bécsben kihirdetett ítélet szerint.
Legalább nyolc bányász meghalt, kilenc pedig súlyosan megsérült, egy sújtólégrobbanásban csütörtökön a nyugat-ukrajnai Lviv megye egyik bányájában.
A menedékkérők tagállamok közötti áthelyezésének rendszere az Európai Unió legfontosabb szolidaritást kifejező eszköze, a tagállamoknak nincs lehetőségük több kifogást találni ezzel kapcsolatban - jelentette ki Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs politikáért felelős tagja csütörtöki brüsszeli sajtótájékoztatóján.
Jeff Sessions amerikai igazságügyi miniszter még szenátorként kétszer is találkozott Oroszország washingtoni nagykövetével az elnökválasztási kampány idején, de erről hallgatott a miniszteri kinevezése előtti szenátusi meghallgatáson - értesült a The Washington Post című amerikai napilap.
A hvg. hu szerint a kisfiú súlyos agykárosodást szenvedett, orvosszakértők szerint azért, mert a bébiszitter megrázta. A magyar nőt emberöléssel vádolják, de tagadja a vádakat.
Egy palesztin könnyebben megsebesített késével Ciszjordániában egy izraeli telepest, aki lelőtte támadóját - jelentette az izraeli média szerdán.
Francois Fillon, a hat hét múlva esedékes francia elnökválasztás konzervatív jelöltje nem lép vissza annak ellenére sem, hogy a családja feltelezett fiktív parlamenti állásai ügyében eljáró vizsgálóbírók március 15-re beidézték, hogy ismertessék vele a vádemelést.
Magyarellenes tartalomért, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) feljelentése alapján 25 ezer lejes (1,8 millió forint) pénzbírságot szabott ki a román médiahatóság a B1 tévécsatornára - tudatta szerdai hírlevelében az RMDSZ.