A rovat további hírei
Madách Imre hétfőn minden bizonnyal hátradőlt a hintaszékében, és örömében felsóhajtott – bárhol is tartózkodott éppen. Remekművét, Az ember tragédiáját több mint 160 középiskolás diák olvasta fel a Békés Megyei Jókai Színház Vigadótermében. A Magyar Teátrum Társaság által életre keltett, Ádámok és Évák Ünnepe című értékteremtő projekt célja, hogy viszonylagos értelemben ellensúlyozza az olcsó plázaflasheket. A nagy közös olvasópróba olykor komédiába fulladt.
Nemcsak nagy idők tanúja, hanem tevékeny részese is. Nehéz vele úgy leülni, hogy ne tekintse át az elmúlt 40 év Békés megyei művelődéstörténetét, oktatástörténetét, még nehezebb visszaadni a gondolatait, most mégis kísérletet teszünk rá. Dr. Köteles Lajos főiskolai tanárral, művelődéstörténésszel, Körösnagyharsány díszpolgárával beszélgettünk a Békés Megyei Tudásház és Könyvtárban.
A volt egyszer egy békéscsabai Rag Doll zenekar gitárosa, Kőváry Zoli és fővárosi bandája, a The Trousers lépett fel szombaton, a megyeszékhelyi Open Door’s Pub világot jelentőjére.
Tizedik alkalommal rendezték meg hétvégén a „Szól a nóta” estet a Tégla Közösségi Házban Békéscsabán. A jubileumi műsor keretében Budapestről, Szegedről, Okányból és Békéscsabáról is érkeztek énekesek.
A kormányablakok népszerűsítése érdekében hirdetett kulturális-művészeti pályázatot a Békés Megyei Kormányhivatal. Pénteken reggel hirdették ki a végeredményt, az első helyezett Veszpi Andrea lett, Körforgás című munkájával.
Október 7-én ősbemutatóval jelentkezik a békéscsabai Jókai Színház. A Monte Cristo grófja egy teljesen új formában tárulkozik fel a közönség előtt. A musical zeneszerzője, rendezője, egyben Edmond Dantès megformálója először nyolc évvel ezelőtt vetette fel a gondolatot, hogy színpadra állítsák Dumas regényét. Szomor György szerint a mű olyan kérdéseket vet fel, melyeket minden ember kutat.
Gogol: Egy őrült naplója színdarab
Nyerjen! 3.000 Ft értékben!

Gogol: Egy őrült naplója színdarab

Kultúra
Johann Strauss: A cigánybáró operett két részben
Nyerjen! 7.000 Ft értékben!

Johann Strauss: A cigánybáró operett két részben

Kultúra
Indítsa 2018-at az Árpád Pálinkával!
Nyerjen! 7.520 Ft értékben!

Indítsa 2018-at az Árpád Pálinkával!

Ital