A rovat további hírei
2014 Munkácsy éve lesz Békéscsabán. A világhírű festő születésének 170. évfordulóját a békési megyeszékhely nagyszabású eseménysorozattal ünnepli, amelyben igyekeznek mindenkit megszólítani idősebbektől a fiatalokon át egészen a legkisebbekig. A február közepén induló közel 50 program év végéig tart, és számtalan meglepetésre lehet számítani.
Az év első új darabjára kezdte meg a felkészülést a Jókai színház társulata kedden. Carlo Goldoni: Chioggiai csetepaté című vígjátékának előadását tervezi a Békéscsabai Jókai Színház.
Dr. Merő Béla volt a Mindentudás Színházi Egyeteme következő estéjének házigazdája hétfőn Békéscsabán. Az Ibsen Stúdiószínházban sokan összegyűltek, valamennyien arra voltak kíváncsiak, legyőzhetetlen-e a művészet?
Hét bő esztendeje kardoznak a gitárhérók az ország legnépszerűbb bluestömlöcében. A békéscsabai intézmény pénteki gitárpárbaj fedőnevű eksönében a magnás Szabó Tibi, és a „meolás” Tóth Bagi Csaba voltak Borsodi Laca címzetes klubgitáros szárnysegédjei – valamint a time-ért szokás szerint Pfeff Marci basszeres és Tímár Tomi dobos felelt. A hazai ászokat rosálva, Al Di Meola turnémenedzserét, Tóth Bagi Nacsát (by: Pfeff Marci) kérdeztem a végtelenről.
A legtöbb iskolában pénteken befejeződött a tanítás, téli szünetet kaptak a gyerekek. Előtte azonban karácsonyi ünnepségre gyülekeztek, hogy közösen is megemlékezzenek a közelgő ünnepről.
Mit csinál egy ügyelő, mi a feladata a színpadmesternek vagy a színpadtechnikai felügyelőnek? Mit világosít a világosító, és milyen munka zajlik a díszletgyártó műhelyben? Ezekre a kérdésekre a színházban dolgozókon kívül valószínűleg csak azok tudnak válaszolni, akiket komolyabban érdekel a színházi munka, egy átlagnéző megelégszik annyival, hogy jól szórakozik az előadáson. Egy este azonban azoké, akik a színfalak mögött dolgoznak: háttérmunkások vehették át a Magyar Teátrum Díjat a Békéscsabai Jókai Színházban szerda este.
Karácsonyi hangversenyt adott a Trefort Ágoston Fiúkórus Békéscsabán, az evangélikus kistemplomban. A szokásos ünnepi „éneklés” egyre többeket vonz, ami nem is csoda, hiszen a fiúk minden fellépésükön elvarázsolják a hallgatóságot.
CsaKK Nektek! címmel búcsúzott el zártkörben – munkatársaitól, közvetlen partnereitől – kedden, az idei, az első évadjától Tiszántúl legnagyobb kulturális központja. A kvázi belterjes rendezvényre regisztráció során lehetett széket foglalni, majd a direktori székfoglalót követően a MONAMO zenekar kamarakoncertje gyújtotta meg az ünnepi csillagszórókat – csak nekünk.
A szarvasi Székely Szakképző Iskola végzősei is megkapták a szalagot.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Bomba nyeremény! Nyerj 24 db Bombát az SCM Kft-től!

Bomba nyeremény! Nyerj 24 db Bombát az SCM Kft-től!

Érték: 3.816 Ft Játszom
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Érték: 3.200 Ft Játszom