A rovat további hírei
A bor megtanít az ékes szóra – tartja a mondás. Bagyinszki Zoltán Bacchus nyomában: hazai szőlők, borok, pincék című fotókiállítása nyílt meg kedden a Békés Megyei Könyvtárban, ahol szinte életre keltek, megszólaltak a szőlővidékek és a borok.
Sokan nem is gondolják, de a békéscsabai városháza már 140 éves. Az ódon, de annál tetszetősebb épület születésének történetét Gécs Béla foglalta kötetbe. A tipográfusból lett helytörténész sok éven át kutatta, fürkészte Békéscsaba múltját, és elérkezettnek látta az időt, hogy könyvbe öntse mindazt, amit az évek alatt fellelt a legkülönfélébb forrásoknak köszönhetően.
Mezítlábas ostoros betyárok felvezetésével érkezett meg szombaton a békési megyeszékhelyre a magyar szent korona negyedik másolata. A békéscsabai Széchenyi liget székelykapus beléptetőjétől egy kisebb színes ’koronaőri’ sereg kíséretében, egy tiszteletkört követően, a játszótér egyik jurtájában pihent meg néhány órára az ékes fejdísz. Miközben bőségesen hullottak a teremtő biokönnyei – amire szerencsére azért jó néhányan fütyültek.
Mi sem bizonyítja jobban a békéscsabai Hetedik BioRitmus Fesztivál eklekticizmusát, minthogy a Soós Emőke-Berta János páros népi pajzánkodásai és Fényhozó Jeszenszky István hangszerzetes muzsikája, nyilván más színtéren, de egyidőben posztolt. Mi péntek este az utóbbi fej önismeretre késztető, gyógyító varázshangjait szívtuk magunkba. Kinek humbug, kinek Hamburg.
Neves költőnk, forradalmárunk, Petőfi Sándor, aki fiatal kora ellenére nagyot alkotott. Mezőberényben rendezték meg szeptember 13-14-én a Petőfi Emlékhelyek 27. Nemzetközi Találkozóját és az ehhez kapcsolódó konferenciát.
A Szarvasi Szilvanapon a Békés Megyei Kormányhivatal Szarvasi Járási Hivatala újszerű kezdeményezésként részt vett a város egyik legnagyobb rendezvényén: ideiglenes kormányablakot nyitottak, ahol készségesen álltak az érdeklődők és az ügyfelek segítségére.
Újabb látványossággal bővül Békéscsaba, turisztikai főpályaudvart hoznak létre a Gőzmalom téri buszállomás tövében. A látványosság jövő év októberének végére készül el, egy kisvasúti mozdonyt és két személyszállító kocsit helyeznek el az érintett területen.
Kicsik és nagyok festettek Virág Éva művésznő rendkívüli óráján kedd délelőtt a Munkácsy Mihály Múzeum Lenkefi Termében Békéscsabán. A „modell” ezúttal egy vázába állított virágcsokor volt.
Hortobágyi Mártonné Benkő Jolán mindig is csodálta a festményeket. Gyermekként is sokat rajzolt már, viszont aktívan a nyugdíj óta készít tájképeket és csendéleteket. Kedden a Békéscsabai Ipartestület termében nyílt kiállítása a festőművésznek.
A mindenkori kolbász fővárosiasságot követőn, vasárnap a hazai dal országos epicentruma is lehetett Békéscsaba. Presser Gábor a Magyar Dal Napja (MDN) megálmodója a kora délutáni csabai jelenlétével valóságos földindulást indukált a főtéren. Ezrek énekeltek a meghatódott Loksi vezérmasinisztájával, majd egy csomóan késő estig kar-karöltve nótáztak. Csak a teljeség igénye nélkül világítottuk át a rendezvényt. De egy biztos, akik ott voltak azért, akik nem, azok pedig azért voltak felhőtlenek.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség