A rovat további hírei
Tavaly több mint 88 ezer kísérő nélküli kiskorú kért menedéket az Európai Unió valamelyik tagállamában, majdnem négyszer annyian, mint egy évvel korábban. Az unió országai közül Magyarország volt a harmadik, ahol a legtöbb ilyen fiatalt regisztrálták, majdnem 9 ezer folyamodott menekültstátuszért, ami komolyan megterhelte a hazai ellátórendszert. Ahogy a felnőttek, úgy a kiskorúak is Nyugat-Európába szeretnének eljutni, ezért többségük már nem tartózkodik Magyarországon. A hosszú úton azonban komoly veszély leselkedik rájuk, csak tavaly több ezren tűntek el Európában.
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nyitotta meg csütörtökön a Londoni Értéktőzsde (LSE) kereskedését.
Az izraeliek légi parádéval, kirándulással, bibliai vetélkedővel, kulturális programokkal ünneplik az ország megalapításának hatvannyolcadik évfordulóját csütörtökön.
A kínai elnök tavalyi londoni látogatását előkészítő kínai biztonságiak "otrombaságára" panaszkodott egy óvatlanul elejtett és kamerák által rögzített megjegyzésével a brit uralkodó.
Szivárványszínű zászlókkal ünnepelték az olaszországi melegszervezetek szerdán a római képviselőház előtt annak a törvénycsomagnak a megszavazását, amely az olasz jogba bevezette a bejegyzett élettársi kapcsolatot, szabad utat engedve az eddig Olaszországban nem engedélyezett melegházasságoknak.
Kivégzőosztag előtt fejezte be életét Tajvanon az az ámokfutó, aki két éve a metrón késsel megsebesített 26 embert, akik közül négy meghalt - közölte Tajpejben szerdán Csen Ming-tang, az igazságügyi tárca helyettese.
Két álarcos megkéselt két izraeli nőt kedden Jeruzsálemben - közölte a rendőrség. Keresik a tetteseket.
Barack Obama amerikai elnök még ebben a hónapban ellátogat Hirosimába, hogy lerója tiszteletét az atomtámadás áldozatai előtt - jelentette be kedden a Fehér Ház. Obama az első hivatalban lévő amerikai elnök, aki felkeresi az amerikai atomtámadás sújtotta japán várost.
Bombariadó volt Csehországban több mint egytucatnyi helyen kedd délelőtt, miután egy ismeretlen telefonáló vagy telefonálók elrejtett robbanókészüléket jeleztek számos helyszínen. A rendőrség az összes helyszínt átkutatta, de bombát sehol sem találtak - közölte Markéta Janovská, a cseh országos rendőr-főkapitányság szóvivője.
Több mint kétmillió szegény ember elköltöztetésére készülnek az idén Kínában - jelentette be kedden Pekingben a szegénység felszámolását irányító kormányzati munkacsoport.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom