A rovat további hírei
Az volt a célunk, hogy 21. századi lapot készítsünk, és a kezdetektõl egyértelmû volt számunkra, ha ez a célunk, akkor kizárólag internetes lapot szabad megjelentetnünk – hangzott el a Hír6 hétfõi bemutatkozó sajtótájékoztatóján.

Van kinevezett aljegyzõje dr. Szvercsák Szilvia személyében Békéscsaba Megyei Jogú Városnak 2007. május 31-e óta. A korábban a közigazgatási osztályt vezetõ jogásznõ pályázat útján, a jegyzõ javaslatára nyerte el határozatlan idõre az aljegyzõi státust, mely javaslattal – információnk szerint – a közgyûlés többsége egyetértett.
Nem akármekkora kõ gurulhatott le a napokban két gyulai fiatalember szívérõl. Ugyanis a Pest Megyei Rendõr-fõkapitányság közlése szerint megszüntették ellenük a nyomozást.
Nagy titkolózás és több sejtetõ nyilatkozat után, június elsején, mandátumának lejárta elõtt egy évvel távozott posztjáról Konter László, a Békés Megyei Önkormányzat fenntartásában lévõ békéscsabai székhelyû Jókai Színház igazgatója.
Tovább folytatódott a vita a román nyelv használatáról az Országos Román Önkormányzat június 2-ai, gyulai ülésén. A sajtó beszámolt róla, a testület március 22-ei alakuló ülésén a többség nem támogatta, hogy az eskü szövege és a tárgyalási nyelv a magyar mellett a román legyen.
Békés megye – a megyei önkormányzat június elsején hozott döntése nyomán – kilépett a tíz évvel ezelõtt alapított, három országot érintõ Duna-Körös-Maros-Tisza (DKMT) Eurorégios Együttmûködésbõl. A megyegyûlés fideszes többsége úgy látta...
Megloptak egy nõt szombaton a békéscsabai piacon – tájékoztatta a Hír6-ot Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtószóvivõje. A nõ délelõtt fehérnemûket árult és eközben tûnt el a pénztárcája. Az asszony elmondta...
Bár a kelet-magyarországi megyék sorában Békés megye munkanélküliségi mutatói továbbra is az egyik legrosszabbak országos összehasonlításban, arra mégis elvétve találhatunk példát, hogy Romániában vállaljanak munkát a keleti határok mentén élõk.
Ma Békés az ország egyik legrosszabb gazdasági mutatókkal rendelkezõ megyéje. Minden vonatkozásban messze elmaradnak mutatószámaink az ország fejlettebb régiónak mutatószámaitól, elég, ha ezen a helyen az egy fõre jutó GDP-re, az ideérkezõ mûködõ tõke nagyságára vagy éppen a foglalkoztatottak számára utalunk.
A legdermesztõbb a megye gazdaságának elmúlt tíz éves történetében nem az, hogy általánosságban véve gyatrának minõsíthetõ az állapota, hanem az, hogy leszakadása az évek elõrehaladásával folyamatos, sõt fogalmazhatunk úgyis: ütemes.
Nyerjen a Sandviken Tools Kft-től Bahco metszőollót!
Nyerjen! 4.000 Ft értékben!

a Sandviken Tools Kft-től Bahco metszőollót!

Szerszám
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital