A rovat további hírei
A mindenkori kolbász fővárosiasságot követőn, vasárnap a hazai dal országos epicentruma is lehetett Békéscsaba. Presser Gábor a Magyar Dal Napja (MDN) megálmodója a kora délutáni csabai jelenlétével valóságos földindulást indukált a főtéren. Ezrek énekeltek a meghatódott Loksi vezérmasinisztájával, majd egy csomóan késő estig kar-karöltve nótáztak. Csak a teljeség igénye nélkül világítottuk át a rendezvényt.
A Jókai színházban sürög-forog mindenki, két hét múlva bemutatják az István, a király című rockoperát. A színészek szerepet tanulnak, énekórára, ruhapróbára járnak, a Balassi Táncegyüttes tagjaival pedig a Honvéd Táncszínház tánckarvezetői foglalkoznak.
A pénteki operett műfaj támpontjából kimozdulva, másnap tengelye körül egy laza, 180 fokos fordulatban rázta meg magát a békéscsabai főtér. Tudniillik az óceánon-túli fekete nagyanyánk, vagyis Madame Blues órákig birtokba vette a belvárosi köveket. Fiatal bikák és éltes bölények virtusa a VI. Csabai Blueskertben, a még mindig nem a magyar dal napján.
Három az egyben jamboree zajlott pénteken a békéscsabai vásárcsarnok melletti újsütetű intézményben. A Népmesés Péntek idővel egy másik, és azon belül – idő előtt egy harmadik programba csapott át. Népmesehősök, néptáncosok és a néptánchős. Hinta, kapa, nagypapa.
Szombaton kezdődött Békésen a XV. Madzagfalvi Napok, ahol kicsik és nagyok is egyaránt jól szórakoztak. Gumivár, vattacukor és táncműsor szórakoztatta a közönséget, de a színpad környékén díjátadókra is sor került. Díjazták Békésen a fiatalok kiemelkedő munkáját és a „Virágos Békés” környezetszépítő verseny résztvevőit.
Új kiállítás nyílt a Békés Megyei Kormányhivatal aulájában Ezüst Gy. Zoltán grafikusműveiből. A kontraszt, a fény-árnyék, a sík-tér kapcsolata meghatározó a művész alkotásaiban, amelyet most minden érdeklődő egy hónapig megtekinthet.
Aradi fotósok képei láthatók szeptember 20-ig a Lencsési Közösségi Ház nagytermében. A tárlat annak a kapcsolatnak a része, ami még 2005-ben jött létre a Márvány Fotóműhely, és az Aradi Fotóklub között, eszerint a hazai fotósok Aradon, majd ezt követően az ottaniak nálunk mutatják be legjobban sikerült munkáikat
Három napig zenétől hangos Békéscsaba. A főtéren, a sétáló utcán, a polgármesteri hivatal udvarán, az Ibsen-udvarban, a buszokon – mindenütt magyar dal szól. Az ok: idén Békéscsaba a zene fővárosa.
Él egy fiatalember a világban, aki ízig-vérig békéscsabai, mégis ahhoz, hogy hírnévre tegyen szert, el kellett hagynia szülővárosát. Marosi Viktor megjárta Londont, New Yorkot, Los Angelest, Párizst, első kiállítását pedig Budapesten nyitotta meg. A Békési megyeszékhely nagyméretű portréit ismerhette meg elsőként.
A Békéscsabán működő Színitanház hallgatói is megkezdték a 2013/14-es tanévet. Az Ibsen Ház udvarán tartott évnyitó meglehetően érdekesre sikeredett, hiszen ezúttal nem a diákok készültek műsorral, hanem a tanárok.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség