A rovat további hírei
Ridley Scott legújabb filmjében, az Amerikai gengszterben számos hasonlóság fedezhetõ fel a 70-es évek Coppola/Puzo remekmûvével, a Keresztapa elsõ és második részével (arról most nem értekeznénk, hogy ennek a két filmnek gyakorlatilag egy könyv adta a vázát).
A cím nem csupán egy megállapítás. Erostyák Zoltán orosházi múzeológus ezzel a címmel adta ki legújabb könyvét, melynek bemutatóját ajánljuk a Hír6 olvasóinak.
Remegõ lábakkal haladtunk át a modernkori templom kapuin, lépteinket Barátok közt logók kísérték, valamint biztonsági õrök. Némiképp könnyeinkkel harcoltunk, hiszen tudtuk, miért érkeztünk. Szereplõket válogattak, mégpedig Noémi helyére. Ezekben a napokban közel két és fél millió ember izgul, vajon hogyan döntenek majd a Média Center falain belül, vajh ki lesz az a szerencsés, aki ifjú médiasztárként a televíziók elõtt tarthatja a szerelemre áhítozó tini fiúk tízezreit, s természetesen egyúttal az õ kis családjukat. Megnéztük, milyen is egy casting.
Megkezdõdött a Mezzo Nemzetközi Operaverseny második fordulója. A tizenöt országból érkezett énekesek részvételével megrendezett középdöntõ eredményhirdetését szerdán délután tartják, ekkor derül ki, hogy ki jutott be a novemberi döntõbe.
A Reklámmustrán a szakmai zsûri és a több mint 15 000 szavazó a Laboratory Ideas által a UPC számára készített "Szõke kapitány" klipeket értékelte a tavalyi év legjobbjának TV szpot kategóriában. A második helyen a Budapest Bank Lelkes Emeséje (szintén Laboratory) és a T-home "Kezdõdik" kampánya (Publicis) végzett.
Indonézia képekben címmel nyílt tárlat szombaton Szegeden a Regionális Összmûvészeti Központban (REÖK), az indonéz nagykövet részvételével; a kiállítás március 2-ig látogatható.
Bõséges a termés, mennyiségi szempontból "ez egy nagyon izgalmas év", a dokumentumfilmes mezõny pedig nagyon erõs a kedden kezdõdõ 39. Magyar Filmszemlén - mondta el a versenyprogramban szereplõ alkotásokról Herendi Gábor rendezõ, a szemletanács elnöke.
Egy igen rendhagyó színházi elõadás tanúi és részesei lehettünk múlt pénteken a REÖK-ben. A Focus Mûhely ugyanis decembertõl áprilisig a Reök-palotában próbálja új darabját, melynek témája a mai férfiak mai helyzete. Bár a darab értelmezéséhez nem sok segítséget kaptunk a helyszínen, azért többnyire értettük, mi a helyzet. A mai férfiak nagy része... mit szépítsünk rajta? Gáz. Úgyhogy srácok, lehet felkötnünk a felköthetõt!

A legeredményesebb éven van túl a Bárka - fogalmazott Elek Tibor a 2007-es esztendõrõl. Olyan sok meghívásnak tettek eleget, mint még soha eddig. Belföldön és külföldön egyszerre. Ez is jelzi, hogy a megye határain túl is sok helyen jegyzik a folyóiratot.

Makó képviselõ-testülete képzõmûvészeti pályázatot hirdet meg Makón és a kistérségben élõ óvodáskorú gyerekek részére, 4-tõl 7 éves korig. 2000-ben, a millennium tiszteletére a képviselõ-testület által elindított "Baba-fa" programnak köszönhetõen 1643 facsemete került kiültetésre. Évente minden újszülött kap egy-egy fát, lakóháza közelében, amelyet ünnepélyes keretek között adnak át és ültetnek el az õ tiszteletükre.
Közösség - Média - Művelődés!
Nyerjen! 10.000 Ft értékben!

Közösség - Média - Művelődés!

Kultúra
Fedezze fel a Ligetben a vasárnapi büféasztalos ebédet!
Nyerjen! 12.000 Ft értékben!

Fedezze fel a Ligetben a vasárnapi büféasztalos ebédet!

Szabadidő
Fantasztikus időutazás...az Árpád Pálinkával!
Nyerjen! 7.520 Ft értékben!

Fantasztikus időutazás...az Árpád Pálinkával!

Ital