A rovat további hírei
Újabb állomásához érkezett a Mindentudás Színházi Egyeteme a Békéscsabai Jókai Színházban. A rendezvény vendége ezúttal dr. Papp István neuromuzikológus volt, előadása nagy érdeklődésre tartott számot. Az Ibsen Stúdiószínház ülőhelyei nem voltak elegendőek, sokan pótszékeken ülve hallgatták az előadást.
A Bárka szerkesztősége, a Békéscsabai Jókai Színház és a Körös Irodalmi Társaság közös szervezésében hívták ünnepi estre az érdeklődőket a színház Ibsen Stúdió Színházába. A vendégek találkozhattak az irodalmi és művészeti folyóirat munkatársaival, szerkesztőivel, miközben a Bárka-díj is gazdára talált.
Új bemutatóra készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Ezúttal Katkó Ferenc rendezésében állítják színpadra Mikszáth Kálmán Szent Péter esernyője című művét.
Gordon Childe angol királyi régész átkelt a La Manche csatornán, Párizsban felült az Orient Expressre, amelyről Budapesten leszállt. Itt nem állt meg, újabb vonatra szállt és meg sem állt Hódmezővásárhelyig. A város múzeumába igyekezett azért, hogy saját szemével győződjön meg arról, mit találtak magyar kollégái Kopáncs-Kökénydombon.
2013 első kiállítását nyitotta meg Gyarmati Gabriella művészettörténész a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeumban csütörtökön délután. Nyisztor János (NEStor) képzőművész NOL A LÁPVILÁGBÓL című tárlata varázsol különleges hangulatot a Tégla terembe.