A rovat további hírei
2007 óta a világ legnagyobb biztonsági cégének számító G4S-nél állt alkalmazásban Omar Mateen, az ötven halálos áldozatot követelő orlandói lövöldözés elkövetője, és a férfi hivatalból hordott magánál fegyvert - közölte helyi idő szerint vasárnap a vállalat szóvivője.
A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) szerint a vasárnapra virradóra történt, mintegy húsz halottat követelő orlandói lövöldözés "jól szervezett" és jól előkészített" volt.
Túszejtőt lőtt le a rendőrség egy melegbárban szombat este az Egyesült Államokban, a floridai Orlandóban, ahol egy lövöldözést követően legkevesebb húsz ember megsebesült. A bártól nem messze lőtték le két napja Christina Grimmie énekesnőt.
Szélsőséges szervezetek fenyegetései ellenére megtartották vasárnap Kijevben az idei melegfelvonulást erős rendőri jelenlét mellett.
Az 1-1-es döntetlennel végződő angol-orosz mérkőzés után Marseille utcáin folytatódott a harc.
Az Iszlám Állam (IÁ) veszít befolyásából és eddig uralt területeiből - közölte újságírókkal pénteken Brett McGurk, az amerikai elnök különmegbízottja a terrorszervezet ellen küzdő globális koalícióban.
Az oroszok 75 százaléka úgy gondolja, hogy hazája nagy befolyású ország, a lakosság minden korábbinál nagyobb részének, 26 százaléknak pedig meggyőződése, hogy Oroszország már ma is a nagyhatalmak közé tartozik - derült ki az Összoroszországi Közvélemény-kutatási Központ (VCIOM) pénteken nyilvánosságra hozott felméréséből.
Akcióba lendült a dél-koreai haditengerészet az Észak-Koreával vitatott tengeri határövezetben, mert a térségben hosszú ideje halásznak a kínaiak az értékes kék rákokra - számolt be a helyi média pénteken.
A világon egyedülálló virtuális gulágmúzeumot hoztak létre cseh szakértők az interneten.
Egy szolgálaton kívüli rendőr nyújtott menedéket az egyik menekülő tel-avivi merénylőnek, mert nem tudta, hogy ő is részese a gyilkosságoknak.