A rovat további hírei
A sors, vagy pontosabban az idő(járás) fintorának köszönhetően, a szombat estére meghirdetett Kozma Orsi békéscsabai, meseházi murija nyakláncostúl-nagymamástúl-esőkabátostúl szolidan át lett paterolva a Szlovák Tájház kamaratermébe. Nota bene, a szomszéd bácsi ezt egy kicsit nehezményezte is, de lefogadom, hogy Orsi ötödik nótájától kezdve már ő is el kezdett lejteni konyhája hajópadlóján, a sezlon és cserépkályha közötti négyzetméteres területen.
Nem éppen mesés kiállítás nyílt a békéscsabai Meseházban. Az intézmény a Munkácsy Mihály Múzeummal karöltve a múzeum és magángyűjtők gyűjteményéből állította össze a „Mikor mentem Galícia felé…” című tárlatát. A kiállítás az I. Világháború dokumentumaiból és relikviáiból válogatva nyújt betekintést a korabeli történésekbe.
A Kultúrházak éjjel-nappal idei rendezvénysorozatához csatakozott 420 művelődési ház több mint 1200 programján országszerte 160 ezren vettek részt február 28. és március 2. között – közölte Hammerstein Judit kultúráért felelős helyettes államtitkár a rendezvény pályázatainak budapesti díjátadóján.
Újabb produkcióra, ezúttal az évadzáró utolsó bemutatóra készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Nem kisebbre vállakoztak, minthogy színre viszik Dés László-Geszti Péter-Békés Pál: A dzsungel könyve című musicalt 2 részben. Az olvasópróbák szerdán kezdődtek, a bemutató alig több mint egy hónap múlva lesz, és 22 alkalommal mutatja be a helyi teátrum a kis Maugli történetét.
Közeleg húsvét ünnepe, a lányok, nők, asszonyok a hagyomány szerint hímes tojással hálálják meg a fiúknak, férfiaknak a locsolást. A vélemények megoszlanak az ünnep kedveltsége szempontjából, a nők általában nem szeretik az illatos kölnik keveredését magukon, a gyerekeknek viszont ez egy nagyon izgalmas dolog.
A hétvégi muri előjátéka egy gigantikus kontraszt volt. Ugyanis napokkal korábban, a zöld autómban a várost lejtve, az egyik csabai lokál-kerrádióban a Pély Barna vezette United popegyüttes most futó „Szívóvál minek”-je szólt, amikor is épp a dél-alföldi régió egy bizonyos zenés italkimérőjéhez értem, amelynek kirakata hogyhogy nem, öles betűkkel Pély Barna rocktrió koncertjét hirdette.
Vasárnap mutatkoztak be az idei Ádámok és Évák Ünnepe produkciói a Békéscsabai Jókai Színház színpadán. Idén tíz középiskolás csoport vállalkozott arra, hogy a Magyar regék és mondák témaköréből különböző történeteket keltenek életre a színpadon.
Ismét meghirdette rajzpályázatát a Munkácsy Mihály Múzeum Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatával karöltve. A Munkácsy Mihály a gyermekek szemével című, immár XXXVI. Városi Gyermekrajz Pályázatra március 18-ig várták a pályaműveket. A vetélkedő eredményhirdetése szombaton volt a múzeum Múzsák Termében.
Immár 33. alkalommal rendezték meg a városi József Attila szavalóversenyt a Lencsési Általános Iskolában. A hagyományoknak megfelelően április 11-én József Attila születése és a magyar költészet napja alkalmából mérik össze a tudásukat a verskedvelő gyerekek.
24 órás versfolyam indult csütörtök délben az Ibsen- házban. Közméltóságok, sportolók, tánc és színművészek, pedagógusok, diákok mondták és mondják el kedvenc költeményüket. A versfolyam pénteken 12 órakor, József Attila születésének napján ér véget.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó