A rovat további hírei
Elkezdődött a visszaszámlálás, hamarosan felhangzik a békéscsabai teátrum színpadán a sokat hallott mondat: Mint ha pásztortűz ég őszi éjszakákon, Messziről lobogva tenger pusztaságon(…). Arany János talán legismertebb műve a Toldi, ezzel vált ismertté a költő.Az elbeszélő költeményt már sokszor, sokan próbálták színpadra állítani, ezúttal Tege Antal vállalkozott a feladatra. A Toldit kedden mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház.
Közös teázásra invitálták a pedagógusokat a Békéscsabai Jókai Színház Ibsen éttermébe azért, hogy tájékoztassák őket a teátrum új kezdeményezéséről, a Bóbita-programról. Az egyedülálló rendezvénysorozatba alsós osztályközösségeket vonnak be.
A Körös Irodalmi Társaság az elmúlt évek során számos jó hangulatú és nagy sikerű felolvasóestet rendezett már, néhány évvel ezelőtt például az advent jegyében, a várakozás, majd a nemzeti hagyományok, nemzeti kultúra témakörében, tavaly a szeretet motívumára.
Gyöngy-ékszerek láthatók a Békéscsabai Ipartestület egyik termében. Zalai Erika gyöngy-ékszer készítő adta „kölcsön” munkáinak egy részét, hogy mások is láthassák, egy marék gyöngyből milyen csodák fűzhetők.
Tréfás mesemondók meséltek tréfás meséket a békéscsabai Meseházban csütörtökön. Az intézmény felhívására helyi iskolák versenyzői neveztek, akik különleges ajándékot kaptak szereplésükért.
Minek nekünk a szépirodalom, ha az ember ismeri majd’ az összes Hobo-szöveget?, fejtettem meg egyszer az igazságost az egyik komámmal. Mert ha úgy évente két és félszer összefutunk, mindig nyomunk egymásnak egy-egy Földes-rigmust. Szerencsére azonban a többek között népművelő végzettségű énekes-előadó eredendően hű az alapszakmájához, hiszen munkássága során számtalan esetben külön estet szentel Mestereinek. Kedden a mezőberényi Petőfi Sándor Művelődési Központba József Attilát vitte magával.
Kisebb létszámmal ugyan, de töretlen lelkesedéssel készültek a Szent István Egyetem Gazdasági-, Agrár- és Egészségtudományi Karának békéscsabai kampuszán a hallgatók az idei kari-karácsonyra. A korábbi évekkel ellentétben idén nem a művelődésszervezők voltak a házigazdák, hanem olyan önkéntesek, akik szerették volna, ha társaik az utolsó napokban még lazítanak egyet.
Nem először jár Békéscsabán az NSZK-ban született, amerikai származású, amúgy két évtizede hazánkban élő Andrew Hefler színész-énekes és a Kéknyúl Hammond Band. Mindezzel szemben eme számos kontinentális hatás sem tudta kilúgozni Andy szakrális dekóderét, mivel simán lejött: a csávó minden bizonnyal egy Aretha Franklin murin alatt-felett-közben fogant. Ráadásul a sok soul-funky nóta között egyszer csak megjött Petri Mikulás László is – ezúttal basszusgitár nélkül. De minek kellett volna a négyhúros gép, hisz ott volt Premecz Mátyás Hammond-orgonájának az F-kulcsos mezőben lépegető öblös, melldöngető bőgőhang.
„Soha rosszabb hétvégét!” – jelentette Kiss Tibor vasárnap a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum Téglatermében megrendezett X. Gyermek- és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat Díjátadó Ünnepségén. Majd az alpolgármester hozzáfűzte: előző nap a Hófehérke és a hét törpét tekinthette meg a bábszínházban, ahol szintén, akárcsak most is: vidám gyermekzsivaj közepébe toppant. Talán épp ezért vagy a helység volt kicsi, vagy eleve sok a kis kreatív fej, de az bizonyos, hogy a nagymamáinkat már nem tudtuk volna a terembe bevinni.
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Érték: 3.200 Ft Játszom
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom