A rovat további hírei
Ezen a héten a békéscsabai Lencséi Közösségi Ház irodalmi fronton szálkásított, mégpedig a költészet napja jegyében. Hétfőn Józsa Mihály előadóművész, a hihetetlen szuggesztív József Attila előadásával feszítette ki az amúgy is nagyon gyöngécske idegszálainkat, amelyet csak a szerdai, Sarusi Mihály író higgadt (kora) estje oldott fel. Nyilván, egy Mihálynak csak egy Mihály lehet az ellenpólusa.
Diákokat vezettek be a vízfestés rejtelmeibe csütörtökön a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeumban. Pataj Pál művész segített nekik, hogy feléledjen a fantáziájuk és megismerjék az akvarellfestés csodáit és titkait.
Egy békéscsabai bájos kissöntésben járt a minap dr. Kőváry Zoltán pszichológus/Kőváry Zoli gitáros. A több pólusú rendezvényen a csabai származású fej a Kreativitás és személyiség című, tavaly megjelent könyvét mutatta be. A kötet egyrészt a kreativitás személyiség meghatározóival, vonásokkal, dinamikai élettörténeti hatásaival foglalkozik; valamint a kutatás módszertannak a kérdéseivel. Legismertebb „páciensei” Kosztolányi Dezső és unokatestvére, Csáth Géza.
Tojásfestés, díszítés, berzselés, asztali díszek, nyuszik készítése, verstanulás és éneklés. A húsvétot megelőző egy-két hét ezekkel az elfoglaltságokkal telik minden óvodában. A kicsit izgatottan készülnek, várják az ünnepet, bár számukra még játék mindez.
Nyolcvan éves lett Pataj Pál, aki születésnapját kiállítással ünnepelte. Békéscsabán, a Munkácsy Mihály Múzeumban szerdán délután vágták fel a születésnapi tortáját, vagyis nyitották meg „A Kozmosz és mi – Pataj akvarellek” című tárlatát.
„Sztár”pár vendégeskedett pénteken este Békéscsabán. Pontosabban nem is vendégeskedtek, hiszen szórakoztatni érkeztek ’Csabára. Azért jöttek, hogy egy jót zenéljenek azoknak, akik a hét utolsó munkanapjának estéjét kikapcsolódással szerették volna tölteni barátok, ismerősök között egy hangulatos helyen, jó zene mellett.
Fodrászok és kozmetikusok mérték össze tudásukat szombaton a belvárosi bevásárlóközpontban Békéscsabán. A versenyre a megye minden részéről érkeztek résztvevők, nem csak tanulók, de felnőttek is. Az egész napos megmérettetést már 16 alkalommal rendezte meg a BÉKSZI Kós Károly Építő-, Fa- és Szolgáltatóipari Tagiskola.
Nyerj Jack Daniel's whisky-t a holvegyekitalt.hu-tól!

Nyerj Jack Daniel's whisky-t a holvegyekitalt.hu-tól!

Érték: 6.599 Ft Játszom
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Érték: 3.200 Ft Játszom