A rovat további hírei
Meglepõ, de korántsem érdemtelen elismerésben részesült Békéscsaba azzal, hogy a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány az ország legkreatívabb programjának választotta a békéscsabai játszóterek örökbefogadásának gyakorlatát.
Tíz ittas jármûvezetõt szûrtek ki a múlt héten tartott fokozott közúti ellenõrzés során a megye útjain. Az Európai Unió minden országában megtartott akció során a Körös-völgyben több mint 800 vezetõt szondáztattak meg, és 129 ezer forint bírságot szabtak ki a rendõrök.
Életidegen, a magyar gazdasági-társadalmi valóságtól távol álló, politikai megrendelésekre készített "reformok" bomlasztják másfél évtizede a magyar felsõoktatást (is).
Súlyos baleset Doboznál, az útról lesodródó autós Nagyszénáson, autós és motoros ütközése Orosházán, autó elé kifutó fiú súlyos sérülése Tótkomlóson, kerékpárosok ütközése Békéscsabán, ugyancsak súlyos sérüléssel − címszavakban így lehetne összegezni a vasárnapi Békés megyei közlekedési baleseti helyzetet.
Önként távozik posztjáról Dancs László, a Békéscsaba és Térsége Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás vezetõje – erõsítette meg a hírt lapunknak az érintett.

A határon átnyúló európai uniós projektet nyert nemrégiben a romániai Nagylak, amely partnertelepülésül Tótkomlóst választotta. A két település néhány évvel ezelõtt vette fel a kapcsolatot, a mostani 55 ezer eurós, mintegy 14 millió forintos program a fiatalokat célozza meg.
Közlekedési pályát avatnak június 13-án Békéscsabán, a Mackó Kuckó Óvodában. Az intézmény pályázaton nyert pénzbõl vásárolt kerékpárokat a gyermekeknek, egy rendõrházaspár pedig mini KRESZ-parkot tervezett az óvoda udvarára.
Ki szivárogtatta ki a Kulcsár Attila nevével fémjelzett brókerügyben az álbróker – ügyészség elõtt tett – tanúvallomásait? Ezt próbálja meg kideríteni az a per, amelynek Békés megyei érintettje is van. Ugyanis a Legfõbb Ügyészség (LÜ), hírneve állítólagos megsértése miatt, pert kezdeményezett Tóth Károly békéscsabai országgyûlési képviselõ ellen. Három év után sincs ítélet.
A sérültek számát tekintve hosszú ideje a legsúlyosabb közlekedési baleset történt Békésben vasárnap 17.15-kor Doboz határában. Öten sérültek meg.
Sok közlekedési baleset volt péntekrõl szombatra virradóan, valamint a szombati napon Békés megyében. Orosháza külterületén és tanyáról elszabadult póniló okozott közlekedési balesetet. Az állat a helyszínen elpusztult.
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség
Nyerjen vacsorát a Várkonyi Bisztrótól!
Nyerjen! 10.000 Ft értékben!

vacsorát a Várkonyi Bisztrótól!

Étel ital
Bomba nyeremény! Nyerd hatosával az SCM Kft-től!
Nyerjen! 774 Ft értékben!

Bomba nyeremény! Nyerd hatosával az SCM Kft-től!

Ital