A rovat további hírei
Egyszer csak egy Moha vagy Páfrány csehszlovák/lengyel/endékás jelmezű (amúgy skót és messzemenően fölülszárnyalja a hetvenes évekbeli szocialista kultúra képzelőerejét) alak kijön a békéscsabai Ibsenből – egy gurulós nagybőgőt tolva vonóval játszik, angolul énekel, és át-átsiklik a csudálkozó vasárnap délutáni korzózó néptengeren. És meg sem áll a főtér/Andrássy út metszéspontján, ahol muzsikájával beleolvad, az amúgy hangnemileg passzentos elektronikus zajt okádó hangládák audiokozmoszába (a hangfalakat egy másik túlvilági fazon zizegteti).
Hol máshol lenne a helye egy vonatokról készült fotókiállításnak, mint egy vasutas művelődési házban? Két fiatal vasútfotós egy közel 90 fényképből álló tárlaton mutatta meg nem mindennapi hobbiját, a képeknek a békéscsabai VOKE Vasutas Művelődési Ház adott otthont.
A Munkácsy Mihály Múzeum Tégla termében Lipták Pál személyének tiszteletére kiállítást szerveztek, melynek megnyitójára április 29-én csütörtökön került sor.
Május 29-én Szeberényiek és Békéscsaba címmel kiállítás nyílt a Békéscsabai Evangélikus Gimnázium újraindulásának 20. évfordulója alkalmából, melyen Kertész Botond Békeidők küzdelmei - Szeberényi Gusztáv Adolf élete című könyvét is bemutatták.
Szarvas Pétert, a Körös Volán Zrt. korábbi vezérigazgatóját választották meg pénteken a Csabai Csípős Blues Club élére. A viharsarki nonprofit szerezet többek között új elnökséggel (is) vág bele a harmadik hároméves ciklusba. A napot Borsodi Laci és barátai süvegelték meg.
Első alkalommal rendezik meg május 30-án és 31-én a Magyar régészet napját, amelynek keretében számos, egyébként nem látogatható régészeti raktár és restaurátorműhely is megnyílik az érdeklődők előtt - hangzott el a rendezvényről tartott budapesti sajtótájékoztatón.
Pénteken debütál Békéscsabán A dzsungel könyve. A darab már összeállt, apró finomítások, pici pontosítások, illesztések ugyan még hátra vannak, de így van ez minden premier előtt. A zenés-mesés-vidám történet igazi felüdülést kínál kicsiknek, nagyoknak, családoknak.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség