A rovat további hírei
Filmesek, színészek, énekesek és táncosok lepték el a Békés megyei Okány községet. Még mielőtt bárki azt hinné, hogy Hollywood-dá vált a község, gyorsan eláruljuk, hogy gyerekekről van szó, akik egy nem mindennapi táborban vesznek részt, és különböző videókat is készítenek. Ezúttal egy labda történetét mesélik el.
Báró 13. Rácz Pali híres prímás volt. Egy pesti gyáros leányával való - szerencsétlenül végződő - szerelmi kalandját követően, hegedűjét idejekorán szögre akasztotta, és sikeres impresszárió vált belőle. Kiváltképp cigánykörnyezetének művészeit foglalkoztatta... Kálmán Imre klasszisát szombaton az Operettvilág Együttes előadásában láthatták a nemcsak szarvasi ínyencek.
Ötezredik koncertjét adta pénteken Hevesi Imre a békéscsabai főtéren. Képeinkből jól látható – Hevó több generációs rajongótábora inkább gyarapszik, mint fogy.
Adatik mindenki tudtára: Mátyás király életéről szóló kiállítás nyílt Békéscsabán a Munkácsy Mihály Múzeumban. A tárlatmegnyitót rendkívüli módon nem az intézmény kiállítótermében tartották, hanem egy középkori vásárban - vagyis a múzeum udvarán berendezett reneszánsz díszletek között.
Egy hamisíthatatlan, kellemes, fülledt nyári komédiával domborított kedden az óbudai Turay Ida Színház, a Szarvasi Vízi Színház deszkáin. Vajda Katalin Anconai Szerelmesek című darabjában többek között megismerhettük Nemcsák Károly brutál arcát, valamint Keresztes Ildikó cserfes, tanyasi házvezetőnő karakterét is. Szerelemek, talján slágerek, táncok, happy end, akár egy régi magyar moziban.
Templom, falrészlet, szökőkút, park – formálódtak a témák a vásznakon kedd délelőtt Békéscsaba új főterén. Festők költöztek a járókelők közé, hogy megmutassák, miként készül ecsettel, szórással, krétával, netán elektromos fogkefével egy alkotás. A IX. Békéscsabai Nemzetközi Művésztelep résztvevői ők, akik egy hétig együtt dolgoznak.
Filmesek, színészek, énekesek és táncosok lepték el a Békés megyei Okány községet. Még mielőtt bárki azt hinné, hogy Hollywood-dá vált a község, gyorsan eláruljuk, hogy gyerekekről van szó, akik egy nem mindennapi táborban vesznek részt.
A független színházi társulatok, alternatív csoportok mostanában főként a körülöttük kialakult finanszírozási vita kapcsán kerültek előtérbe. Most újra a művészet, a munka kap szerepet: megnyitották az idei év alternatív színházi seregszemléjét, a Thealter Fesztivált Szegeden.
Szeptember elejéig minden napra jut egy mese a békéscsabai Főtéren. Az elmúlt vasárnapra a programfüzetek fagyizó délutánt hirdettek Paulik Laci bácsi népzenész-pedagógussal meghangszerelve. Azonban a fagygombócok helyett csak hanggombócok gurultak – az egyébként árnyékos csabai placcon.
Mindig is csurgott a nyálam, amikor évekkel ezelőtt az Élővíz-csatorna gyulai szakaszán sétáltam. Tetszett, hogy nemcsak sneciző (szélhajtó küsz) zsebpecások ad hoc bitorolják a partot, hanem egy jó néhány, hangulatfokozó egység fapados teraszát is nyaldossa a békalencsés víz. (Na jó, Békéscsabán már egy jó ideje működik a zsilip kikötő-kármentője.) Ezzel szemben a nyár eleje óta – egy kis EU-s pénzpumpával rásegítve – a békési megyeszékhely is kezdi felfedezni magamagát. Többek között péntek esténként a Csabagyöngye árnyékában kiülős, élőmuzsika duruzsol. Legutóbb az Ó-Körös Trió domborított.
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital