A rovat további hírei
Az alábbiakban a szarvasi polgármesteri hivatal közleményét olvashatják.
A színház dolga nemcsak az, hogy társadalomkritikát fogalmazzon meg, neveljen, gondolkodásra ösztönözzön, hanem az is, hogy időnként szórakoztasson. A közönségnek ugyanis joga van nevetni – ezeket a gondolatokat Dósa Zsuzsa, a szarvasi Cervinus Teátrum művészeti igazgatója és Varga Viktor, a színház főrendezője fogalmazta meg legutóbbi találkozásunkkor.
A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai is várják a fiatalokat a Békés Megyei Kormányhivatal pályaválasztási vásárán, amely ma kezdődött a megyeszékhelyen.
Szarvason lakossági hozzájárulással építenek utakat azokban az utcákban, melyek még nem rendelkeznek szilárd burkolattal. A költségek 75 százalékát az önkormányzat állja, a fennmaradó 25 százalékot pedig az érintett ingatlantulajdonosok fizetik. A 2016-ban megkezdett járdaépítési program is folytatódik.
Október 27-én a Gyulai Törvényszék és a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet együttműködésének keretében bírósági ülnökökből álló csoport tett látogatást a megyei intézetben.
Orosházán tegnap személyi sérüléssel járó baleset történt, Magyarbánhegyesen pedig elfogták azt a férfit, aki korábban betört a mezőkovácsházi könyvtárba - derül ki a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság beszámolójából.
November 4-én, szombaton este érdekesnek ígérkező programra várja a kultúra kedvelőit a füzesgyarmati Közösségi Központ.
A Békés Megyei Kormányhivatal idén is megrendezi a pályaválasztás előtt álló fiatalok és a pályakorrekciót tervező felnőttek megalapozott pályadöntését elősegítő rendezvényét, a Pályaválasztási Vásárt. A két napos rendezvényre Békéscsabán, a CsabaParkban kerül sor, 2017. november 8-9-én, 10.00 és 17.00 óra között.
A szarvasi evangélikus Ótemetőben huszonkilenc olyan katona hamvai nyugszanak, akik az I. Világháború idején a városban és környékén vesztették életüket. Többségük az itteni katonai kórházban hunyt el. Az 1922-ben létrehozott hősi temető felújítása a végéhez közeledik. A helyreállításhoz szükséges anyagi forrást a Hadtörténeti Intézet és Múzeum biztosította.
Egy hét telt el a szarvasi piac legújabb fedett csarnokának átadása óta. Az árusok mostanra már megszokták a kényelmesebb, komfortosabb helyet. Megtapasztalhatták azt is, mennyivel kellemesebb, ha az eső nem csorog sem rájuk, sem a portékájukra.