A rovat további hírei
Vonattal ütközött egy magyar autóvezető az ausztriai Karintia tartományban csütörtök kora reggel, a sofőrt sérülései miatt a wolfsbergi kórházába szállították - adta hírül az MTI.
Az Egyesült Államok kormányzata 85 ezerről 110 ezerre emelte a 2017-es pénzügyi évben befogadható menekültek létszámkeretét.
Továbbra is lélegeztetőgépen tartják, de enyhe javulást észleltek kezelőorvosai szerdán az előző este súlyos agyvérzést szenvedett a Nobel-békedíjas Simon Peresz volt izraeli elnök egészségi állapotában.
Bár az agyvérzés után eleinte eszméleténél volt, később válságosra fordult a Nobel-békedíjas izraeli politikus állapota. Az orvosok megvizsgálják az agyat ért sérülést, de nem akarják megműteni a 93 éves volt elnököt. Kedd reggel Peresz még egy videót forgatott a róla elnevezett békeközpontban.
Átlépte kedden a szíriai határt a délkelet-törökországi Cilvegözü településnél egy 20 kamionból álló török humanitárius segélyszállítmány - jelentette a CNN Türk török hírtelevízió.
A belga hatóságok arra kérték a barkácsboltokat és a gyógyszertárakat, hogy jelentsék, ha valaki nagy mennyiségben vásárol potenciálisan veszélyes anyagokat - közölte a helyi média kedden.
Ötven pakisztáni menekültet próbált illegálisan Olaszországba szállítani egy 12 méteres luxusjacht. A hajót két profi ukrán tengerész irányította, őket az olasz hatóságok őrizetbe vették.
Éles fegyverrel játszott egy kétéves kisfiú, aki mellbe lőtte saját magát az Egyesült Államokban.
Az olyanokat mint Magyarország, ki kellene zárni az Európai Unióból - mondta a német Die Weltnek adott interjújában Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter.
Hivatalosan életbe lépett damaszkuszi idő szerint hétfő este hét órakor, közép-európai idő szerint hat órakor az amerikai-orosz megállapodáson nyugvó szíriai tűzszünet.