A rovat további hírei
Rajzkiállítás látható a Szlovák Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium aulájában „Gyermekrajzok a Vajdaságból” címmel. A képek a Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület közreműködésével érkeztek a békéscsabai intézménybe.
Szombaton zajlott Békéscsabán az I. Viharsarki Gombfoci Találkozó, de közben ezernyi más program állta el a kaput.
Vagy 13 éve, illetve egészen pontosan 13 éve egyszer azt kérdeztem a déli gyümölcsről elnevezett békéscsabai műintézmény kármentő könyöklőjénél Roytól (akik épp egy koncert után estek le Ádámmal), hogy mondd, miért ilyen sz@r ma Magyarországon a popzene? Erre azonnal rávágta: mit iszol? A hirtelen jött haverság miatt nem mertem semmit sem rendelni. Ezt pénteken, a Roy & Ádám Trió bulija előtt szintén megkérdeztem, persze elmeséltem neki, hogy ezzel a direkt kérdéssel nem az első esetben inzultálom.
Hétvégén mindenki itthon lehet otthon – Békéscsabán, a „Magyarország szeretlek!” programsorozat ezúttal Békéscsabáról jelentkezik. A megyeszékhely számos rendezvénnyel készül, amelyek nem csak bemutatják városunkat, de a közmédia segítségével ismertté is teszik ország-világ előtt.
Ismét kulisszajárásra hívta a fogyatékkal élőket a Békéscsabai Jókai Színház. Komáromi Anett a vakok és gyengénlátók részére tartott tájékoztatót az István, a király című rockopera nyilvános főpróbája előtt.
S miután a nagy dolgok az ágyakban, a kocsmákban vagy az FB-n dőlnek el, így is nem kérdés, hogy a Tér-Erő csoport az utóbbin hálózta be Békéscsabát. És némi titkos verbális promózást követően (ugyanis sokáig senki sem tudta, hogy mi a kórságról van szó), kedden az esemény némi erőt demonstrálva ki is gurult a főtérre, hogy 3D-ben is letesztelte magamagát. Jóllehet a város, a lombhulló csipkerózsikás álmából marha lassan ocsúdott fel, de estére a Supernem – szuper igen lett.
Szeptember végén azt gondolná az ember, hogy a turizmusnak erre az évre befellegzett, pedig, ha jól belegondolunk, csak most indul az indiánnyárra tervezett utószezon, illetve lassan időszerű a síparadicsomokat is figyelgetni, és leporolni a sítalpakat, snowboard-okat. Ahhoz, hogy az utazni vágyók a legmegfelelőbb úti célt tudják kiválasztani, alapos tájékoztatásra van szükségük. Ehhez nyújt segítséget az ANTOR.
Augusztus 20-án Békéscsaba városa a lakosságnak egy nagyszabású produkcióval kedveskedett: István, a király lépett színre a Főtéren. Most azonban a Békéscsabai Jókai Színház falai között próbálnak a magyar rockoperára.
Huszonöt esztendővel ezelőtt álmodta és alkotta meg a Meseházat Schéner Mihály polihisztor művész. Szombattól, e jeles alkalomból kifolyólag – egyhetes programfüzér nyílt a múlt-múlt századi épületkomplexumban. Mi a szüreti mulatságot lestük meg a hét hatodik napján.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital
Nyerjen a holvegyekitalt.hu-tól!
Nyerjen! 1.200 Ft értékben!

a holvegyekitalt.hu-tól!

Étel ital
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség