A rovat további hírei
Új formában láthatja a közönség a Kiscsillag zenekar és Földes Eszter színművész tavaly bemutatott zenés darabját, a Semmi Konferenciát. A koncertszínházból kamaradarabbá formált produkció, amelynek dalai a napokban megjelentek lemezen, vidéki turnéra indult.
Anya és lánya – egy ki nem mondott szavakkal, elfojtott indulatokkal terhelt kapcsolat, amely végül egyikük öngyilkosságába torkollik. Leegyszerűsítve talán így is összefoglalhatnánk a szarvasi Cervinus Teátrum Jóéjszakát mama! című darabjának lényegét. Ennél azonban sokkal többről van szó: ez az előadás rávilágít saját életünk félelmeire, bizalmatlanságaira, elhallgatásaira, arra, mennyire mérgezi kapcsolatainkat az őszinte beszélgetések hiánya. Talán ezért is van az, hogy számos néző már sokadszor ül be az előadásra.
Ma van a színházi világnap, ebből az alkalomból a színházakban az előadások előtt felolvassák azt a nemzetközi üzenetet, amelyet az idén Isabelle Huppert neves francia színművész fogalmazott meg.
Átadták a IV. Bábos Drámaíró Verseny díjait vasárnap délután Békéscsabán, amivel véget ért a négynapos megméretés - tájékoztatta a rendező Békéscsabai Napsugár Bábszínház közleményben az MTI-t.
Till Attila Tiszta szívvel című alkotása kapta a legjobb játékfilm díját, Tarr Bélát pedig életműdíjjal tüntették ki a Bécsben megrendezett Let's CEE Filmfesztiválon - közölte vasárnap a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel.
Újabb rejtélyek oldódhatnak meg a Seuso-kincsekkel kapcsolatban, ugyanis új régészeti feltárások indulhatnak azon a területen, ahol 1976-ban megtalálták a kincseket. A feltárásokat a témával 2011 óta foglalkozó Dénes József régész elméletére alapozzák, aki szerint a lelőhelyen még bőven akadhatnak tárgyak a föld alatt. A lelet több darabját egyébként a kormány 2014-ben vásárolta vissza 15 millió euróért, vagyis hatalmas értékek bújhatnak Polgárdi környékén.
Célegyenesébe ért a visszatérő sorozat promóciója, az Entertainment Weekly közölte az első fotókat a forgatásról, és az ikonikus díszletek között fényképezte a visszatérő színészeket. Az új évad teljes történetét azonban David Lynch hétpecsétes titokként őrzi.
A Pekingi Filmfesztiválon ötszáz filmet tűznek műsorra mintegy 30 filmszínházban a 16 nap alatt. Magyarországot Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje képviseli.
Elutasította az orosz Pervij Kanal (Egyes csatorna) pénteken az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének (EBU) azt a kompromisszumos javaslatát, hogy élő műholdas összeköttetés révén, Moszkvából vegyen részt a májusi kijevi Eurovíziós Dalfesztiválon az ukrán beutazási tilalommal sújtott orosz előadó.
Elkészültek a 4. Bábos Drámaíró Verseny írói az egyfelvonásos, gyerekeknek szóló bábjátékok megírásával. Péntek reggel megkezdték a munkát a rendezők és a csapatok.
Nyerjen kényeztető arckezelést Adrienn Kozmetikájától!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

kényeztető arckezelést Adrienn Kozmetikájától!

Szépség
Nyerj akciós kávét a holvegyekitalt.hu-tól!
Nyerjen! 1.018 Ft értékben!

Nyerj akciós kávét a holvegyekitalt.hu-tól!

Étel ital
A víg özvegy – 4 fős baráti társaságnak!
Nyerjen! 10.000 Ft értékben!

A víg özvegy – 4 fős baráti társaságnak!

Kultúra