A rovat további hírei
Alföldi Róbert elsõ nagyjátékfilmjét, a Nyugalom címû alkotást február 20-tól vetítik a mozikban, a díszbemutatót jövõ szerdán tartják Budapesten - tájékoztatott a Hungarotop, a film forgalmazója.
Megszületett a 80 nap alatt a föld körül címû Verne-regénybõl készülõ elsõ magyar webmusical szövegkönyve; az interaktív internetes szövegírásban több mint harmincan, de ötletekkel, tanácsokkal több mint háromszázan vettek részt a munkában.
Pölös Zoltán természetfotós képeibõl nyílik kiállítás pénteken délután 4 órakor a Móra Ferenc Múzeumban - tájékoztatott a múzeum sajtóreferense.
Kiss-Rigó László, a püspöki konferencia médiáért felelõs püspöke szentmisét mutat be ma este 18 órakor az újságíró szakma képviselõinek részvételével a budapesti Egyetemi templomban Szalézi Szent Ferenc, az újságírók égi pártfogójának ünnepe alkalmából, és átadja a védõszentrõl elnevezett idei sajtóösztöndíjakat.
A hagyományoknak megfelelõen mindig a Magyar Kultúra Napjához közeli idõpontban adják át Békés megye irodalmi és mûvészeti folyóiratának díját. Nem lesz ez másként most sem.
Február közepétõl látható majd a világûrt valóban megjárt "Világûr" címû Vasarely-kép a Móra Ferenc Múzeumban - tájékoztatta lapunkat Medgyesi Konstantin, a múzeum sajtóreferense.
Tavaly 150 hazai filmmûvész mutatkozhatott be külföldön, munkáikat csaknem 80 díjjal jutalmazták Európában, Amerikában, Ausztráliában és Ázsiában - közölte a Magyar Filmunió.
Mi egy ordítóan munkamániás, sztahanovista szerkesztõség vagyunk. Bár a Kalandorok honlapján megtalálható a film szinopszisa, vagyis szinte be sem kéne ülnünk a moziba, már szakértõként tudnánk nyilatkozni az alkotásról, mi azért eltámolyogtunk a Belvárosi Moziba.
Megkezdte az idei évad második felét a Szegedi Kortárs Balett. Az együttes máris fejest ugrott a munkába és próbálja a 2008-as év elsõ bemutatóját, a Tudattalant. Az elõadás két felvonásos lesz: Juronics Tamás mellett ezúttal egy másik fiatal magyar tehetség, Duda Éva készít darabot.
Két film az abszolút esélyesek között: mindkettõ nyolc-nyolc jelölést kapott. A díjakat február végén adják át.
eMARKT Békéscsabán is, nyerjen!
Nyerjen! 14.900 Ft értékben!

eMARKT Békéscsabán is, nyerjen!

Műszaki cikk
Játsszon-A nadrág-gal Szarvason!
Nyerjen! 16.000 Ft értékben!

Játsszon-A nadrág-gal Szarvason!

Kultúra
Nyerjen családi belépőt a Szarvasi Arborétum pepikertjébe!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

családi belépőt a Szarvasi Arborétum pepikertjébe!

Szabadidő