A rovat további hírei
Árvíz pusztít Romániában, ahol az ország középső és keleti részén 48 órája szinte megszakítás nélkül esik az eső: a térségben lakóházakat és utakat öntött el a hegy- és dombvidéken lezúduló ár, több mint kétszáz embert kilakoltattak szombaton.
Véget vet a tálibokkal szembeni egyoldalú tűzszünetnek az afgán hadsereg.
Az osztrák alkotmányt nem kel megváltoztatni, mert annak értelmezése megengedi, hogy alternatív nemi identitások is bejegyezhetőek legyenek. A részletekről a parlament dönt majd.
A román országos meteorológiai intézet vasárnap reggelig meghosszabbította a heves esőzések miatti másodfokú (narancssárga) figyelmeztetést, amely elsősorban a Keleti Kárpátok térségére, így Székelyföld nagyobb részére is vonatkozik.
Július 1-től 10 százalékkal nőnek a nyugdíjak Romániában, a garantált minimálnyugdíj értéke pedig 20 százalékkal emelkedik - erősítette meg csütörtökön Viorica Dancila román miniszterelnök.
Házakat és gazdasági épületeket öntött el, autókat sodort el és közlekedési fennakadásokat okozott a Románia központi és keleti részén szerdán és csütörtökön lehullott nagy mennyiségű csapadék.
Július 16-án Helsinkiben rendezik meg Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök csúcstalálkozóját - közölte csütörtökön egyidejűleg a Moszkvában Kreml és Washingtonban a Fehér Ház sajtószolgálata.
A fából készült standok pillanatok alatt lángra kaptak, a tűzoltók másfél órába telt, mire sikerült megfékezniük a tüzet.
Szabadlábra helyezte szerdán egy isztambuli bíróság Mehmet Altan közismert török újságírót, akit februárban egy másik bíróság azért sújtott súlyosbított életfogytiglani börtönbüntetéssel, mert az ítélet szerint előre tudott a 2016-os puccskísérletről és hatalomátvételre szólított fel - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.
Nem foglalt állást Verespatak ügyében a román Legfelsőbb Védelmi Tanács, amelynek szerdai ülésén a kulturális miniszter beszámolt az erdélyi település számára UNESCO örökségvédelmi védettséget biztosító eljárás helyzetéről, és az a döntés született: továbbra is a kormány fog eljárni az ügyben.