A rovat további hírei
Évadzáráshoz érkezett a Békéscsabai Jókai Színház, így ahogy a nézők már megszokhatták a porondszínházi előadáson ötvöződik a színházművészet a tánc és a cirkusz világával. A teátrum a cirkuszsátorba varázsolta Frank Sinatra életét, így a közönség visszaemlékezhet az énekes-legenda legnagyobb pillanataira, sikereire, barátaira, munkatársaira és szerelmeire is.
Fát vágtak, tüzet izzítottak, hagymát aprítottak, pucoltak, daraboltak és bőszen kavargattak – Kari Napot tartottak a békéscsabai egyetemen. A vizsgaidőszak előtti, tavaszi szemesztert lezáró főzőverseny már hagyományos rendezvény Békéscsabán, ahol nem is a vetélkedő a lényeg, hanem az együtt töltött idő, a jókedv és a szórakozás.
Első alkalommal ünnepelték községi szinten az anyák napját Lökösházán. A keddi műsoron többek között, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház munkatársai domborítottak.
Szombaton a Lengyel Alkotmány Ünnep és a Polónia Világnap alkalmából kiállítás nyílt a békéscsabai Lencsési Közösségi Házban.
Május másodika és hatodika között rendezik meg a békési megyeszékhelyen a Színiiskolák Nemzetközi Találkozóját, immár harmadik alkalommal. A Harruckern János Közoktatási Intézmény és a Békéscsabai Jókai Színház Színitanháza által szervezett programsorozatról Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatóhelyettese, a Színitanház szakmai vezetőjével beszélgettünk.
Chris Rolls rendezésében mutatták be közelmúltban, a Békéscsabai Jókai Színházban Shakespeare Lear királyát. A teátrum a jó szokásához híven, csütörtökön a közönség testközelből, 3D-ben láthatta a szereplőket. Ezúttal Zalán Tibor, a darab dramaturgja kérdezte a nemcsak csabai színészeket.