A rovat további hírei
A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság dolgozói ez évben is részt vettek a Teszedd Országos Hulladékgyűjtési akcióban.
Immár 6. éve, hogy a „Lurkó Húsvét” című projektünk megrendezésre kerül az óvoda falain belül.
Dévaványán tágas strand- és gyógyfürdő, mellette pedig egy modern, megfizethető ifjúsági szálláshely várja a turistákat. Megyejárásunk során mi is körülnéztünk a fürdőben, ahol a nyitás előtti utolsó simításokat, felújításokat végezték. Május 1-jén ingyenesen látogathatnak el ide a vendégek.
A Békés Megyei Önkormányzat is csatlakozott a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhoz. Kollégáink Békéscsabán, a Békési út melletti zöldövezetet tisztították meg a szeméttől.
Dévaványán számos kisebb-nagyobb mezőgazdasági vállalkozás van, a lakosság többségének ez az ágazat ad megélhetést. Megyejárásunk során mi most az Agrodéva Kft-hez látogattunk el. Szűcs Ferenccel beszélgettünk, aki csaknem fél évszázadon át ennél a cégnél (és jogelődjeinél) dolgozott, az utóbbi 14 évben igazgatóként. Tavaly nyugdíjba vonult, de a gazdasági ügyeket ma is ő intézi, s cseppet sem mellékesen ő a vállalkozás legnagyobb tulajdonosa.
Fehér László aljegyző urat Dr. Pintér Sándor belügyminiszter 2016. március 15. napján a Köz Szolgálatáért Érdemjel arany fokozatával tüntette ki.
Erdeiné Mucsi Márta, a dévaványai Ványai Ambrus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola művészeti igazgató-helyettese vérbeli népzenész. Már kislánykorában elhatározta, hogy életét a zenének, azon belül is a hegedűnek szenteli. Tanárként az elmúlt évtizedek alatt gyermekek százaival szerettette meg az éneklést és a zenélést. Prímásként a saját és mások szórakoztatására húzza a vonót, s azt vallja: a népzene ősidők óta a legjobb eszköz a bánat és az öröm kifejezésére.
Kovászna testvérmegyéi és Sepsiszentgyörgy testvértelepülései között Békés megye is bemutatkozott a Szent György Napokon, ahol a megyei Turinform vezetésével Békés megye teljes turisztikai programját megismerhették az érdeklődők.
Ahogy a javításra igencsak érett 4231-es úton Gyomaendrőd irányából Dévaványa felé zötyögünk, már messziről feltűnnek a sárréti város templomtornyai. Különösen a reformátusoké nyúlik büszkén az ég felé, a maga 63 méterével ez a Tiszántúl egyik legmagasabb temploma. A 8 ezres lélekszámú település központjában először a városháza udvarára kanyarodunk be. Dévaványai megyejárásunkat Valánszki Róbert polgármester irodájában kezdjük.
Napjainkban hatalmas érték, ha egy vállalkozás folyamatosan fejleszt, és újabb munkahelyeket teremt egy településen. Különösen nagy érték ez egy olyan város számára, mint Sarkad, mely az ország egyik leghátrányosabb helyzetű kistérségének a központja, mondta dr. Mokán István polgármester, amikor Csepreghy Mátyás városmenedzserrel látogatást tett a város legnagyobb üzemében, a legtöbb helyi iparűzési adót fizető Unit C&C Kft-nél, közismertebb nevén a cipzárgyárban.