A rovat további hírei
Megyejárás rovatunk alkalmával Szeghalom városát jártuk be.
Rövid, de fontos ülést tartott a megyei képviselő-testület, tagokat delegált a TOP pályázatokat véleményező Döntés-előkészítő Bizottságba.
Füzesgyarmat a Földművelésügyi Minisztériumtól kapott, közel hárommillió Forintos támogatás segítségével olyan programsorozatot valósít meg, mely a hazai és külhoni értéktárak létrehozására és működtetésére, a nemzeti értékek népszerűsítésére, közös rendezvények megvalósítására irányul.
A Körös-Sárrét Turizmusáért Egyesület az elmúlt évben két Nemzeti Együttműködési Alap pályázatot is elnyert, mely összegből többek között a Kastélytúra és a Templomtúra című kiadványok készültek el a Tourinform Körös-Sárrét iroda közreműködésével.
A TeSzedd! – ÖNKÉNTESEN a tiszta Magyarországért ország akcióhoz 2016. április 28 és május 1-je között, Füzesgyarmat is csatlakozott.
A füzesgyarmati Kossuth Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola központi iskolájának alsó tagozatos diákjai kézmosás Guinness Rekordkísérlet felállításában vettek részt.
A Körös-Maros Nemzeti Park pusztáin megkezdődött a legeltetési időszak, az állatokat kihajtották a legelőkre. A szürkemarhák, bivalyok és juhok fontos szerepet töltenek be a védett területek természetvédelmi kezelésében - olvasható a kmnp.hu-n.
Könnyű sérüléssel járó baleset Mezőberényben, szabálysértési őrizet Békésen, Gyulán és Szeghalmon, körözés alapján történt intézkedés Békéscsabán. Egy medgyesbodzási és egy békéscsabai férfit keres a rendőrség, a lakosság segítségét is kérik - ezekről az eseményekről tájékoztatta lapunkat ma reggel a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
Idén 55 önkormányzat érdemelte ki a Kerékpárosbarát Település címet. Megyénkből Szarvas és Békéscsaba a megtisztelő cím mellé a kategóriagyőzteseknek járó különdíjat is megkapta. Az abszolút győzelmet a békési megyeszékhely szerezte meg. A Kerékpárosbarát Munkahely kategóriában két szarvasi pályázó is a nyertesek közé került. A díjátadó ünnepséget május 20-án, Nyíregyházán tartották.
A Frankfurthoz közeli Bad Vilbel városa egyáltalán nem ismeretlen Sarkad Város Önkormányzata és a sarkadi civilek számára, mivel számos adomány érkezett már korábban is Sarkadra Gerhard Stengelnek köszönhetően. 2016. május 16-án, pünkösd hétfőjén újabb Bad Vilbel-ből érkező adományt adott át Sarkadon Gerhard Stengel. A német város két személygépkocsit ajándékozott Sarkad Város Önkormányzatának.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó