A rovat további hírei
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság három munkatársa is Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott a Föld Napja alkalmából rendezett központi ünnepségen. Szélné Sándor Katalin, Greksza János és Pozderka Imre a Nemzeti Múzeumban tartott kitüntetési ünnepségen vette át az elismerést dr. Fazekas Sándor földművelésügyi minisztertől és dr. Rácz András környezetügyért felelős helyettes államtitkártól.
A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság dolgozói ez évben is részt vettek a Teszedd Országos Hulladékgyűjtési akcióban.
Immár 6. éve, hogy a „Lurkó Húsvét” című projektünk megrendezésre kerül az óvoda falain belül.
Dévaványán tágas strand- és gyógyfürdő, mellette pedig egy modern, megfizethető ifjúsági szálláshely várja a turistákat. Megyejárásunk során mi is körülnéztünk a fürdőben, ahol a nyitás előtti utolsó simításokat, felújításokat végezték. Május 1-jén ingyenesen látogathatnak el ide a vendégek.
A Békés Megyei Önkormányzat is csatlakozott a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhoz. Kollégáink Békéscsabán, a Békési út melletti zöldövezetet tisztították meg a szeméttől.
Dévaványán számos kisebb-nagyobb mezőgazdasági vállalkozás van, a lakosság többségének ez az ágazat ad megélhetést. Megyejárásunk során mi most az Agrodéva Kft-hez látogattunk el. Szűcs Ferenccel beszélgettünk, aki csaknem fél évszázadon át ennél a cégnél (és jogelődjeinél) dolgozott, az utóbbi 14 évben igazgatóként. Tavaly nyugdíjba vonult, de a gazdasági ügyeket ma is ő intézi, s cseppet sem mellékesen ő a vállalkozás legnagyobb tulajdonosa.
Fehér László aljegyző urat Dr. Pintér Sándor belügyminiszter 2016. március 15. napján a Köz Szolgálatáért Érdemjel arany fokozatával tüntette ki.
Erdeiné Mucsi Márta, a dévaványai Ványai Ambrus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola művészeti igazgató-helyettese vérbeli népzenész. Már kislánykorában elhatározta, hogy életét a zenének, azon belül is a hegedűnek szenteli. Tanárként az elmúlt évtizedek alatt gyermekek százaival szerettette meg az éneklést és a zenélést. Prímásként a saját és mások szórakoztatására húzza a vonót, s azt vallja: a népzene ősidők óta a legjobb eszköz a bánat és az öröm kifejezésére.
Kovászna testvérmegyéi és Sepsiszentgyörgy testvértelepülései között Békés megye is bemutatkozott a Szent György Napokon, ahol a megyei Turinform vezetésével Békés megye teljes turisztikai programját megismerhették az érdeklődők.
Ahogy a javításra igencsak érett 4231-es úton Gyomaendrőd irányából Dévaványa felé zötyögünk, már messziről feltűnnek a sárréti város templomtornyai. Különösen a reformátusoké nyúlik büszkén az ég felé, a maga 63 méterével ez a Tiszántúl egyik legmagasabb temploma. A 8 ezres lélekszámú település központjában először a városháza udvarára kanyarodunk be. Dévaványai megyejárásunkat Valánszki Róbert polgármester irodájában kezdjük.
Nyerj Jack Daniel's whisky-t a holvegyekitalt.hu-tól!

Nyerj Jack Daniel's whisky-t a holvegyekitalt.hu-tól!

Érték: 6.599 Ft Játszom
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Érték: 3.200 Ft Játszom