A rovat további hírei
Oláh Gyöngyi a Békés Megyei Könyvtárban is bemutatta Csodálatos gyógyulás című könyvét, amely saját betegségének történetét és gyógyulását írja le, hitet és reményt adva ezzel más rákos betegeknek.
Idén ismét filmes táborban alkotnak gyerekek és fiatalok, az esemény központja Okány. A 10 és 18 év közötti fiúk és lányok színészkednek, filmet forgatnak, verset tanulnak, híradóznak, táncolnak, reklámokat hoznak létre. Mindezt szakértő segítséggel, támogatással, mégis önállóan.
Duna Orfeum címmel lépett fel szombaton, a dunaújvárosi Kamaraszínház a Szarvasi Vízi Színház deszkáin. Előadásunkban négy színész és egy zongorista arra vállalkozott, hogy az Orfeum és Kabaré irodalom ismert és kevésbé ismert dalain, valamint a műfaj legnagyobb szerzőinek tollából vett írásokon keresztül megidézzen egy korszakot. A dalokat előadták: Lapis Erika, Polgár Lilla, Farkas Erik, Csadi Zoltán. Zongoránál: Tótin Katalin közreműködött. A darabot Csadi Zoltán rendezte.
Alapvetően a békéscsabai származású Foolaboutot csak bebombázva lehet elviselni. Na, ez most egy nagy hazugság volt a részemről! Tulajdonképpen csak irigykedem. Mert ők épp olyanok most 24 évesen, mint amilyen én akkor szerettem volna lenni. A magyarázat rém egyszerű: minden a gyökerekről szól.
Június 28-án volt 50 éve, hogy utoljára gördült le az egykori Nemzeti Színház vasfüggönye, erre emlékeztek a Jókai Színház művészei két próba közötti szünetben, szombaton délután. 1964. június 28-án, a Marton Endre rendezte Lear király előadás után – a címszerepben Básti Lajossal - ment le utoljára a függöny, hogy majd egy év múlva fölrobbantsák az épületet.
Nagy érdeklődés mellett zajlott a Múzeumok Éjszakája: a programsorozatban részt vevő 432 intézménybe országszerte valószínűleg minden eddiginél többen látogattak el június 21-én.
Grecsó Krisztián új könyvének bemutatójára érkezett Békéscsabára. A megyei könyvtár falai között ismerhették meg az érdeklődők, ki után megy Krisztián és miért.
Miközben a békéscsabai megafeszt szombat kora esti etapján Csikidám Robink talán épp a Ballag a katonát húzza, mi vagy két kilométerrel észak-nyugatnak, a Meseház udvarán, egy szédületes grosszón átértékeljük a magunk, illetve alapvetően a popzene létjogosultságát. R-GO: épp egy vagesz Kiss Erzsébettől dobunk egy nagy hátast. Ráadásul a legközelebbi folyadékutánpótlás is csak a toalettben csörgedezik – H2o formájában (míg Szikora Robesznál vagy három méterenként van egy sörpult). Megoldjuk.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség
Nyerjen a holvegyekitalt.hu-tól!
Nyerjen! 1.200 Ft értékben!

a holvegyekitalt.hu-tól!

Étel ital