A rovat további hírei
Arvisura-napot tartottak a Munkácsy Emlékházban pénteken. A Tűz-kör Közhasznú Kulturális Egyesület szervezésében előadások hangoztak el, a gyerekek pedig az interaktívvá vált udvarban tehették próbára ügyességüket.
Ki ne szeretett volna kiskorában régész lenni? – Ugye, hogy mindenkiben átfutott a gondolat? Régmúlt emlékeket feltárni, régi kincsekre bukkanni… „Megmentett Örökség – Kincsek Európa szívéből” címmel nyílt kiállítás pénteken, a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeumban.
Csusza, töltött káposzta, hagymaleves, kakaspörkölt, na de nem akárhogyan, hanem cigány módra. És akik még nem kóstolták, nem tudhatják, mi a különbség a két konyha között. A roma önkormányzat feladatának tekinti, hogy megismertesse mindenkivel, milyen az igazi cigány konyha és íz világ.
„Ádámok” és „Évák” gyülekeztek szerda délután a Békéscsabai Jókai Színház Vigadójában, pontosabban középiskolások érkeztek szerte a megyéből, méghozzá nem másért, minthogy egy színházi előadást hozzanak létre. Harmadik éve rendezik meg a programot, aminek célja, hogy közelebb vigyék a diákokat a színházhoz, illetve a színjátszást a fiatalokhoz.
A bor megtanít az ékes szóra – tartja a mondás. Bagyinszki Zoltán Bacchus nyomában: hazai szőlők, borok, pincék című fotókiállítása nyílt meg kedden a Békés Megyei Könyvtárban, ahol szinte életre keltek, megszólaltak a szőlővidékek és a borok.
Sokan nem is gondolják, de a békéscsabai városháza már 140 éves. Az ódon, de annál tetszetősebb épület születésének történetét Gécs Béla foglalta kötetbe. A tipográfusból lett helytörténész sok éven át kutatta, fürkészte Békéscsaba múltját, és elérkezettnek látta az időt, hogy könyvbe öntse mindazt, amit az évek alatt fellelt a legkülönfélébb forrásoknak köszönhetően.
Mezítlábas ostoros betyárok felvezetésével érkezett meg szombaton a békési megyeszékhelyre a magyar szent korona negyedik másolata. A békéscsabai Széchenyi liget székelykapus beléptetőjétől egy kisebb színes ’koronaőri’ sereg kíséretében, egy tiszteletkört követően, a játszótér egyik jurtájában pihent meg néhány órára az ékes fejdísz. Miközben bőségesen hullottak a teremtő biokönnyei – amire szerencsére azért jó néhányan fütyültek.
Mi sem bizonyítja jobban a békéscsabai Hetedik BioRitmus Fesztivál eklekticizmusát, minthogy a Soós Emőke-Berta János páros népi pajzánkodásai és Fényhozó Jeszenszky István hangszerzetes muzsikája, nyilván más színtéren, de egyidőben posztolt. Mi péntek este az utóbbi fej önismeretre késztető, gyógyító varázshangjait szívtuk magunkba. Kinek humbug, kinek Hamburg.
Neves költőnk, forradalmárunk, Petőfi Sándor, aki fiatal kora ellenére nagyot alkotott. Mezőberényben rendezték meg szeptember 13-14-én a Petőfi Emlékhelyek 27. Nemzetközi Találkozóját és az ehhez kapcsolódó konferenciát.
A Szarvasi Szilvanapon a Békés Megyei Kormányhivatal Szarvasi Járási Hivatala újszerű kezdeményezésként részt vett a város egyik legnagyobb rendezvényén: ideiglenes kormányablakot nyitottak, ahol készségesen álltak az érdeklődők és az ügyfelek segítségére.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség