A rovat további hírei
Vedd komolyan ezt a menetet! Mi azt tettük. Bemutatjuk a ruhákat amelyekkel ringen kívül is győzelmet arathatsz!
Vajon a helyére kerül-e a hazai kulturális rendezvények mezõnyében és a nemzetközi fesztiváltérképen az idén augusztus 8. és 15. között tizenötödik alkalommal megrendezett Sziget?
Ment-e elõrébb a világ, ha nem is – Vörösmarty után szabadon – a könyvek, hanem az emberek által? Jellemesebbek-e vagyunk-e, változott a férfi-nõ viszonyban bármi is, milyen a politikus megítélése, a régi pletyka ma is él és ugyanolyan rosszindulatú?
Vannak a hazai televíziózásnak felejthetetlenül ijesztõ pillanatai. Ilyen például, amikor Fekete Pákó letolja a gatyáját egy reggeli mûsorban, amikor túlélõbajnokok versenyjelleggel csótányt fogyasztanak, vagy amikor élõ adásban buszok helyett tankok közlekednek a Madách téren.
Eredetileg cukrászda volt, késõbb sátor lett. Ma már kissé fellengzõsen kulturális központnak hívják, bár a beavatottak pontosan tudják, hogy csak egy hely. Ahol nyugodtan leülhetünk a földre, és senki sem szól ránk, ha lehúzzuk a cipõnket.
Hétfõ este a Duna Televízióban mutatják be a gyulai filmrendezõ, Krasznahorkai Balázs elsõ nagyobb lélegzetû dokumentumfilmjét, a Maradékot. A figyelemre érdemes alkotó és munkája a Délvidékre kalauzolja el nézõit.
Rögzíteni kell, hogy nem volt rossz a "III. Irodalmi Humor Fesztivál". Legalábbis nem nevezhetõ rossz aránynak, ha tizenegy felolvasó író munkáinak zömén mosolyog az ember, itt-ott elneveti magát. Néhol homlokot ráncol a gyerekes, csacska fogalmazások hallatán (irodalomnak némelyik szövegek nagy jóindulattal sem nevezhetõk), és kicsit szomorúan, olyan benyomása támad e sorok írójának, hogy bizony az éhes disznó makkal álmodik. A humor rendre altesti volt, a szex kamaszokat megszégyenítõ gyakorisággal került szóba. Ez már a jelen hazai kabaréjában unalmas. Bár ez tagadhatatlanul szerkesztés kérdése is. Egyensúlyoké, arányoké, mértékeké. E tekintetben azért nem egy alkalommal rezgett a léc.
A Gyulai Várszínház Shakespeare Fesztiváljának szombati napján Shakespeare és Esterházy címmel hangzott el pódiumbeszélgetés, amelyrõl igazoltan hiányzott az angol drámaíró. Ott volt viszont Esterházy Péter, akit Elek Tibor irodalomtörténész faggatott Shakespeare-hez fûzõdõ kapcsolatáról. Arról, hogy lehet-e az angol színpadi szerzõtõl tanulni, és ha igen, mit. Esterházy Pétert azonban sok mindennek nevezhetnénk, ám szokványos vendégnek aligha.
Ezt a meglepõ, de valójában minden bizonnyal nagyon is helyén való kijelentést tette pénteken, Gyulán a Shakespeare és a film címmel megrendezett konferencián Géher István egyetemi tanár, aki az angol drámaíró és lírikus talán legnevesebb honi kutatója. A professzor az 1947-es Laurence Olivier-, az 1963-as Grigorij Kozincev- és az 1980-as Franco Zeffirelli-féle Hamlet-adaptációkat vetette egybe humorral, no és persze kellõ komolysággal átszõtt elõadásában. S nem hagyott kétséget afelõl, hogy hozzá legközelebb a hatvanas évek elején készült szovjet-orosz változat áll. Géher filmes betétekkel tûzdelt elõadását vastaps követte.
A Várszínház programkínálatában néhány éve szerepel a próza-, a líra- és az irodalmi humorfesztivál. Hogy ez utóbbi a legéletképesebb, azt bizonyítja: az idén már harmadszor rendezik meg.
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség
Nyerjen ajándékutalványt a Végvár Apartmantól!
Nyerjen! 30.000 Ft értékben!

ajándékutalványt a Végvár Apartmantól!

Utalvány
Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!
Nyerjen! 15.000 Ft értékben!

Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!

Szolgáltatás