A rovat további hírei
A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) jó és vállalható eredményt ért el az önkormányzati választáson, és ennek köszönhetően erős önkormányzati érdekképviselettel rendelkeznek a romániai magyar közösségek - jelentette ki szombaton Marosvásárhelyen Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.
Péntek éjjel puccskísérlet volt Törökországban.
Egy vécébe bújva, rettegve vészelte át a támadás utáni pánikot több Nizzában élő magyar. Egy másik kinti magyar az ismerősével beszélt, aki a helyszínről mesélte el, hogy a támadás alatt szinte néma csend volt.
Erősíti közúti ellenőrzéseit júliusban és augusztusban a román rendőrség az országhatár térségében lévő utakon, amelyeken a külföldön dolgozó, szabadságra hazatérő vendégmunkások miatt ebben az időszakban jelentős forgalomnövekedés várható - közölte pénteken az országos rendőrkapitányság.
Mohamed Lahouaiej Bouhlelnek hívják azt a 31 éves, tunéziai származású férfit, aki elkövette a nizzai gázolásos merényletet - jelentette honlapján pénteken a Nice-Matin című helyi napilap hivatalos forrásokra hivatkozva.
Épségben találta meg a csütörtök esti nizzai gázolásos merénylet okozta pánikban elveszített nyolc hónapos kisbabáját egy család a Facebookon közzétett és több ezrek által megosztott felhívásnak köszönhetően.
A francia hatóságok jelenleg az áldozatok segítésére összpontosítanak, és két-három kilométer hosszan lezárták Nizzában a katasztrófa által érintett Promenade des Anglais környékét.
A Franciaország és Olaszország közötti határon még a legkisebb átkelőnél is egyenként ellenőrzik az áthaladó járműveket a nizzai terrorakció esetleges résztvevői menekülésének megakadályozására. Olaszországban éppen péntektől szigorították a biztonsági készültséget.
Nyolcvannégy halottja, tizennyolc válságos állapotban lévő és ötven könnyebb sebesültje van a Nizzában történt teherautós terrortámadásnak - közölte pénteken a francia belügyminisztérium.
A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) egy sérült magyar nőről tud a nizzai tömeges gázolással összefüggésben - közölte Menczer Tamás, a tárca szóvivője péntekre virradó éjszaka az M1 aktuális csatornán.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Nyerj díszdobozos kolbászt a dr. Ignácz Manufaktúrától!

Nyerj díszdobozos kolbászt a dr. Ignácz Manufaktúrától!

Érték: 7.900 Ft Játszom
Nyerj páros belépőt a Varázslatos Musical előadásra!

Nyerj páros belépőt a Varázslatos Musical előadásra!

Érték: 6.000 Ft Játszom