A rovat további hírei
Az előzetes tervekkel ellentétben számos szabadtéri állami rendezvény maradt el a rendkívüli időjárás miatt. Békéscsaba városvezetése is úgy döntött csütörtökön, hogy a Csabagyöngye Kulturális Központ elé tervezett ünnepséget inkább beköltöztetik a multikulturális épületbe. És milyen jól tették: Békéscsabát is betemette péntek reggelre a hó.
Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulójára való megemlékezés a zord idő ellenére Köröstarcsán sem maradt el. Erdős Norbert országgyűlési képviselő, kormánymegbízott is részt vett a március 15-én 14 órakor kezdődött ünnepi rendezvényen, koszorúzáson.
Idén 105 szerző küldött 459 fotót a Lencsési Közösségi Ház és a Márvány Fotóműhely közös felhívására. A „Csak tiszta forrásból…” elnevezésű pályázat nyertes képeiből összeállított tárlatot a nemzeti ünnepen nyitották meg Békéscsabán.
Mára már hagyomány, hogy március 15-e közeledtével minden iskola ünnepi megemlékezést tart. Így tett a békéscsabai Erzsébethelyi Általános Iskola is. A megemlékezést a Tégla Közösségi Házban tartották "Nekem áldott az a bölcső, mely magyarrá ringatott" címmel.
Persze nem a nézők kukorékolnak, sokkal inkább a kiskakas, amelyik visszaszerzi gyémánt félkrajcárját a török császártól. Az ismert népmese átiratát szerdán láthatta a nagyközönség először a Békéscsabai Jókai Színházban. Greifenstein János humorral megtűzdelt, szellemes történetet tárt a nézők elé, ami nem csak kicsikhez, de gyermeklelkűekhez szól.
A márciusi ifjak címmel tartott előadást Brazda Zsolt történelemtanár hétfőn, a Lencsési Közösségi Házban.
Az idei évad legkiemelkedőbb produkciója kezd formálódni a Békéscsabai Jókai Színház színpadán. Az olvasópróbák vasárnap kezdődtek a Jókai Szalonban, a bemutató április 19-én lesz.
A nemzetközi nőnap alkalmából a Békéscsabai Jókai Színház is kedveskedett a gyengébbik nemnek: ezen a napon 50%-os kedvezményt biztosított a női látogatóknak a megvásárolt jegyek árából. Továbbá Liszi Melinda Karády-estjére mind a hölgyek, mind a párjuk 50%-os kedvezménnyel látogathattak el, és hallgathatták meg Karády Katalin őszinte hangvételű vallomásait szépirodalmi ihletettséggel.
Thaiföldi delegáció látogatott Békéscsabára csütörtökön. A vendégeket Erdős Norbert kormánymegbízott fogadta, majd egy zártkörű megbeszélést követően üzletember találkozón cseréltek eszmét a résztvevők. Mindezek között rajzkiállítást nyitottak a kormányhivatal aulájában.
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital