A rovat további hírei
Továbbra is bizonytalan a hétfő este berlini tömeges gázolás háttere, és akár újabb támadás is történhet - figyelmeztettek a nyomozás vezetői kedden. A valódi tettes még szabadlábon van.
Megtartotta első ülését a december 11-én megválasztott román parlament mindkét háza kedden. A képviselőház és szenátus is - korelnöke vezetésével - megválasztotta a mandátumigazoló bizottság tagjait, a házelnökökről azonban csak szerdán szavaznak a törvényhozók, miután egyenként leteszik a hivatali esküt.
Befolyással való üzérkedés és pénzmosás gyanújával bíróság elé állítja Horváth Anna kolozsvári alpolgármestert a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) - közölte kedden a vádhatóság.
Egy Naved B. nevű 23 éves pakisztáni menekült lehetett annak a kamionnak a sofőrje, amelyik a berlini karácsonyi vásár tömegébe hajtott - írja a hirado.hu.
A legfrissebb adatok szerint 12 ember meghalt és csaknem 48-an megsérültek Berlinben a karácsonyi vásárban, miután a vásári forgatagba hajtott egy teherautó. Egy szemtanú szerint körülbelül 60 km/órás sebességgel, lassítás nélkül hajtott az emberek közé a kamion. A sofőr elmenekült, de később elfogták.
Kilenc ember halt meg és sokan megsebesültek hétfő este egy berlini karácsonyi vásárban, amikor a tömegbe hajtott egy teherautó - közölte a német főváros rendőrsége a Twitteren. Valószínűleg terrortámadás érte a német fővárost. Az M1 értesülései szerint a berlini rendőrség őrizetbe vett egy embert. A teherautóban egy halottat találtak.
Rálőttek kora este Oroszország ankarai nagykövetére. Andrej Karlovot több lövés érte, belehalt sérüléseibe. A TASZSZ orosz hírügynökség szerint egy ismeretlen fegyveres betört az ankarai kortárs művészetek galériájába, ahol Andrej Karlov nagykövet tartott megnyitó beszédet az "Oroszország török szemmel" nevet viselő fotókiállításon. Több golyó is eltalálhatta, a támadót lelőtték.
A jelenlegi, feszültséggel terhes időkben a párbeszéd fontosabb, mint valaha. Párbeszéd nélkül nem lehet megoldani a vitás kérdéseket és nem lehet javítani a kölcsönös megértést - jelentette ki Jens Stoltenberg, az észak-atlanti szövetség főtitkára a NATO-Oroszország Tanács brüsszeli ülését követően hétfőn, utalva ugyanakkor arra, hogy az ukrajnai helyzettel kapcsolatban gyökeresen eltértek az álláspontok.
Harmincháromra nőtt hétfőre az irkutszki alkoholmérgezés halálos áldozatainak száma, további huszonegy személyt kórházban ápolnak.
Ötvenhét újságírót, köztük öt nőt öltek meg az idén munkavégzés közben, elsősorban háború sújtotta országokban, a tavalyi 67-tel szemben - derül ki a Riporterek Határok Nélkül (RSF) nemzetközi szervezet hétfőn nyilvánosságra hozott, év végi jelentése szerint.
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Érték: 3.200 Ft Játszom
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom