A rovat további hírei
Ma kezdődik a XIV. Nemzetközi Shakespeare Fesztivál a Gyulai Várszínházban; a vasárnapig tartó eseményen a színházi előadások mellett koncertekkel, filmvetítésekkel és irodalmi programokkal várják a közönséget.
Gépfegyveres rendőrök kísérték az országhatártól Szegedig a Fekete házban hamarosan nyíló arany- és ezüstkincs kiállítást. A Bukarestből indult kollekció biztonsági okok miatt titokban érkezett, a ládák kipakolása pedig szigorú gépfegyveres rendőri felügyelet mellett zajlott le vasárnap délután.
A Paul Rudd és Evangeline Lilly főszereplésével készült A Hangya és a Darázs című angol-amerikai akciófilm 76 millió dollár jegybevételt hozott az észak-amerikai mozikban bemutatója hétvégéjén, amivel a kasszasikerlista élére került.
Képmorzsák a Békéscsaba újratelepítésének 300. évfordulója programfolyamából.
Szombaton temetik el Kányádi Sándort Nagygalambfalván. Az írónak az volt a kívánsága, hogy a szülőfalujában helyezzék örök nyugalomra, írja a híradó.hu.
1989. július 6-án a bíróság rehabilitálta Nagy Imrét. Ugyanezen a napon meghalt Kádár János.
Jövő hétfőn kezdődik Gyulán az immár 14. alkalommal megrendezett Nemzetközi Shakespeare Fesztivál; az egyhetes programra Olaszországból, Oroszországból, Nagy-Britanniából és Romániából is érkeznek művészek, társulatok a fürdővárosba.
Közösségi gyűjtés indult a közönségtalálkozó megrendezéséért, a rajongók már összeadtak rá egymillió forintot. Öt színész szívesen eljönne.
Miles Teller is játszik a Tom Cruise főszereplésével készülő Top Gun-folytatásban. A fiatal színész az eredeti filmben elhunyt pilóta, Goose fiát alakítja.
Az újságírót, műsorvezetőt 73 éves korában érte a halál – írja a Független Hírügynökség a családra hivatkozva.