A rovat további hírei
Részpróbán csendültek fel kedd délelőtt a Békéscsabai Jókai Színház színpadán az idei nyitódarab, a Hippolyt, a lakáj betétdalai. A zenés vígjáték különlegessége, hogy két Kossuth-díjas művész is részt vesz a darab színpadra állításában. Eperjes Károly, mint rendező, és Reviczky Gábor, mint Schneider Mátyás. A premier pénteken este hétkor lesz.
A könyv a szellem tápláléka, de milyen gyakran táplálják a békéscsabaiak "szellemüket"? A Nap kérdésében azt kutattuk, ki, mit olvas, és milyen gyakorisággal vásárolnak olvasnivalót a megyeszékhelyiek.
Hazánkban már akkor is celeb volt, amikor még az Egyesült Államokban egyáltalán nem vált közhasznú szóvá a celebrity. 1968-ban Bacsó Péter Fejlövés című filme forgatásán egy akkora pofont leakasztott Kovács Katinak, hogy az énekesnő elmondása szerint azóta sem hall rendesen a bal fülére. Az Olympiával alternatív sztár volt a hetvenes évek szocializmusában, majd Afrikába és a Nyugatra ment, hogy megélhessen a tehetségéből, a muzsikálásból. A rendszerváltás körül csatlakozott a Tátrai Bandhez, és a ’94-es, Charlie című szólólemeze megjelenését követően ismét ezrek előtt kezdett el énekelni. Horváth Charlie szombaton a Meszlényi-Autó Születésnapi Partyján játszott – hosszú egy út vezetett idáig.
Van, aki szót fogad a felhívásnak, és van, aki felháborodik, még a gondolatától is. Még mindig, vagy újra nagy divat a tetoválás. Fiatalok és idősek, lányok, fiúk, férfiak és nők díszítik testük különböző tájait színes képekkel, mintákkal, feliratokkal. Egyeseknek tetszik, mások viszolyognak a tetkótól, ennek ellenére nem csökken a varratni szándékozók száma.
Szokatlan helyen, de a megszokott színvonalú műsorral nyitotta meg idei, Ötödik évadát szombaton este a Békéscsabai Jókai Színház. Az teljes év repertoárját felvonultató gálán minden bemutatásra kerülő darabról esett szó prózában vagy dalban, az egyik rendező és egy színésznő – távollétük okán – a technika segítségével voltak „jelen” a békéscsabai teátrum udvarában.
Két sikerprodukcióval zárja idei évadát a Vízi Színház. Csütörtökön és pénteken európai művészi szintű előadások láthatók Szarvason.
A Békéscsabai Napsugár Bábszínház idei évadjának első darabja A repülő kastély. A tündérmese sok-sok népmeséből összegyúrt, rengeteg cselekménnyel átszőtt történet, amelynek díszlete és bábjai már készülnek a bábosok „birodalmában”. A munka kellős közepén látogattuk meg őket, belesve a kulisszák mögé.
Tizennégy leányzó szállt ringbe, pontosabban lépett színpadra azért, hogy elnyerje a Miss Alpok Adria Nemzetközi Szépségverseny és Békés megye szépe verseny első helyét. A zsűri ezúttal a békéscsabai Viczián Csillát tartotta a legszebbnek, udvarhölgyeinek Rigler Renátát és Priskin Nikolettet választották.
Nyerj Jack Daniel's whisky-t a holvegyekitalt.hu-tól!

Nyerj Jack Daniel's whisky-t a holvegyekitalt.hu-tól!

Érték: 6.599 Ft Játszom
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Érték: 3.200 Ft Játszom