A rovat további hírei
Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nemzeti ünnepünk alkalmából állami kitüntetéseket, művészeti és szakmai díjakat adott át 2014. március 14-én a budapesti Szépművészeti Múzeumban. Művészeti és szakmai díjakat adott át Balog Zoltán
A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése idén Dobozon, a helyi önkormányzati képviselő-testülettel közösen tartotta meg az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc megemlékező ünnepi eseményét.
Cigány kulturális napot tartottak Békéscsabán Hej cigányok, cigányok címmel. Az egész napos rendezvényen ének, vers, tánc, próza, színdarab került terítékre. A rendezvény elsődleges célja a hagyományőrzés, de fontos az is, hogy az ismerjék és megismerjék az érdeklődők a cigányok kultúráját, hagyományait.
Békéscsabára érkezett az a válogatás, ami a geometrikus alkotóművészet sokszínűségét hivatott bemutatni, a Magyar Geometrikus Művészet című összeállítás a Párizsi Kádár Múzeum gyűjteményének része. A sokszorosított grafikák április végéig láthatók a megyeszékhelyen.
Mióta az eszünket tudjuk, azóta létezik a posta. A posták megalakulása óta sok idő telt el, így mondhatni olyan dologról beszélünk, ami örök. Éppen ezért nyílt kedden kiállítás Békéscsabán, a Vasutas Művelődési Házban „A posta örök” címmel.
Számtalan titokba avatták be a Színitanház nyílt napjára érkezett fiatalokat, akik úgy tervezik, érettségi után az intézményben folytatják tanulmányaikat. Az egész napos rendezvény programjaira nagyon sokan voltak kíváncsiak, száznál is többen érkeztek.
A március 15-ei nemzeti ünnep kapcsán tartottak előadást kisiskolások Békéscsabán, a Szlovák klubban, ezzel kedveskedve a nyugdíjasoknak. A több mint egy tucatnyi diák rövid műsorral emlékezett meg a forradalomról és szabadságharcról.
Bácsfalvi Zoltán festménykiállítása nyílt meg hétfő délután Békéscsabán. A kulturális központ folyosóján március 31-ig 25 képet láthatnak az érdeklődők.
A Munkácsy 170 című tárlat időfolyama alatt Munkácsy estek címmel új, tartalmas témákat érintő programsorozat vette kezdetét csütörtökön, a Munkácsy Mihály Múzeumban. Elsőként Lonovics László képzőművész "Munkácsy egy mai festő szemével" címmel tartott előadást – nem középiskolás fokon.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Bomba nyeremény! Nyerj 24 db Bombát az SCM Kft-től!

Bomba nyeremény! Nyerj 24 db Bombát az SCM Kft-től!

Érték: 3.816 Ft Játszom
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Érték: 3.200 Ft Játszom