A rovat további hírei
Minden eddiginél nagyobb tömeg érkezett az idén debütáló pósteleki ROM Fesztivál harmadik napjára. A Randy Marsh alatt a hír6-nak sikerült megmentenie a Termimámor életét, igaz csak részben. Eközben párhuzamosan Miklós Attila szocialista-pacifista forradalmár fél lábon porig alázta a céllövődét, Borsodi Laca kirekesztettnek érzi magát, és a Neo úgy játszott, mintha egy arénában lett volna. Betekintés a szombati napba.
Hirtelen kigyulladnak a csillár fényei, és egyszerre régi pompájában ragyog fel az egykori párizsi Operaház… Andrew Lloyd Webber talán legsikeresebb musicaljének, Az operaház fantomjának koncertváltozatát mutatta be a Madách Színház társulata a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán.
A kőről általában az állandóság, a mozdíthatatlanság jut eszünkbe, nincs ez így Popovics Lőrinc kiállításán, ahol a kő mint szimbólum, teljesen más értelmet nyer. Valami megmozdul, életre kel. A Fényösvényen elnevezésű tárlat szeptember 1-jéig látható a REÖK-ben.
Igazi eklektikus ’csapat’ gyűlt össze szerdán a békéscsabai városháza udvarán, hogy néhány hangulatfoszlányt felidézzenek a közel négy esztendeje elhunyt énekes-színész igen jelentős életművéből. A koncert első felében Őszi-Tóth Gábriel, Tóth Csaba és Rózsa György triója játszott, majd a Jókai színház művészei és a helyi rock- és popperek domborítottak. Álljon itt a nevük, nem alfabetikus sorrendben: Szomor György, Fekete Péter, Mészáros Mihály (mesélő), Babócsai Réka, Szabó Lajos, Vadász Gábor, Csomós Lajos, Balázs Csongor, az ÉdesKeserű zenekar, ezenfelül Povázsai Szilárd, Vitéz László, Lovas Gábor, Aaron Ayaz, valamint Petri Lackás. Az est házigazdája Fekete Péter, a Jókai színház direktora volt.
Egy valódi or(o)szlán, azaz Csomós Lajos színész (civilben rocksztár vagy fordítva) fogadta kedden, a színházi családi délután érdeklődőit az Ibsen Ház udvarán zakatoló TeÁtrium-foglalkozáson. Ráadásul Laj’s fejet a vendéglátásban egy másik Laj’s fej is kisegítette, mégpedig Szabó kolléga. A Lajosok a korábbi keddekkel ellentétben, nem a torkokra gyúrtak, hanem visszakanyarodtak a gyökerekhez. Többek között megfejtették, hogy mitől is szól jól egy dal. Hát persze, hogy a remek kis hangszerektől. Ezt követően könyékig belemerültek a csörgők, a kisdobok és a gyufásdoboz-gitárok gyártásába. A királynők, az oroszlánok és a tigrisek sminkjéről pedig Szlávik Ágnes színházi grafikus és Leitmann Évi dizájnszakos hallgató gondoskodott. (Bojczi bácsi csak a program végén kísértett.)
’Vigyázz, mit kívánsz!’ – suttogja Nikki Sixx (eredeti nevén Franklin Carlton Serafino Feranna), a Mötley Crue basszerese, a magyar drognapló mágusokat kisujjból kirázó, Los Angelesben lejegyzett Heroin Naplókban. Sir Sixx eme intelmét én – némileg átkonvertálva – Pély Barna zenei munkásságára értem. Azaz, amikor Barnát korábban láttam a Uniteddel, mindig csak röhögtem rajta. De egyszer csak kiszállt a Rózsaszín Jaguárból, és kegyetlenül megfogta a gitár nevezetű gépezet nyakát. Persze ez az alteregója mindig is létezett, csak sokáig nem ért ide. Szombaton Békéscsabán járt a triójával.
Minden bizonnyal Kodály Zoltán zeneszerző és Gulyás György karnagy szívét is megmelengette volna a Tarhoson szombaton hetedik alkalommal megrendezett Körösök Völgye Folklórfesztivál. Hatvan évvel ezelőtt, 1953. május elsején Kodály még zenepavilont avatott a Wenckheim grófi kastélyban, amelynek a helyén az elvtársi önkény hatására egy év múlva gyógypedagógiai intézet kezdte meg a működését.
Molnár Ferenc: Az üvegcipő című előadást láthatta a közönség a Csabai Nyár következő programjaként. A produkció színpadra állításában a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház (Beregszászi Illyés Gyula Nemzeti Színház) közreműködött.
A közelmúltban, a TeÁtrium cult-programfolyam keretében egy kisebb velős, betűvetős társaság (Péter Erika, Kiss Ottó, Csillag Tamás, Dávid Péter, Szilágyi András, Kiss László) legfrissebb, saját kútfőből feltörő gondolatait hintette szét az Ibsen Ház udvarán. A levegővételeket Vozár M. Krisztián zongorajátékkal töltötte ki, a házigazda szerepét pedig dr. Elek Tibor, a Bárka folyóirat főszerkesztője vállalta magára.
Pénteken este a Leányvásárral nyitja meg idei évadát a Szegedi Szabadtéri Játékok. A szervezők nem bízták a véletlenre: Jacobi Viktor operettjében Schell Judit, Nagy Ervin és Hegedűs D. Géza is színre lép, a rendező Gothár Péter, a koreográfiákat Juronics Tamás jegyzi, s a „szövegelésbe” még Varró Dani is beszállt néhány dal erejéig.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Érték: 3.200 Ft Játszom