A rovat további hírei
Könyvbemutatót tartottak hétfő este a Békéscsabai Jókai Színház Szalonjában a Körös Irodalmi Társaság közreműködésével. A Kortárs magyar írók sorozat következő rendezvényének vendége Márton László volt, aki saját maga olvasott fel az est folyamán a kötetéből.
A Hippolyt, a lakáj című előadással nyitotta Ötödik évadát a Békéscsabai Jókai Színház, a helyi teátrum szombaton este díszbemutatóra várta a nézőket. A háromfelvonásos előadás végén a Nap Kérdésében arra voltunk kíváncsiak, kinek, hogy tetszett a darab?
A nyilvános főpróba és a premier után szombaton díszbemutatón lépett színpadra Hippolyt, Makáts úr, Schneider Mátyás és a többiek. Az est igazán kedélyesre sikeredett, ugyanis azokat, akik díszbemutató-bérletet váltottak, az előadás után – az Alföldvíz Zrt. által prezentált – állófogadásra vártak a teátrum Vigadójába. Békéscsaba és a megye prominens személyiségei, a színészek és mindazok, akik az előadáson részt vettek egy pohár víz illetve bor mellett beszélgettek az élet nagy dolgairól, és sok egyébről.
Mozi, színház, koncert, kiállítás, irodalmi est – ki hol szórakozik, ha lehetősége van rá? A szerdai Nap kérdésében erre kerestük a választ. Röpke felmérésünk szerint a mozi nyerte a versenyt.
Részpróbán csendültek fel kedd délelőtt a Békéscsabai Jókai Színház színpadán az idei nyitódarab, a Hippolyt, a lakáj betétdalai. A zenés vígjáték különlegessége, hogy két Kossuth-díjas művész is részt vesz a darab színpadra állításában. Eperjes Károly, mint rendező, és Reviczky Gábor, mint Schneider Mátyás. A premier pénteken este hétkor lesz.
A könyv a szellem tápláléka, de milyen gyakran táplálják a békéscsabaiak "szellemüket"? A Nap kérdésében azt kutattuk, ki, mit olvas, és milyen gyakorisággal vásárolnak olvasnivalót a megyeszékhelyiek.
Hazánkban már akkor is celeb volt, amikor még az Egyesült Államokban egyáltalán nem vált közhasznú szóvá a celebrity. 1968-ban Bacsó Péter Fejlövés című filme forgatásán egy akkora pofont leakasztott Kovács Katinak, hogy az énekesnő elmondása szerint azóta sem hall rendesen a bal fülére. Az Olympiával alternatív sztár volt a hetvenes évek szocializmusában, majd Afrikába és a Nyugatra ment, hogy megélhessen a tehetségéből, a muzsikálásból. A rendszerváltás körül csatlakozott a Tátrai Bandhez, és a ’94-es, Charlie című szólólemeze megjelenését követően ismét ezrek előtt kezdett el énekelni. Horváth Charlie szombaton a Meszlényi-Autó Születésnapi Partyján játszott – hosszú egy út vezetett idáig.
Van, aki szót fogad a felhívásnak, és van, aki felháborodik, még a gondolatától is. Még mindig, vagy újra nagy divat a tetoválás. Fiatalok és idősek, lányok, fiúk, férfiak és nők díszítik testük különböző tájait színes képekkel, mintákkal, feliratokkal. Egyeseknek tetszik, mások viszolyognak a tetkótól, ennek ellenére nem csökken a varratni szándékozók száma.
Szokatlan helyen, de a megszokott színvonalú műsorral nyitotta meg idei, Ötödik évadát szombaton este a Békéscsabai Jókai Színház. Az teljes év repertoárját felvonultató gálán minden bemutatásra kerülő darabról esett szó prózában vagy dalban, az egyik rendező és egy színésznő – távollétük okán – a technika segítségével voltak „jelen” a békéscsabai teátrum udvarában.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó