A rovat további hírei
Utolsó figyelmeztetés, esély az unió önreflexiójára, lehetőség a szélsőjobbnak - így kommentálták pénteken a brit népszavazás eredményét a vezető szlovák lapok, amelyek a brit politikának és Brüsszelnek címzett kritikával sem takarékoskodtak.
Legalább 98 ember életét követelte egy pusztító erejű tornádó csütörtökön a kelet-kínai Csiangszu tartományban, ahol a vihar elvonultával földig rombolt házak között mentik ingóságaikat az emberek.
A BBC péntek reggeli előrejelzése szerint a Brexit-tábor, vagyis a kilépés hívei nyerték meg a brit EU-tagságról rendezett népszavazást. Hasonló következtetésre jutottak az ITV kereskedelmi televízió szakértői.
A kommandósok lelőtték a maszkba öltözött tettest, aki állítólag nem éles fegyverrel lövöldözött. A rendőrség cáfolta, hogy sebesültek lettek volna. Peter Beuth hesseni tartományi belügyminiszter szerint az elkövetőt agyonlőtték a rendőrség egységei.
Ötvenegy halálos áldozata és több tucat sérültje van a Kína keleti részét sújtó, felhőszakadásokkal és jégesővel kísért tornádónak - jelentette az állami média csütörtökön.
Drasztikusan nő az abortusz mellett döntő nők száma Latin-Amerikában a zikavírussal és annak magzatra gyakorolt hatásával kapcsolatos aggodalmak miatt - állapították meg kutatók.
Halálra ítélték egy kábítószer-kereskedő banda négy tagját csütörtökön a dél-kínai Kuangtung tartomány Csuhaj városában - adta hírül a kínai állami média. A napokban az országban több súlyos, köztük halálos ítéletet hirdettek ki kábítószerek terjesztésével kapcsolatos büntetőperekben.
Várhatóan magas lesz a részvételi arány a brit uniós jövőről szóló csütörtöki népszavazáson (Brexit) - mondta Gálik Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem docense az.
Megkezdődött csütörtök reggel a népszavazás Nagy-Britannia EU-tagságáról.
Egy magát Miguelnak nevező homoszexuális férfi televíziós interjújában azt állította, hogy Omar Mateen, az orlandói tömegmészáros szeretője volt, és a lövöldözés hátterében nem terrorizmus, hanem személyes bosszú állt.