A rovat további hírei
Egy eddig nem látott és nem regisztrált Munkácsy-festményt találtak a szakemberek Svájcban - írta a Békés Megyei Hírlap szombati száma.
Kemény nyár, szerzõdések átvizsgálása, takarítás pincétõl a padlásig, a megkezdett programok továbbvitele, felújítások, a számítógépes belsõ kommunikációs rendszer kiépítése, konditerem, uszodabérlet, megújult színészklub, kalózprodukciók és béremelés. Az õszi szereposztás kész. Hetvenegy közalkalmazott rajtol az új évadban, a felsorolt körülmények között Csabán.
A Szegedi Ifjúsági Napokról (SZIN) immár két élménybeszámolót olvashat hírportálunkon az olvasó. Két korosztály, két nézõpont egy rendezvényrõl. Sok hasonlósággal és sok különbözõséggel. Mert mindannyian mások vagyunk, de azért egyben-másban hasonlítunk.


Új helyszínen, a Csaba Centerben található Jankay Galériában mutatták be hétfõn a Békéscsabán megjelenõ Bárka idei negyedik számát, üdítõen nagy létszámú hallgatóság elõtt. Az est ünnepeltje a most 75 éves Banner Zoltán volt.
„Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.” Weöres Sándor örökérvényû szavait vízszintesre fektetve, a Camino ösvényére igazítva: mögötted a kiindulópont, elõtted a cél, benned az Út. Honnan indul, aki végigjárja Szent Jakab zarándokútját, min megy keresztül fizikailag, szellemileg és lelkileg, és ami a legfõbb kérdés: hová érkezik meg útjának végén? Kérdések, válaszok magunkról, magunkból – ezek a Camino legszebb ajándékai. Elindulni a legnehezebb. Nemcsak az úton fizikailag, de elõtte, lelkileg is. Nehéz az a nekirugaszkodás, amellyel belevetjük magunkat valami egészen másba, mint amirõl jól bejáratott életünk addig szólt.
Amikor súlyos és ízes cigányzenét hallgatsz miközben egy kubai nemzeti színekbe öltözött néger srác barna Szofival a kezében a válladra borul...
Vedd komolyan ezt a menetet! Mi azt tettük. Bemutatjuk a ruhákat amelyekkel ringen kívül is győzelmet arathatsz!
Vajon a helyére kerül-e a hazai kulturális rendezvények mezõnyében és a nemzetközi fesztiváltérképen az idén augusztus 8. és 15. között tizenötödik alkalommal megrendezett Sziget?
Ment-e elõrébb a világ, ha nem is – Vörösmarty után szabadon – a könyvek, hanem az emberek által? Jellemesebbek-e vagyunk-e, változott a férfi-nõ viszonyban bármi is, milyen a politikus megítélése, a régi pletyka ma is él és ugyanolyan rosszindulatú?
Vannak a hazai televíziózásnak felejthetetlenül ijesztõ pillanatai. Ilyen például, amikor Fekete Pákó letolja a gatyáját egy reggeli mûsorban, amikor túlélõbajnokok versenyjelleggel csótányt fogyasztanak, vagy amikor élõ adásban buszok helyett tankok közlekednek a Madách téren.
Nyerjen családi belépőt a Szarvasi Arborétum pepikertjébe!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

családi belépőt a Szarvasi Arborétum pepikertjébe!

Szabadidő
Takaríttasson otthon is profikkal, a Dig Build Kft.-vel!
Nyerjen! 10.000 Ft értékben!

Takaríttasson otthon is profikkal, a Dig Build Kft.-vel!

Szolgáltatás
Nyerjen a Sandviken Tools Kft-től Bahco kést!
Nyerjen! 3.600 Ft értékben!

a Sandviken Tools Kft-től Bahco kést!

Ajándék