A rovat további hírei
A szegedi városvezetés három évre szóló támogatási döntésének köszönhetõen a mûsorterv már készen van, a jegyértékesítés pedig már mától megkezdõdött a 2008-as Szegedi Szabadtéri Játékokra.
Nagy fordulat állt be Munkácsy hamisnak hitt képe körül, ami a nyáron közönséges csomagként érkezett légi postával a Ferihegyi repülõtérre. A Naplemente címû képrõl, amirõl sokan azt állították, hogy hamis, kiderült, hogy a mûvész valódi képe, amelynek 1916 után veszett nyoma.
Párizsban elhunyt Csernus Tibor, a magyar és az egyetemes festészet kiemelkedõ alakja - közölte a mûvész családja. Csernus 1927-ben Kondoroson született. Az alkotómûvész nyolcvan éves korában, egy párizsi kórházban hunyt el péntek este. Temetésérõl késõbb intézkednek.
Hazánk egyik, ha éppen nem a legsikeresebb gyermekkönyv írója, a Gyulán élõ Kiss Ottó, aki hamarosan Berlinbe utazik, és résztvevõje lesz az ottani nagyszabású könyvfesztiválnak.
Egy eddig nem látott és nem regisztrált Munkácsy-festményt találtak a szakemberek Svájcban - írta a Békés Megyei Hírlap szombati száma.
Kemény nyár, szerzõdések átvizsgálása, takarítás pincétõl a padlásig, a megkezdett programok továbbvitele, felújítások, a számítógépes belsõ kommunikációs rendszer kiépítése, konditerem, uszodabérlet, megújult színészklub, kalózprodukciók és béremelés. Az õszi szereposztás kész. Hetvenegy közalkalmazott rajtol az új évadban, a felsorolt körülmények között Csabán.
A Szegedi Ifjúsági Napokról (SZIN) immár két élménybeszámolót olvashat hírportálunkon az olvasó. Két korosztály, két nézõpont egy rendezvényrõl. Sok hasonlósággal és sok különbözõséggel. Mert mindannyian mások vagyunk, de azért egyben-másban hasonlítunk.


Új helyszínen, a Csaba Centerben található Jankay Galériában mutatták be hétfõn a Békéscsabán megjelenõ Bárka idei negyedik számát, üdítõen nagy létszámú hallgatóság elõtt. Az est ünnepeltje a most 75 éves Banner Zoltán volt.
„Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.” Weöres Sándor örökérvényû szavait vízszintesre fektetve, a Camino ösvényére igazítva: mögötted a kiindulópont, elõtted a cél, benned az Út. Honnan indul, aki végigjárja Szent Jakab zarándokútját, min megy keresztül fizikailag, szellemileg és lelkileg, és ami a legfõbb kérdés: hová érkezik meg útjának végén? Kérdések, válaszok magunkról, magunkból – ezek a Camino legszebb ajándékai. Elindulni a legnehezebb. Nemcsak az úton fizikailag, de elõtte, lelkileg is. Nehéz az a nekirugaszkodás, amellyel belevetjük magunkat valami egészen másba, mint amirõl jól bejáratott életünk addig szólt.
Amikor súlyos és ízes cigányzenét hallgatsz miközben egy kubai nemzeti színekbe öltözött néger srác barna Szofival a kezében a válladra borul...
Nyerjen ajándékutalványt a Végvár Apartmantól!
Nyerjen! 20.000 Ft értékben!

ajándékutalványt a Végvár Apartmantól!

Utalvány
Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!
Nyerjen! 15.000 Ft értékben!

Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!

Szolgáltatás
Nyerjen a Sandviken Tools Kft-től Bahco kést!
Nyerjen! 3.100 Ft értékben!

a Sandviken Tools Kft-től Bahco kést!

Ajándék