A rovat további hírei
Nyolcvan éves lett Pataj Pál, aki születésnapját kiállítással ünnepelte. Békéscsabán, a Munkácsy Mihály Múzeumban szerdán délután vágták fel a születésnapi tortáját, vagyis nyitották meg „A Kozmosz és mi – Pataj akvarellek” című tárlatát.
„Sztár”pár vendégeskedett pénteken este Békéscsabán. Pontosabban nem is vendégeskedtek, hiszen szórakoztatni érkeztek ’Csabára. Azért jöttek, hogy egy jót zenéljenek azoknak, akik a hét utolsó munkanapjának estéjét kikapcsolódással szerették volna tölteni barátok, ismerősök között egy hangulatos helyen, jó zene mellett.
Fodrászok és kozmetikusok mérték össze tudásukat szombaton a belvárosi bevásárlóközpontban Békéscsabán. A versenyre a megye minden részéről érkeztek résztvevők, nem csak tanulók, de felnőttek is. Az egész napos megmérettetést már 16 alkalommal rendezte meg a BÉKSZI Kós Károly Építő-, Fa- és Szolgáltatóipari Tagiskola.
Március 22. a Víz Világnapja, így e napon a víz kiemelkedően fontos szerepet kap, nem mintha a mindennapokban nem lenne ez az emberiség lételeme. Az ENSZ 1993-ban jelölte ki március 22-ét a Víz Világnapjának. E nap jelentősége, hogy világszerte felhívja a figyelmet vízbázisaink fokozott védelmére, az ivóvíz fontosságára, különleges értékére.
Moskál Tibor grafikusművész kiállítása nyílt meg szerdán a Jaminai Közösségi Házban "Napsugár szimfónia" címmel. Tibi bácsi alkotásai most láthatóak először egy helyen.
Kabarékurzust tartott Békéscsabán Straub Dezső színművész az első- és másodéves színitanházas hallgatóknak. A közös munka eredményét egy előadáson mutatták be az Ibsen Stúdiószínházban, megkoronázva ezzel a közel két hetes továbbképzést.
Kabarékurzust tartott Békéscsabán Straub Dezső színművész az első- és másodéves színitanházas hallgatóknak. A közös munka eredményét egy előadáson mutatták be az Ibsen Stúdiószínházban, megkoronázva ezzel a közel két hetes továbbképzést.
Bárhol, bárkivel manír nélkül beszélget. Nem érdekli, hogy honnan jöttél, merre tartasz; és soha nem kéri vissza ellenőrzésre a kéziratot. Zsigerében van a kommunikáció, amit persze a nagy nyilvánosság felé leginkább a gitárja nyakán keresztül közvetít. Péntek este a Csabagyöngyében megrendezett, IV. Csabai Blues Ház rendezvényén Tátrai Tibusz, a Borsodi Blue Trió negyedik tagjaként színezett, delejesen tekert.
Minden születés véres, ahogyan Hobo fogalmaz a Vadászat lemezen, hasonlóképpen áldozatbemutatásával vette kezdetét a békési megyeszékhely legfiatalabb egyesülete. Ugyanis klasszikus disznóvágás előzte meg, a csütörtök este, a Mester Klubban megalakult Békéscsabai Hagyományőrző Kulturális Kör (protokolláris pillanatait). A társaság az elkészült disznótoros egy részét rászoruló családoknak ajánlotta fel.