A rovat további hírei
Az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezethez eddig több mint 80 bosznia-hercegovinai gyerek csatlakozott, akik hazatérésük után komoly biztonsági kockázatnak és "időzített bombának" számítanak majd - derült ki egy boszniai civil szervezet által hétfőn közzétett tanulmányból, amelyet a Politika című szerb napilap ismertetett nagy terjedelemben.
Omar Mateen, az orlandói tömeggyilkos, a támadás során abszolút nyugodt volt, túszokat szedett és tárgyalásokba bocsátkozott a rendőrökkel - közölte John Mina orlandói rendőrfőnök hétfőn egy újabb sajtóértekezleten, ahol a mészárlás eddig ismeretlen részleteiről számolt be.
A lyoni prefektúra hétfőn bejelentette, hogy a városban tilos alkoholtartalmú italok értékesítése a labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseinek napján.
Az Iszlám Állam vállalta magára az ötven áldozatot követelő orlandói lövöldözést, amely 2001. szeptember 11-e óta a legsúlyosabb támadás volt az Egyesült Államokban. A terrorszervezet nem volt folyamatos kapcsolatban a lövöldözővel. Omar Mateen vasárnapra virradóra válogatás nélkül lőtt emberekre egy melegbárban.
Tajvan nem engedélyezi a közelmúltban tisztétől megválni kényszerült elnök, Ma Jing-csiu szerdára tervezett hongkongi útját - derült ki a tajpeji elnöki hivatal közleményéből. A hongkongi sajtó hétfői beszámolója szerint Ma az Ázsiai Kiadók Társaságának (Sopa) díjátadó ünnepségre lett volna hivatalos, ahol fel is szólalt volna.
2007 óta a világ legnagyobb biztonsági cégének számító G4S-nél állt alkalmazásban Omar Mateen, az ötven halálos áldozatot követelő orlandói lövöldözés elkövetője, és a férfi hivatalból hordott magánál fegyvert - közölte helyi idő szerint vasárnap a vállalat szóvivője.
A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) szerint a vasárnapra virradóra történt, mintegy húsz halottat követelő orlandói lövöldözés "jól szervezett" és jól előkészített" volt.
Túszejtőt lőtt le a rendőrség egy melegbárban szombat este az Egyesült Államokban, a floridai Orlandóban, ahol egy lövöldözést követően legkevesebb húsz ember megsebesült. A bártól nem messze lőtték le két napja Christina Grimmie énekesnőt.
Szélsőséges szervezetek fenyegetései ellenére megtartották vasárnap Kijevben az idei melegfelvonulást erős rendőri jelenlét mellett.
Az 1-1-es döntetlennel végződő angol-orosz mérkőzés után Marseille utcáin folytatódott a harc.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó