A rovat további hírei
Az idei Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon szombaton mutatja be Esterházy Péter Semmi művészet című új kötetét; a Kossuth-díjas író részleteket olvas fel könyvéből, amelyet születésnapjára, április 14-re jelentetett meg a Magvető Kiadó.
A Magyar Televízió Tűzvonalban című krimije díjat nyert a moszkvai Detektív Fesztiválon (DetectiveFEST - „Törvény és Társadalom"). A diploma mellé szobrot és Sherlock Holmes-kalapot is kapott a sorozat.
Emelkedő pályán álló népszínházként zárja az elmúlt öt esztendőt a Szegedi Nemzeti Színház - mondta csütörtökön az időszakot értékelve Székhelyi József leköszönő főigazgató, aki május végén egy önálló esttel búcsúzik a közönségtől.
Idén április 10. és 21. között rendezték meg a Francia Filmnapokat, melynek keretében hat francia filmet és egy 136 perces rövidfilm-összeállítást tekinthetett meg a hazai közönség. A mozis fesztivál díszvendége ezúttal Audrey Tautou volt, aki korábban még sosem járt Budapesten.
A Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kara nemzetközi énekversenyt rendez április 25-26-27-én a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának Fricsay Ferenc hangversenytermében.
Az Orosházi Fúvószenekar április 23-án tartotta 39. ünnepi hangversenyét az Evangélikus templomban. A Tolna megyei Zombáról hitük miatt elüldözött evangélikus ősök 264 évvel ezelőtt érkeztek a mai Orosháza területére, az ő tiszteletükre szól ez a hangverseny évről-évre. A közönség megtöltötte a padsorokat. Köztük volt Németh Béla orosházi polgármester, Szűcs Sándor, Orosháza testvérvárosának, Zombának  polgármestere, és a szintén testvértelepülés, a finnországi Kuusankooski küldöttségének tagjai. A zenekart K. Tóth László karnagy vezényelte. Nézze meg galériánkat az eseményről!
Április 26-án, szombaton 18 órakor a Tiszta Szívvel Egyesület jótékonysági estjére kerül sor a vásárhelyi Petőfi Sándor Művelődési Központban. A „Jamaicai trombitás" című produkciót az ismert színészpár, Voith Ági és Bodrogi Gyula adja elő.
Csütörtökön 17 órakor a lengyel-magyar barátság történetéről, a két nép évezredes kapcsolatáról nyílik kiállítás a Móra Ferenc Múzeumban.
A Tessedik Sámuel Főiskola békéscsabai Gazdasági Főiskolai Karán működő zsidókutató csoport a modern Izrael megalakulásának 60. évfordulójára Zsidó Kulturális napot rendez a gazdasági karon május 8-án délelőtt 10-től este 10 óráig.
Az Orosházi Fúvószenekar a városalapítás tiszteletére immár 39. alkalommal ad koncertet az Evangélikus templomban. Mint oly sok éve, idén is komoly műsorral készül a fiatalokból álló fúvóscsapat.
Nyerjen a Sandviken Tools Kft-től Bahco metszőollót!
Nyerjen! 4.000 Ft értékben!

a Sandviken Tools Kft-től Bahco metszőollót!

Szerszám
eMARKT Békéscsabán is, nyerjen!
Nyerjen! 14.900 Ft értékben!

eMARKT Békéscsabán is, nyerjen!

Műszaki cikk
Bomba nyeremény! Nyerd hatosával az SCM Kft-től!
Nyerjen! 774 Ft értékben!

Bomba nyeremény! Nyerd hatosával az SCM Kft-től!

Ital