A rovat további hírei
Míg két évvel ezelőtt 93, tavaly 118, addig idén 130 kolbászt neveztek készítőik a szárazkolbász versenyre. A finomságok minősítését szakmai és média zsűri a kolbászkészítésre vonatkozó szabványok és a hagyományos házi szokások figyelembe vételével végezte.
Végre valóban elkészül: leburkolták a békéscsabai Gyár utcát, csütörtökön pedig a Kereki utca is aszfaltszőnyeget kap. Régóta várnak már erre a békéscsabaiak, de főleg az érintett területen élők, hiszen amióta elkezdődött a vasútberuházás, jelentősen megnőtt a forgalom a Gyár utcában, ami komoly gondokat okozott.
A Református Templomba igyekeztek pénteken reggel az okányiak és mindazok, akik szerettek volna megemlékezni az aradi vértanúkról, az I. világháború kitörésének centenáriumáról és a II. világháborús hősökről. Az ünnepségen állampolgársági eskü is elhangzott, méghozzá Nyeste Andrástól.
Legalábbis funkcionálisan – erről tájékoztatták a megjelenteket Gyulán, valamint arról, mit is rejt a funkcionális integráció: közel kétmilliárdból fejlesztik a két kórház műszer- és eszközparkját.
Újabb autót adtak át Békéscsabán, ezúttal Mihály Réka édesapja mutatta meg azt a gépkocsit, amihez a nyáron sikerült nem kis árelőnnyel hozzájutniuk. A Lehetőségautó elnevezésű programnak épp az a célja, hogy azok, akik fogyatékkal élnek, minél inkább érezzék: egyenrangú tagjai a társadalomnak, nincsenek kirekesztve, életük, mozgásuk, közlekedésük könnyebb és biztonságosabb legyen.
Zalai Mihály, a FIDESZ-KDNP megyei listájának vezetője és Vantara Gyula, a FIDESZ Békés megyei választmányának elnöke sajtótájékoztató keretében mutatta be a jelöltek listáját, és a lista első öt helyén álló képviselőt Békéscsabán.
Békés mellett további négy megye mutatkozott be a békéscsabai főtéren kedden. A cél elsősorban az volt, hogy az egyes települések megmutassák, hogyan kapcsolódtak be a közfoglalkoztatásba, milyen értékteremtő munkát végeztek el, és milyen termékeket állítottak elő. A rendezvény beváltotta a hozzá fűzött reményt, sokan mutatkoztak be, és sokan érdeklődtek a kiállítók, résztvevők iránt.
Az NB II-es labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójában az Előre a Sopron gárdáját fogadta. Az elmúlt két fordulóban mindkét csapat összeszedett egy-egy vereséget, ennek megfelelően a tapogatózás jellemezte az első játékrészt. A csapatok gondosan ügyeltek arra, hogy ellenfelük ne alakítson ki helyzetet. Mondhatni számottevő esemény nélkül, az unalom jegyében telt el az első játékrész.
Azonban úgy tűnik, ezt a szálkát egy holland befektetőcsoport most kihúzza a városból, méghozzá oly módon, hogy a hosszú évek óta üresen, funkciótalanul pusztuló szállodát felújítják. Minderről hétfőn tájékoztatta a városvezetés a sajtó képviselőit.
Napsütés és nyári hőség fogadta az augusztus huszadikai műsorra kilátogató ünneplőket a békéscsabai főtérre. Az államalapítás ünnepén színes programok várták a szórakozni vágyókat, zászlófelvonás, kenyérszentelés és állampolgársági eskütétel is zajlott szerda délelőtt.