A rovat további hírei
Adventi ünnepségre várták a városban és a Lencsésin élőket szerdán. A József Attila Településrészi Önkormányzat és a Csabagyöngye Kulturális Központ Lencsési Közösségi háza szervezete ünnepségre nagyon sokan elfogadták a meghívást, családok, fiatalok és idősek, egyedül élő nyugdíjasok várakoztak az ünnepi pillanatokra. Az adventi koszorú gyertyáit két óvodás gyújtotta meg.
Egy amatőr fotós önálló tárlata nyílt hétfőn délután Békéscsabán a Szlovák Iskolában. A hír önmagában nem újdonság, hisz nap mint nap nyitnak meg kiállításokat. Ezeket a képeket azonban egy olyan fiatalember készítette, aki kirándulásait és az ott szerzett élményeket ily módon, fotómasinával mutatja meg a közönségnek.
Minden év december 6-án, Miklós napján a jóságos Miklós püspökre emlékezünk. Kicsik és nagyok ablakba állítják a fényesre tisztított csizmákat, cipőket, hogy ajándékokkal töltse meg a Mikulás. A gyerkőcök izgatottan várták a Nagyszakállút, a Nap kérdésében elmondták, ki mit kapott ajándékba.
December 7-én tartotta a hír6.hu az ötödik születésnapját, erre az alkalomra jó néhány partnert hívtunk, majd a hivatalos összejövetel után az olvasókkal folytatódott az ünneplés.
"A művészetet tanítani vagy tanulni nem lehet. Ez nem pálya - ez élet." Gulácsy Lajost idézte köszöntő beszédében dr. Simon Mihály címzetes főjegyző, aki kedden délután a békéscsabai Hotel Fiume halljában megnyitotta Bácsfalvi Zoltán kiállítását.
Kettős könyvbemutatóra várták az érdeklődőket tegnap este a Jókai Szalonba. A Békéscsabai Jókai Színház és a Körös Irodalmi Társaság közös rendezvényén Gerlóczy Márton és Szabó Tibor Benjámin mutatta be legújabb kötetét.
Hiába fürkészték az eget a békési megyeszékhelyiek hétfő este, mert az angyalok nem az égen, hanem a Jókai Színház színpadán szárnyaltak. Este hétkor Békéscsabán nyitott szívekre találtak a gondolatok, amiket a fellépők szavakkal, hangokkal, gesztusokkal és mosolyokkal közvetítettek.
Békéscsaba is készül az ünnepre. Vasárnap késő délután meghitt összejövetelre várták az érdeklődőket, aki részesei lehettek az első adventi gyertya meggyújtásának.
Nemzeti színbe öltöztették a Jókai Színházat: a bejárat fölé piros-fehér-zöld színű szalagot feszítettek, az épületet pedig ugyanezekkel a színekkel világították meg. A teátrumba érkezők már a belépés előtt szembesülnek azzal, hogy a színpadon történelmünk egy fontos korszakát idézi meg a társulat.
Erdős Norbert a Békés megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, országgyűlési képviselő beszédet mondott Dr. Dunay Alajos esperes, plébános, kanonok mellszobrának felavatásán, amelyet Békésszentandrás Baráti Szövetsége szervezett a katolikus templomnál.