A rovat további hírei
Egy remek elbeszélő show részese voltam a minap a békéscsabai könyvtárban – már ha lehet így definiálni egy író-olvasó találkozót. Ugyanis A (Szabó Ila kérdező, költő és magyartanár) és C (Körmendi Nóra szerző, filozófia szakot végzett jógaoktató) pontok maximum csak puszilgatták a médiumot, azaz a B-t (Az utolsó mester című könyv), ahelyett, hogy bekapták, majd megrágcsálták és alkotórészeire bontva kiköpték volna. Alapvetően az A és a C között több kilométernyi generációs és szocializációs szakadék tátongott.
Nyolc éve indult útjára a Békéscsabai irodalmi Estek. A többségében havonta jelentkező rendezvény kedden a 85. eseményét tartotta, amelyen Józsa Mihály, a programsorozat egyik kulcsfigurája elismerésben részesült.
„Na, azért isten nem vagyok!” – fakadt ki, vagy 15 évvel ezelőtt, az azóta tragikus körülmények közt elhunyt Zámbó Jimmy egy interjúban. Majd hozzátette, hogy az már túlzás, de a királyi jelző, az kijár neki, ugyanis azért megdolgozott. A minap Békéscsabán járt Jimmy egyik nagyszerű ex-zenésztársa, név szerint Muck Ferenc (Mucky) szaxofonos.
A békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum idén is folytatja, a több esztendeje megkezdett nemes kezdeményezését – miszerint minden jeles alkalom kapcsán egy családi kézműves foglalkozást szervez a Lenkefi Terem hat fala között. A legutóbbi, a szombati jamboree a farsangi maskarák (például Darth Vader álarcok) és egyéb nyalánkságok (hun íjak) eklektikus termelésében zajlott.
Szobarészlet, használati tárgyak, bútorok, sok egyéb, csodás dolog, mindezek egészen aprócska kivitelben. Miniatűrök, amelyek felnagyítva akár lakásunkban is fellelhetők lehetnének, annyira élethűek. Mindezek azért készültek, mert él el fiatal családanya, aki szenvedélyesen szeret készíteni valamit.
Hangszercsodákkal ismerkedtek alsó tagozatos diákok Békéscsabán. A rendhagyó hangszertörténeti koncert során Mandel Róbert ismertette meg a kisdiákokat többek között az 1741-ben feltalált Violon de Fer, azaz a szöghegedűvel, amelynek eredeti darabja a Magyar Nemzeti Múzeumban található, de megszólalt a Trompette Marine, a Trombula, a Giuseppe Donati féle 1850 körül feltalált Ocarina, vagy a Vielle a Roue.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség