A rovat további hírei
Ami nem változik: varga Miklós lesz a musicalest vendége. Emellett nem változik az sem, hogy az est cél, hogy segítségék Paczuk Gabinak, a Jókai Színház mûvészének a továbbjutását A társulat címû mûsorban.

 

Olyan lelkesedéssel beszélt szerdán Ledényi Attila a (M)érték címû kiállításról, hogy a sajtótájékoztató közben is sejtettük: a REÖK-ben tényleg készül valami. A képeket látva már semmi kétség nem férhetett ehhez. A szombat az interjúk napja a Hír6-on, most azonban tegyünk kivételt. Vagy, ha tetszik, következzen egy egészen különleges interjú öt emberrel: Brassai, Robert Capa, André Kertész, Moholy-Nagy László, Martin Munkácsi.
Kristóf István bejutott a Magyar Televízióban futó, a Társulat címû tehetségkutató mûsor tavaszi, huszonnégyes döntõjébe. Ez hatalmas lehetõség a tehetséges gyulai fiúnak. Az István, a király rockopera 25 éves jubileuma alkalmából újra színre viszik az immár klasszikussá nemesedett zenemûvet. Mindehhez a kamerák kereszttüzében, a kényernyõk elõtt választják ki a leendõ szereplõket. Fiatal tehetségek vonulnak fel a szemünk elõtt kedd esténként a közszolgálati televízióban. Él a remény, hogy az egyik fõszereplõ Pisti lesz az Istvánban.
(M)érték - Világhírû magyar fotográfusok címmel a hazai fotográfia történetének egyik legnagyobb jelentõségû kiállítása nyílik Szegeden. A tárlat mintegy 150 fotó segítségével mutatja be a múlt század legnevesebb magyar fotósait, egyben a kor legjelentõsebb eseményeit is a világháborúktól a munkásmozgalmi gyûlésekig, 1917-tõl 1962-ig.
Legjobb színésznõ és legjobb zeneszerzõ díjakkal gazdagodott a film.
Koltai Róbert 220 milliós költségvetésû Megy a gõzös címû filmje több ágon kötõdik a Dél-Alföldhöz: egyes részeit megyénkben, Csongrádon forgatták, a forgatókönyvíró pedig a szegvári származású Grecsó Krisztián. Az óriási marketing-kampánnyal zakatoló legújabb Koltai-alkotást október óta közel 200 ezren látták már.
Ezekben a napokban Budapest és hazánk vendége a világ e pillanatban talán legismertebb írója, az indiai születésû, ám hosszú ideje Angliában élõ Salman Rushdie. Írásunk róla szól.
Az orosházi fúvósok 2006-ban

December 29-e ugyan még odébb van, ám az Orosházi Fúvószenekarnál ez a dátum egyet jelent az év legnagyobb szabású koncertjével, a Szilveszteri hangversennyel. A város kulturális életében az egyik legnívósabb és egyben leglátogatottabb koncertet közel két évtizede mindig ezen a napon a fúvósok adják. A zenei kavalkád bõvelkedik show elemekben, énekes és táncos számokban. Idén lesz a 19. hangverseny, ami önmagában is tekintélyes múlt. (videóval)

Az elõzetes terveknek megfelelõen december 2-án, vasárnap este bezár Az igazi da Vinci címû kiállítás a Modemben. Az elõzetes adatok alapján elmondható, hogy a tárlat az idei év egyik meghatározó kulturális eseménye volt Magyarországon és a régióban egyaránt.
Ritka alkalom, hogy nem õ kérdez, hanem õt kérdezik. Kedden este Békéscsabán a Megyei Könyvtárban mégis ez történt. Vámos Miklós író találkozott olvasóival, akikrõl megint kiderült: sokan vannak.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital
Bomba nyeremény! Nyerd hatosával az SCM Kft-től!
Nyerjen! 774 Ft értékben!

Bomba nyeremény! Nyerd hatosával az SCM Kft-től!

Ital
Csapatok figyelem! Nyerjen sporthálót a La Rete Kft.-től!
Nyerjen! 20.000 Ft értékben!

Csapatok figyelem! sporthálót a La Rete Kft.-től!

Szabadidő