A rovat további hírei
Az õsz elején elhunyt világhírû olasz operaénekesre, Luciano Pavarotti-ra emlékeznek rajongói és tisztelõi Hódmezõvásárhelyen a Petõfi Sándor Mûvelõdési Központban szerdán délután.
Az Anya csak egy van, az Apák könyve, a Márkez meg én, a 135 lehetetlen történet, a Hogy volt szerzõje, Vámos Miklós lesz a megyei könyvtár és a Körös Irodalmi Társaság vendége november 27-én (kedden) 18.00 órakor.
A huszonegy éves gyulai fiú, Kristóf István a fejébe vette, hogy énekes lesz. Úgy fest, nem jár rossz úton, ugyanis kedd este a MTV mûsorán futó Társulat címû produkció szereposztó show legjobbjai közé került. Bátyja, Kristóf Tamás egy páratlanul szimpatikus iwiw-üzenetben arra kért sokakat: nézzék õt, s ha tetszik, támogassák.
Mióta Fekete Péter a Békés Megyei Jókai Színház megbízott igazgatója, önálló rendezéssel nem állt a helyi közönség elé. Most ha vendégjáték formájában is, de alkalma lesz a békési publikumnak megnézni, mit is gondol a színházról a megbízott igazgató. A Csáth Géza novellájából készült Emmát mutatják be december 6-án.
Év végi kedvezménnyel, ünnepi ajándékkosárral várja nézõit december elsõ felében a Békés Megyei Jókai Színház. Az idén decemberben elõször, nemzetközileg elismert vendégprodukciókkal színesedik a színházi mûsor és a színházba járók programja.
Élet a színházban címmel tartottak békéscsabai színmûvészek interaktív elõadást pénteken, a nagyenyedi Bethlen Kollégium dísztermében. Nagy Erika, Tomanek Gábor és Mészáros Mihály a közel egyórás elõadásban népdalokat, valamint Petõfi, Ady és József Attila megzenésített verseit adták elõ.
Pénteken nyílik a Tornyai János Múzeumban a „Hódmezõvásárhelyi céhemlékek” címû kiállítás, amelyet dr. Nagy Vera néprajzkutató és Bernátsky Ferenc történész rendezett.
Újabb kötete jelenik meg a Békés megyei 1956-ban címû könyvsorozatnak, amelyet elsõkét hétfõn Gyulán mutatnak be a helyi könyvtárban. A nagy szabású történészi vállalkozás megérdemli a figyelmet.
A magyarországi gyermekirodalom egyik jelentõs alakjává nõtte ki magát az elmúlt években a Gyulán élõ Kiss Ottó író-költõ. Hamarosan hangoskönyve jelenik meg. Ez a beérkezés biztos jele.

A békéscsabai Jankay Gyûjtemény és Kortárs Galéria Arcok közelrõl sorozatának háziasszonya és egyben kitalálója, Szegediné Kozák Mária sem gondolta volna, hogy vendége, dr. Micheller Magdolna fõiskolai tanár annyi érdeklõdõt vonz, hogy az elõtérben is székeket kellett utólag elhelyezni.
Nyerjen a Sandviken Tools Kft-től Bahco metszőollót!
Nyerjen! 4.000 Ft értékben!

a Sandviken Tools Kft-től Bahco metszőollót!

Szerszám
A víg özvegy – 4 fős baráti társaságnak!
Nyerjen! 10.000 Ft értékben!

A víg özvegy – 4 fős baráti társaságnak!

Kultúra
Külső-belső a Kira Autókozmetikától!
Nyerjen! 4.000 Ft értékben!

Külső-belső a Kira Autókozmetikától!

Szolgáltatás