A rovat további hírei
Kedd este a Csabagyöngyében játszott, mit játszott, zenélt, mit zenélt: MUZSIKÁLT a Generál együttes (Charlie, Karácsony James, Novai Gábor és Várkonyi Mátyás).
Rubold Ödön Jászai Mari-díjas színművész, nyerte el idén az Ivánka Csaba-díjat „rendkívül igényes, klasszikus és kortárs színművekben, tragédiákban, komédiákban, zenés színházi produkciókban, filmek és televíziós játékok sokaságában egyaránt hiteles, intuitív alakításaiért, elhivatottságtól vezérelt, s nagy szakmai felkészültséggel végzett, emberi fedezettel megalapozott művészi munkájának elismeréseként”. A díjat egy pályatársakból álló kuratórium ítéli oda minden évben. A kitüntetést a Bajor Gizi Színészmúzeumban, 2015. december 14-én, Hámori Ildikó színművész adta át – olvasható a Nemzeti Színház honlapján. Mi pedig az ezer szállal Békéscsabához kötődő Rubold Ödönnel beszélgettünk telefonon.
Leonard Cohen kanadai előadó legendás dala 1984-ben született meg. A slágerlisták szinte mindegyikén szerepelt 1985 óta. Most azonban találtunk egy olyan felvételt, ami eddig minden hallottak felülmúlt. A német szupersztár, Helene Fischer nemrég Bécsben, a Hofburgban adott koncertet, ahol filharmonikus zenekar kísérte az énekesnőt. (forrás: zene.hu)
Advent a Lencsésin címmel rendezte meg szerda este a békéscsabai József Attila Lakótelepi Településrészi Önkormányzat és a Lencsési Közösségi Ház a városrész hagyományőrző, karácsonyi ünnepségét.
Ötödik alkalommal idézte meg a békéscsabai Tűz-kör Közhasznú Kulturális Egyesület a Luca-napi hangulat misztériumát vasárnap – ezúttal a Munkácsy Mihály Emlékházban. Volt Luca-búza ültetés, gyógytea hörpentés, boszorkányos arcfestés, jóslás (ahova szinte csak csajok ültek be, persze egyikükből sem lett házisárkány), fellépett Berta János vándorkomédiás és Pribojszki Feri muzsikárés, valamint többek között megszólaltak a varázsdobok is a Tűz-kör Dobkör derék perkásai által.
A Békéscsabai Jókai Színház számára fontos küldetés, hogy a fogyatékossággal élők minden tekintetben azonos eséllyel látogathassák az előadásokat. Szombat délután Urbán Gyula Egerek című zenés mesejátékát kínálták narráltan és jelelten, amelyet egy kulisszajárás előzött meg.
Péntek este az Új Pribojszki Band tolt a bluest a békéscsabai Elefánt Söröző Klubban.
A Békéscsabai Jókai Színház, a Körös Irodalmi Társaság, a Bárka és a Békéstáji Művészeti Társaság közös koprodukciójában szerdán ismét színre lépett az Irodalom és képzőművészet, karöltve leánykori néven anyakönyvezett kulturális etap. A Napsugár Bábszínház próbaterme ezúttal Farkas Wellmann Éva (költő) és Megyeri Horváth Gábor (festőművész) fogadta. (Illetve a sorozat korábbi estjei eddig a Jókai Szalonban zajlottak.)
Első ízben turnézik Magyarországon a Habana Social Club kubai együttes. Kedden a békéscsabaiak utazhatnak Kubába az együttes zenéje által.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó