A rovat további hírei
Martin Filko húsvét hétfőn borult fel kétszemélyes kajakjával Pozsonynál. Hetek óta keresték, a holtteste szerdán került elő.
Erőszakkal törték át Panama és Costa Rica határát kubai menekültek, akik az Egyesült Államokba igyekeznek.
A 80 tonnás monstrum egy kétszintes, konténerekből összeállított ideiglenes építményre zuhant a szerdai viharban. A balesetnek 18 halottja és 18 sérültje van a mostani adatok szerint.
A Bakraoui fivéreket nevezte meg a párizsi és brüsszeli merényletek szervezőiként, és Najim Laachraouit a pokolgépek készítőjeként az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet az angol nyelven havonta megjelenő propagandamagazinjában.
Előzetes letartóztatásba helyezték kedden a februári bajorországi vonatbalesetért felelősnek tartott forgalomirányító tisztet, aki valószínűleg azért hibázott, mert a mobiltelefonjával játszott a tragédia előtti percekben. A 11 halálos áldozatot követelő balesetben 24-en súlyosan, 61-en könnyen megsérültek.
Az eset Japánban történt, és a hatóságok szerint a hatéves lány egy székre állva mászott át a terasz korlátján.
Önkritikus mondatokkal ismerte el tévedését a németországi belső elhárítás, hiszen nem ismerték fel az iszlamista terrorszervezet tevékenysége és a migráció összefüggéseit, valamint a szövetségi alkotmányvédelmi hivatal is helytelenül értékelte azt a veszélyt, amit az Iszlám Állam és a menekülthullám egyértelmű összefüggése mutat. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerint a politika naivitása, hogy a migránsok között nincsenek terroristák.
Rendkívüli állapotot hirdetett ki öngyilkossági kísérletek aggasztó hulláma miatt egy kanadai indián közösség vasárnap, miután előző éjjel 11 tagja próbált meg véget vetni életének.
Száztizenkettőre emelkedett a dél-indiai templomtűz halálos áldozatainak száma - közölték a helyi hatóságok hétfőn.
A 18 éves fogva tartott az „e4e” feliratot késsel karcolta a másik rab arcába.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó