A rovat további hírei
Elkészült Martin Gábor: Csabai séták fotóalbumának második kötete. A számtalan megyeszékhelyi fényképet felvonultató kiadványt csütörtökön mutatták be a nagyközönségnek a nagykönyvtárban.
Soron következő gyűjteményes kiállítását nyitotta a Békéscsabai Ipartestület. Az „Örökségünk a fehér lyukhímzéssel készült tárgyak” című tárlatot Feiglné Csukás Klára, aranykoszorús kézműves könyvkötő mester asszony, főszervező nyitotta meg, a megjelenteket pedig Lukoviczky György elnök köszöntötte.
„A tiszta gondolat isteni természetének felismerése, az emberré válás alapvető feltétele.”
A „Jövőnk a múltunkban” című időszaki kiállítás elsősorban az idei Szent István-emlékévhez kapcsolódik, amelynek bemutatásával a hazánk területére betelepített nemzetiségek, ez esetben a szlovákság emléke előtt szerettek volna tisztelegni.
Kiállítás, könyvbemutató és konferencia – három esemény a betyárológia témaköréhez kapcsolódóan, mindhárom a Békés Megyei Kormányhivatalban zajlott szerdán. Az eseménynek aktualitása is van, két százada, hogy megszületett Rózsa Sándor.
A Békéscsabai Jókai Színház karácsonyi ajándékának is felfogható az a darab, amelynek olvasópróbáját kedden tartották az átalakult Ibsen Szalonban. Sütő András:Advent a Hargitán című drámáját advent első péntekén mutatják be.
A napokban Békéscsabán járt Laár András multikulturális nevelő-nevettető előadóművész, aki a degeszre tömött bugyrában három vendéget is elhozott magával. Így itt volt a költő, Besenyő Pista bá és Ede Bede mesélő bácsi, és az összekötő szerepét természetesen a gitáros-konferansz-performance Laár látta el.
Hartay Csaba volt vendég hétfő este a Jókai Szalonban a Békéscsabai Jókai Színház és a Körös Irodalmi Társaság közös rendezvényén. A fiatal író, költő legutóbbi kötetéről is beszélt az esten.
Nyerj bluetooth hangszórót a Morpheus PC-től!

Nyerj bluetooth hangszórót a Morpheus PC-től!

Érték: 6.000 Ft Játszom
Nyerj egy üveg Epres Rosé Fütyülőst a holvegyekitalt.hu-tól!

Nyerj egy üveg Epres Rosé Fütyülőst a holvegyekitalt.hu-tól!

Érték: 3.100 Ft Játszom
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom