A rovat további hírei
Bõséges a termés, mennyiségi szempontból "ez egy nagyon izgalmas év", a dokumentumfilmes mezõny pedig nagyon erõs a kedden kezdõdõ 39. Magyar Filmszemlén - mondta el a versenyprogramban szereplõ alkotásokról Herendi Gábor rendezõ, a szemletanács elnöke.
Egy igen rendhagyó színházi elõadás tanúi és részesei lehettünk múlt pénteken a REÖK-ben. A Focus Mûhely ugyanis decembertõl áprilisig a Reök-palotában próbálja új darabját, melynek témája a mai férfiak mai helyzete. Bár a darab értelmezéséhez nem sok segítséget kaptunk a helyszínen, azért többnyire értettük, mi a helyzet. A mai férfiak nagy része... mit szépítsünk rajta? Gáz. Úgyhogy srácok, lehet felkötnünk a felköthetõt!

A legeredményesebb éven van túl a Bárka - fogalmazott Elek Tibor a 2007-es esztendõrõl. Olyan sok meghívásnak tettek eleget, mint még soha eddig. Belföldön és külföldön egyszerre. Ez is jelzi, hogy a megye határain túl is sok helyen jegyzik a folyóiratot.

Makó képviselõ-testülete képzõmûvészeti pályázatot hirdet meg Makón és a kistérségben élõ óvodáskorú gyerekek részére, 4-tõl 7 éves korig. 2000-ben, a millennium tiszteletére a képviselõ-testület által elindított "Baba-fa" programnak köszönhetõen 1643 facsemete került kiültetésre. Évente minden újszülött kap egy-egy fát, lakóháza közelében, amelyet ünnepélyes keretek között adnak át és ültetnek el az õ tiszteletükre.
Megérkezett Szegedre a február 15-én megnyíló Victor Vasarely-tárlat elsõ darabja, a képet pénteken mutatták be a Móra Ferenc Múzeumban.
Alföldi Róbert elsõ nagyjátékfilmjét, a Nyugalom címû alkotást február 20-tól vetítik a mozikban, a díszbemutatót jövõ szerdán tartják Budapesten - tájékoztatott a Hungarotop, a film forgalmazója.
Megszületett a 80 nap alatt a föld körül címû Verne-regénybõl készülõ elsõ magyar webmusical szövegkönyve; az interaktív internetes szövegírásban több mint harmincan, de ötletekkel, tanácsokkal több mint háromszázan vettek részt a munkában.
Pölös Zoltán természetfotós képeibõl nyílik kiállítás pénteken délután 4 órakor a Móra Ferenc Múzeumban - tájékoztatott a múzeum sajtóreferense.
Kiss-Rigó László, a püspöki konferencia médiáért felelõs püspöke szentmisét mutat be ma este 18 órakor az újságíró szakma képviselõinek részvételével a budapesti Egyetemi templomban Szalézi Szent Ferenc, az újságírók égi pártfogójának ünnepe alkalmából, és átadja a védõszentrõl elnevezett idei sajtóösztöndíjakat.
A hagyományoknak megfelelõen mindig a Magyar Kultúra Napjához közeli idõpontban adják át Békés megye irodalmi és mûvészeti folyóiratának díját. Nem lesz ez másként most sem.
Pihenjen a Szarvasi Arborétumban!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

Pihenjen a Szarvasi Arborétumban!

Szabadidő
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital
Nyerjen kozmetikai lézeres gép kezelést!
Nyerjen! 30.000 Ft értékben!

kozmetikai lézeres gép kezelést!

Egészség