A rovat további hírei
A tunéziai terrorfenyegetettség növekedésére figyelmeztetett az orosz szövetségi idegenforgalmi ügynökség, a Roszturizm csütörtökön.
A német parlament kimondta, népirtás volt az I. világháború idején az Oszmán Birodalomban az örmények lemészárlása, de a mai Törökország ezért nem tehető felelőssé.
Június másodikára esik az idén az adószabadság napja Szlovákiában - derült ki a Hayek-alapítvány csütörtökön Pozsonyban közzétett számításaiból.
Legalább háromszor hajtott végre kényszerleszállást a katasztrófa előtti napon a két hete a Földközi-tengerbe zuhant egyiptomi utasszállító repülőgép – jelentette csütörtökön a francia média.
Legkevesebb négyen meghaltak és négy ember eltűnt a bajorországi áradásokban a hatóságok csütörtök reggeli összesítése szerint.
Lövöldözés miatt lezárták szerdán a kaliforniai UCLA egyetemet Los Angelesben. Egyelőre két áldozatról tudni.
Az Egyesült Államokban megszületett az első csecsemő, aki a zikavírus miatt kóros kisfejűségben szenved.
Hivatalosan is megnyílt a világ leghosszabb és legmélyebben futó, 57 kilométeres vasúti alagútja Svájcban az Alpokban: a mintegy 11 milliárd eurót (3450 milliárd forint) felölelő építési munkálatok csaknem két évtizedig tartottak és kilenc ember halálát okozták.
Egy francia hadihajó olyan jeleket észlelt, amelyeket feltehetően a közel két hete a Földközi-tengerbe zuhant egyiptomi utasszállító repülőgép két feketedobozának egyike ad le - közölte szerdán az egyiptomi közlekedési minisztérium a katasztrófa körülményeit vizsgáló testületre hivatkozva.
Észak-Korea nem kíván felhagyni atomprogramjával - mondta sajtóértesülések szerint Ri Szu Jong, a Koreai Munkapárt alelnöke, a párt politikai bizottságának tagja kínai vendéglátójának, a Kínai Kommunista Párt (KKP) nemzetközi főosztályát vezető Szung Taónak Pekingben.