A rovat további hírei
A Bárka szerkesztősége, a Békéscsabai Jókai Színház és a Körös Irodalmi Társaság közös szervezésében hívták ünnepi estre az érdeklődőket a színház Ibsen Stúdió Színházába. A vendégek találkozhattak az irodalmi és művészeti folyóirat munkatársaival, szerkesztőivel, miközben a Bárka-díj is gazdára talált.
Új bemutatóra készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Ezúttal Katkó Ferenc rendezésében állítják színpadra Mikszáth Kálmán Szent Péter esernyője című művét.
Gordon Childe angol királyi régész átkelt a La Manche csatornán, Párizsban felült az Orient Expressre, amelyről Budapesten leszállt. Itt nem állt meg, újabb vonatra szállt és meg sem állt Hódmezővásárhelyig. A város múzeumába igyekezett azért, hogy saját szemével győződjön meg arról, mit találtak magyar kollégái Kopáncs-Kökénydombon.
2013 első kiállítását nyitotta meg Gyarmati Gabriella művészettörténész a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeumban csütörtökön délután. Nyisztor János (NEStor) képzőművész NOL A LÁPVILÁGBÓL című tárlata varázsol különleges hangulatot a Tégla terembe.
Közelebb állnak Istenhez a szenvedők, mindaz, amit testünkön keresztül jelentünk a világnak, jelentéktelen, hangzott el kedd este Békéscsabán a Magyar Kultúra Napja alkalmából megrendezett Márai-felolvasóesten.
Négy évig tartó tervezés, szervezés, kivitelezés után a Magyar Kultúra Napján ünnepélyes keretek között átvágták a Csabagyöngye Kulturális Központ megnyitását jelző szalagot, ezzel hivatalosan is átadták a köznek a régi-új építményt.
Bartók Béla Zeneiskola népzenész és népi énekes növendékei tartottak gálaműsort hétfő délután Békéscsabán a Meseházban. Ezzel a programmal az épülettől is búcsúzott a Meseház, ami számos nagyszerű hangulatú eseménynek adott otthont éveken át.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital
Nyerjen akciós termékeket a holvegyekital.hu-tól!
Nyerjen! 1.314 Ft értékben!

akciós termékeket a holvegyekital.hu-tól!

Ital
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség