A rovat további hírei
Ismét filmes táborban alkottak gyerekek és fiatalok Okányban. A 10 és 18 év közötti fiúk és lányok színészkednek, filmet forgatnak, verset tanulnak, híradóznak, táncolnak, reklámokat hoznak létre. Mindezt szakértő segítséggel, támogatással, mégis önállóan.
SOHA nem ad playback koncertet. Még félpléjbeket sem. Nála alap, hogy a torka alatt szegeljen a dobos, rotyogjon a basszus, ússzon a billentyű, és sírjon a gitár. Számos kitüntetése (van szakmai, állami, illetve néhány éve Kőbánya díszpolgárának is megválasztották) sem tudta letéríteni a poros-mocskos-macskás háromakkordosok útjáról – örökké blues csorog a vérében. Lazán, csuklóból bojkottálta a nagy kertévékbeli felkéréseket (főzőcskeműsorok, mentorság), mondván ő nem celeb (így tudtán kívül lett elő bio-reklámadó). Most pedig szerdán, több ezer fej előtt nyomta a közép-európai blízokat a gyulai várkertben. Nekünk ő a celebünk.
Úgy jó másfél éve kényezteti Békéscsaba nagy- és vájtfülű lakosságát a fővárosi származású Random Trip (kábé: véletlenszerű utazás). A csapat hervadhatatlan gerincoszlopát Delov Jávor dobos és Q-Cee dj alkotja, ezzel szemben a bordákat, a végtagokat és a koponyát mindig más és más bő vérű muzsikusok barkácsolják össze. A legutóbbi, pénteki jamboree leginkább egy végtelen trance-folyamra épülő rétestésztához hasonlított, amelyben három rapper adta egymás szájába a szógombát. Még ha otthon nem is borotválkoznék az ilyen típusú muzsikára (mert már rég nincs timsó a háznál), de élőben nagyon is f@sza volt ez a produkció.
Négy hétig tartott a nyüzsgés Okányban, közel hetven fiatal ismerkedett mindazzal, amit a média jelent, legyen az színészmesterség, filmezés vagy híradózás. Nem ez volt az első ilyen lehetőség a okányi és a sarkadkeresztúri fiatalok számára, előző évben indult a filmes tábor.
Egy Csabán élt lélek alkotásait tekinthetik meg mindazok, akik ellátogatnak augusztus utolsó napjáig a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeumba. Az intézmény a tárlattal tiszteleg Gaburek Károly festőművész életműve és munkássága előtt.
Remekbeszabott feszkófíling volt péntek este a békéscsabai főtéren – három az egyben grosszóval. Külön-külön is sokak voltak, hát még együtt. Az ÉdesKeserű, A nyughatatlan és a Kiscssillag mélynyomói előtt hallgatóztunk.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital
Nyerjen a holvegyekitalt.hu-tól!
Nyerjen! 1.200 Ft értékben!

a holvegyekitalt.hu-tól!

Étel ital
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség