A rovat további hírei
Kisegerek rágcsálták meg a süteményt a megyeszékhelyi teátrumban, pontosabban egy egérke, akit ezért Cukoranyó mézeskalács boszorkává varázsolt – mindez a Békéscsabai Napsugár Bábszínház előadásában történik, amit péntektől láthatnak az apróságok a stúdiószínházban.
A magyar gazdaság egyik legígéretesebb ágazata a kreatív ipar, amely az elmúlt évek egyik legerőteljesebb növekedését produkálta nemcsak teljesítményét, hanem a foglalkoztatásban betöltött szerepét tekintve is – tájékoztatott Szalai Piroska, az Nemzetgazdasági Minisztérium női foglalkoztatásért felelős volt miniszteri biztosa a Design Terminalban megrendezett Magyar Innocrafts Napot követően. (Forrás: kormany.hu)
Kedden tartották meg a soros, éves sajtótájékozatóját a Békés Megyei Prima-gálának a békéscsabai Munkácsy Emlékházban. A pénteki (kilencedik) rendezvényt ismét a megyeszékhelyen rendezik meg, de lényegesen rövidebb lesz a műsoridő, mint valaha. Az esemény előtt a program motorját, Nagy Mihály Lászlót, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Békés Megyei Szervezetének az elnökét faggattuk.
Vadászni kellett hétfő este Békéscsabán, méghozzá lufikra, ugyanis a léggömbök színházjegyet rejtettek, aki megszerzett egy lufit, az színházba mehetett hétfő este. Ez a program is része volt a Békéscsabai Jókai Színház születésnapi ünnepi eseményének.
A vidék, hanem az ország legnagyobb diákhét zárványa az Ocho Macho murija volt csütörtök este, a tájék legnagyobb multi-kulti intézményében. Sok itt a legnagyobb, de a grosszó is hatalmas és vad volt – legalábbis békéscsigabigai léptékben. Egy biztos, merünk nagyok lenni.
A Békéscsabai Jókai Színház idei évadának első előadása egy régi/új darab, már közel 20 éves azaz alap, amit idén tavasszal újítottak fel, és amit most ismét láthat a nagyérdemű ifjabbik nemzedéke, de újragondolva, kicsi másként, mint eddig valaha. A Balassi Táncegyüttes, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház és a Békéscsabai Jókai Színház koprodukcióját október 8-án láthatja először a közönség.
Idén éppen 100 esztendeje, hogy a Munkácsy Mihály Múzeum megnyitotta kapuit abban az épületben, amelyben jelenleg is látogatható. A Kultúrpalota az évek alatt a közművelődés háza lett, amelyben számtalan híres és elismert tekintély megfordult már, és megszámlálhatatlan látogató sétált termeinek falai között.
2014 Munkácsy éve Békéscsabán. Idén 170 éve, hogy megszületett a festőgéniusz, ennek alkalmából döntött úgy a békési megyeszékhely, hogy egy egész évig tartó programsorozattal emlékeznek meg a város számára oly fontos személyről. Ennek részeként nevezték el a múzeum mellett lévő, az Élővíz-csatornát átívelő hidat Munkácsy Mihály hídnak.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Érték: 3.200 Ft Játszom