A rovat további hírei
Miután egész szerdán az országban, és még azon túl is a magyar kultúra napjáról szólt az ének – bár én fütyülve elviselném, ha az év 365 szeletében is neki állna a zászló –, kvázi győzni is tereh volt befogadni ezt a magasfokú civilizált gőzhengert. (Pláne 1 szerkesztőnek.) Ezt a teljes életre való impulzust, az est folyamán Horváth Elek bőgős által kalauzolt Jazzelek szakrendelésén fojtottam magamba.
Mi inspirálja a festőt? Miért szereti meg ezt a fajta művészetet az ember? Csütörtök délután betekintést nyerhettünk E. Szabó Zoltán festő műtermébe.
Mit gondolnak a gyerekek a diszkriminációról? Erre a kérdésre kaphat választ az, aki megnézi az Egyenlő Bánásmód Hatóság felhívására érkezett pályaművekből összeállított kiállítást. A tárlat már többfelé járt az országban, Békéscsabán február 16-ig látható.
Az ismeretlen írással megírt könyvet sokan próbálták megfejteni, de sokan zsákutcába futottak. Tokai Gábor szerda délelőtti előadásából azonban kiderült, hogy valóban megfejthető-e a Rohonci-kódex.
Miután Andó György, a Munkácsy Mihály Múzeum igazgatója köszöntötte a megjelenteket, Medgyesi Pál igazgatóhelyettes ismertette a röviden, miként került a levél az intézmény birtokába.
Szerda este, a magyar kultúra napja alkalmából a békéscsabai Világnézeti Klub Cseh Tamás előtt hajtott fejet. A 71 éve született énekes-gitáros-színész-tévés-indán dalaitól, no persze Soós Emőke hajlításaitól és Lovas Gábor barréitól – a libabőrök vigyázzba álltak szinte az összes Békési úti karon.
Január 22-én, a magyar kultúra napján országszerte különböző módon ünnepeltek. Békéscsabán is számtalan rendezvényt tartottak e jeles alkalomból, a Márvány Fotóműhely kiállítással emlékezett a Himnusz születésének napjára.
Szőcs Géza József Attila-díjas költő, kormánybiztos társaságában adta át Vantara Gyula polgármester a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett gálaesten az önkormányzati képviselő-testület által adományozott Békéscsaba Kultúrájáért kitüntetést a Békéscsabai Jókai Színház társulatának, ami azért is értékelhető sikertörténetként, mert két éve vette át a város a megyétől a színházat.
Szép számú közönség gyűlt össze hétfő késő délután a Lengyel Kulturális Központban. Grin Igor mutatkozott be Mezsgyén innen - határon túl című fotókiállításával, amelynek képei utazásai, túrázásai, kalandozásai során készültek. Mint mondja: nehezen bírja a szótlanságot, tájfotói épp ezért beszédesek és sokat mondóak.
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital