A rovat további hírei
Fennállásának 90. évfordulóját ünnepli a Nagyszénási Czabán Samu Általános Iskola. Ebből az alkalomból április 10-11-12-én nagyszabású ünnepségsorozatot szerveznek az intézményben.
Békési Ella, a Bélmegyeri Hagyományápoló Egyesület elnöke, gyűjtőmunkát kezdeményez "A XX. század menyegzői öltözékei" címmel egy 2018-ban megrendezésre kerülő kiállítás megvalósítása érdekében.
A Költészet napja alkalmából idén is megrendezik Szarvason a Versmaratont. Az április 11-én 10.00-től 18.00 óráig tartó rendezvény helyszíne a Városi Könyvtár lesz.
Idén is útnak indult a Megye Futás, Tóth László futónagykövet negyedik alkalommal hívja egy kis mozgásra a vállalkozó kedvűeket. A kezdeményezés célja a mozgás, a futás népszerűsítése.
Anya és lánya – egy ki nem mondott szavakkal, elfojtott indulatokkal terhelt kapcsolat, amely végül egyikük öngyilkosságába torkollik. Leegyszerűsítve talán így is összefoglalhatnánk a szarvasi Cervinus Teátrum Jóéjszakát mama! című darabjának lényegét. Ennél azonban sokkal többről van szó: ez az előadás rávilágít saját életünk félelmeire, bizalmatlanságaira, elhallgatásaira, arra, mennyire mérgezi kapcsolatainkat az őszinte beszélgetések hiánya. Talán ezért is van az, hogy számos néző már sokadszor ül be az előadásra.
Négyszáznegyvennégy-millió forintból négy szerállásos, korszerű, új tűzoltólaktanya épült Szarvason. A létesítményt ma délelőtt adták át. A rendezvényen részt vett dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, valamint a megyei katasztrófavédelem és a megyei önkormányzat vezetői, továbbá Szarvas és a környező települések polgármesterei.
Várhatóan a határvadász bevetési osztály első állománya május 1-én érkezik meg Orosházára, melyről Miskolczi Csanád, a Készenléti Rendőrség Kelet-magyarországi Határrendészeti Igazgatóság igazgatója személyesen egyeztetett Dávid Zoltánnal, Orosháza város polgármesterével és Zalai Mihállyal, a Békés Megyei Közgyűlés elnökével. A határvadászok elsősorban határőrizeti és határrend-fenntartási feladatokat látnak majd el.
Térítésmentes praxisjog, szolgálati lakás, rendelő és 20 millió forint alatti árbevétel esetén adómentesség is várja azokat a gyermekorvosokat, akik hajlandóak Szarvason körzeti gyermekorvosi állást vállalni. Az orvoshiány kérdését tegnap délután rendkívüli ülés keretében tárgyalta a szarvasi képviselő-testület. Az ott született döntéseket ma délelőtt sajtótájékoztató keretében ismertette dr. Melis János, a város címzetes főjegyzője.
Közösen ünnepelt a Békés Megyei Önkormányzat és Mezőhegyes Város Önkormányzata az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulóján. A megemlékezés keretében hatan Elnöki elismerést vehettek át.
Nyerjen családi belépőt a Szarvasi Arborétum pepikertjébe!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

családi belépőt a Szarvasi Arborétum pepikertjébe!

Szabadidő
Bomba nyeremény! Nyerd hatosával az SCM Kft-től!
Nyerjen! 774 Ft értékben!

Bomba nyeremény! Nyerd hatosával az SCM Kft-től!

Ital
Nyerjen kártevőírtást a Békés Pesticid Kft-től!
Nyerjen! 10.000 Ft értékben!

kártevőírtást a Békés Pesticid Kft-től!

Szolgáltatás