A rovat további hírei
Szinte teljesen védtelen az internet azokkal a kifinomult, összetett támadásokkal szemben, amelyek pénteken több népszerű oldalt és szolgáltatást is megbénítottak – állítja egy kiberbiztonsági szakember. A támadások célja sajnos sokkal durvább lehet, mint azt elsőre gondolnánk - írja a hvg. hu.
Tömeges hackertámadás érte az Egyesült Államokban több internetes világcég és médium szervereit. Két-három órán keresztül elérhetetlen volt a Yahoo, a Twitter, a Spotify, az eBay vagy például a PayPal portálja, továbbá nem lehetett "megnyitni" a CNN hírtelevízió, a The New York Times című napilap és a brit The Financial Times oldalait sem.
Vegyszer okozta incidens miatt lezárták péntek este a londoni City repülőteret.
Németországban bohócjelmezbe öltözött ismeretlenek zaklatnak embereket sorozatban, pénteki sajtójelentések szerint az utóbbi napokban csaknem tucatnyi, többször fegyveres bohóctámadás történt gyermekek és felnőttek ellen.
Hillary Clinton demokrata párti elnökjelöltnek 86,9 százalékos esélye van arra, hogy megnyerje a november 8-án esedékes amerikai elnökválasztást - derül ki a FiveThirtyEight (538) közvélemény-kutató internetes oldal legfrissebb felméréséből.
Elkezdték felszabadítani a keresztény és jazidi falvakat a kurdok Moszul ostrománál. Hamarosan kiderül, hány templomot és keresztény közösséget pusztítottak el az iszlamisták, ha sikerül tőlük megtisztítani a településeket. Az Iszlám Állam hamarosan feladhatja a város keleti részét, a dzsihadisták menekülnek.
Az izraeli Sin Bét belbiztonsági szolgálat felszámolt egy merényletekre készülő palesztin csoportot - értesült csütörtökön a Jediót Ahronót című izraeli újság honlapja, a ynet.
John Kerry amerikai külügyminiszter szerint Aleppó elestével nem ér véget a szíriai háború.
Több órás vita után, szerda este bizalmat szavazott a zágrábi parlament az Andrej Plenkovic vezette új, jobboldali horvát kormánynak.
Kétórás figyelmeztető sztrájk volt a romániai kórházakban szerdán, az egészségügyben dolgozók többek között a szociális munkásoknak követeltek magasabb bért.