A rovat további hírei
A Békés Megyei Védelmi Bizottság elnöke, a bizottság tagjai, a Helyi Védelmi Bizottságok elnökei és titkárai, Békés megye valamennyi településének polgármestere, járási vezetők, szakemberek vettek részt a szerdai védelmi igazgatási felkészítésen, amelynek célja, hogy a Békés megyei védelmi igazgatásban érintett valamennyi szerv, szervezet tevékenységét összehangolják annak érdekében, hogy egy esetleges katasztrófahelyzetben mindenki tudja, mit kell tennie.
Nincs ezen mit csodálkozni, hiszen idén itt rendezi a Pályaválasztási Vásár elnevezésű programot a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja. A kétnapos esemény célja, hogy segítse a pályaválasztás előtt álló fiatalok és a pályakorrekcióra kényszerülő felnőttek megalapozott pályadöntését. Békéscsabára számtalan fiatal érkezett és érkezik a két nap során, hogy hasznos információkat kapjon a vásáron, amelyekkel könnyebben jut majd döntésre jövőjét illetően.
A Széchenyi Kártya Programot irányító KAVOSZ Zrt. ismét megrendezi vállalkozói fórumsorozatát, amelynek fókuszában a kis- és középvállalkozások finanszírozási lehetőségei állnak, kiemelt figyelemmel a 2014-2020-as ciklusban várható uniós forrásokra. Békéscsabán hétfőn tartottak konferenciát.
Az 1956-os forradalom és szabadságharc 58. évfordulójáról emlékezett Békéscsaba a Nagy Imre téren rendezett központi ünnepségen. A megemlékezésen a korabeli események felidézése után koszorút helyeztek el a megjelentek a mártírhalált halt miniszterelnök szobránál.
Míg két évvel ezelőtt 93, tavaly 118, addig idén 130 kolbászt neveztek készítőik a szárazkolbász versenyre. A finomságok minősítését szakmai és média zsűri a kolbászkészítésre vonatkozó szabványok és a hagyományos házi szokások figyelembe vételével végezte.
Végre valóban elkészül: leburkolták a békéscsabai Gyár utcát, csütörtökön pedig a Kereki utca is aszfaltszőnyeget kap. Régóta várnak már erre a békéscsabaiak, de főleg az érintett területen élők, hiszen amióta elkezdődött a vasútberuházás, jelentősen megnőtt a forgalom a Gyár utcában, ami komoly gondokat okozott.
A Református Templomba igyekeztek pénteken reggel az okányiak és mindazok, akik szerettek volna megemlékezni az aradi vértanúkról, az I. világháború kitörésének centenáriumáról és a II. világháborús hősökről. Az ünnepségen állampolgársági eskü is elhangzott, méghozzá Nyeste Andrástól.
Legalábbis funkcionálisan – erről tájékoztatták a megjelenteket Gyulán, valamint arról, mit is rejt a funkcionális integráció: közel kétmilliárdból fejlesztik a két kórház műszer- és eszközparkját.
Újabb autót adtak át Békéscsabán, ezúttal Mihály Réka édesapja mutatta meg azt a gépkocsit, amihez a nyáron sikerült nem kis árelőnnyel hozzájutniuk. A Lehetőségautó elnevezésű programnak épp az a célja, hogy azok, akik fogyatékkal élnek, minél inkább érezzék: egyenrangú tagjai a társadalomnak, nincsenek kirekesztve, életük, mozgásuk, közlekedésük könnyebb és biztonságosabb legyen.
Zalai Mihály, a FIDESZ-KDNP megyei listájának vezetője és Vantara Gyula, a FIDESZ Békés megyei választmányának elnöke sajtótájékoztató keretében mutatta be a jelöltek listáját, és a lista első öt helyén álló képviselőt Békéscsabán.
Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!
Nyerjen! 15.000 Ft értékben!

Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!

Szolgáltatás
Nyerjen a békéscsabai Plazma Centertől mozijegyet!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

a békéscsabai Plazma Centertől mozijegyet!

Egészség
Bomba nyeremény! Nyerd hatosával az SCM Kft-től!
Nyerjen! 774 Ft értékben!

Bomba nyeremény! Nyerd hatosával az SCM Kft-től!

Ital