A rovat további hírei
Craig Raymond Turner az énekesnő elsőszülött fia volt, 59 évet élt.
Július 4-én minden csillagos-sávos díszbe borul az Egyesült Államokban. Az amerikaiak ezen a napon ünneplik a függetlenségi nyilatkozat 1776-os kihirdetését, amelynek köszönhetően létrejött az Egyesült Államok. A nemzeti ünnep igazi családi eseménnyé vált, amikor összejönnek az emberek, barbecue partikat rendeznek. A nap végét tűzijáték zárja.
Százhatvanezer látogatót várnak a szerdán kezdődő tizenkettedik Balaton Soundra - közölték a szervezők a fesztivál keddi sajtóbejárásán Zamárdiban.
Alig több mint egy év után ismét Magyarországon ad koncertet Ennio Morricone. Minden idők egyik legnagyobb filmzeneszerzője novemberben lesz 90 éves, 2019. január 23-án a Papp László Budapest Sportarénában a Cseh Nemzeti Szimfonikus Zenekar fogja kísérni.
Megérkezett Szegedre a Móra Ferenc Múzeumban július közepén nyíló dinoszaurusz-kiállítás anyaga hétfőn, a tárlaton a látogatók a legújabb kutatások alapján ismerhetik meg az ősállatok világát.
Kultúrnemzetként nekünk magyaroknak Európa közepén meg kell ismernünk és tisztelnünk kell szomszédaink kultúráját - mondta Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár pénteken Vácon a V4-es országok kulturális minisztereivel és miniszterhelyetteseivel tartott sajtótájékoztatón.
Az Oscar-díjas színésznő több száz másik nővel együtt tartóztatták le, miután ülősztrájkba kezdtek egy szenátusi épületben Washingtonban.
Varga Klárit, Farkas Ignácot és Nagy Csongor Zsoltot jelölték idén a Kaszás Attila-díjra. A három színművész közül a közönség választja ki azt, aki átveheti az elismerést szeptember 7-én a tatabányai Jászai Mari Színházban az országos színházi évadnyitón.
A VOLT fesztivál mostantól minden évben egy fontos társadalmi ügyre hívja fel a figyelmet. Idén az autizmussal élők életkörülményeit szeretnék javítani. 30 ezer fesztiválozó és fellépő kap színes VOLT-füzért. Mindegyik száz forinttal támogatja az első Autista Krízis Ház és Oktatási Központ megépítését, ahol szakszerű és hatékony segítséget nyújtanak a súlyos autizmussal élőknek.
Június 22-én immáron második alkalommal került megrendezésre a Ványa Fénye Fesztivál. A tavalyi évben megrendezett első rendezvényhez hasonlóan idén is rengetegen vettek részt rajta, így ismételten egy nagyszerű estét zárhattak a szervezők.