A rovat további hírei
Összegyűltek azok, akik bár egy korban és egy városban éltek, de így még sohasem találkoztak - ez a jellemzés mindenképpen ráillik arra a csütörtökön nyílt kiállításra, amelyet "Régi gyulai mesterek" címmel hoztak tető alá a fürdővárosban. A Kohán Képtárban Bíró György, József Dezső, Kiss Sándor és Szilágyi István ad egymásnak kései randevút.
Egy hétre pünkösd után, azaz Szentháromság ünnepén, május 18-án, amikor az oltárterítő fehér, 18 órától „Jöjj el Jézus, pünkösd erejével!" címmel az orosházi evangélikus templomban az Immanuel keresztyén rockzenekar „gálakoncertjére" kerül sor.
A Dél-Alföldön páratlan gyűjteménnyel rendelkező Börcsök Attila néprajzi magángyűjtő anyagából, csaknem kétszáz népi textíliából nyílik kiállítás a szegedi Móra-múzeumban pénteken - tájékoztatott Medgyesi Konstantin, az intézmény sajtóreferense.
Rézkori település temetőjét találták meg a régészek a 47-es út mellett folyó ásatáson Hódmezővásárhely és az algyői Tisza-híd között - közölte Tóth Katalin, a hódmezővásárhelyi Tornyai múzeum ásatásvezető régésze csütörtökön.
Tizenkettedik alkalommal rendezi meg Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata a Táblaképfestészeti Biennálét. Idén először a felújított Reök-palota csodálatos termei adnak méltó helyet az ország különböző városaiból érkezett alkotásoknak, melyeket Budapestről, Kecskemétről és Szegedről gyűjtöttek be.
Mark Knopfler hétfő esti koncertjén sokadszorra bebizonyította, hogy végleg túllépett a Dire Staits-en, illetve... A meglehetősen fiatal zenésztársaival zömében amerikai- és skót folk hangszerelésű dalokat játszott, azonban a koncerten rendre megszólaltak a jó öreg „dájörös"-nóták is, a Papp László Budapest Sportarénában. 
Röviden összefoglalva: rendhagyó, négy napos holisztikus, vagyis jobb agyféltekés rajztanfolyam. A cél a mélyen bennünk szunnyadó kreativitás felébresztése, s ezáltal életünk jobbá tétele. A tanfolyamról a szegedi kurzus szervezőjével és oktatójával, Vig Noémivel beszélgettünk.
Székhelyi József főigazgatói megbizatása április 25-én járt le a Szegedi Nemzeti Színházban. A művész azonban már 2007 novemberében, 60. születésnapján bejelentette: nem pályázik az újbóli kinevezésre, s ennek megfelelően a nemrég kiírt új színházvezetői pályázaton sem indult. Rendezőként és színészként azonban továbbra is számíthat az önmagát immár szegedinek valló művészre a szakma.
Ingrid Dossing Poulsen dán festőművész és Szűts Tamás magyar szobrászművész közös kiállítása nyílt meg kedden Kecskeméten, a Dán Kulturális Intézetben.
Robin Cook amerikai bestseller-szerző úgy véli: eddig megjelent több mint kéttucatnyi orvosi krimijével szerepet játszott az orvostudomány reális képének kialakításában. A népszerű író, aki európai körútja során látogatott a magyar fővárosba, erről keddi budapesti sajtótájékoztatóján beszélt.
Bomba nyeremény! Nyerd hatosával az SCM Kft-től!
Nyerjen! 774 Ft értékben!

Bomba nyeremény! Nyerd hatosával az SCM Kft-től!

Ital
Nyerjen 10.000 Ft-os kedvezményt a kreativ-webmester.hu-tól!
Nyerjen! 10.000 Ft értékben!

10.000 Ft-os kedvezményt a kreativ-webmester.hu-tól!

Szolgáltatás
Nyerjen családi belépőt a Szarvasi Arborétum pepikertjébe!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

családi belépőt a Szarvasi Arborétum pepikertjébe!

Szabadidő