A rovat további hírei
A Jászberényi RK-Linamar-Békéscsabai RSE mérkőzésen 0:3-ra nyertek a csabai röplabdás lányok. A mérkőzésről Baran Ádám, az egyesület elnöke küldött beszámolót szerkesztőségünknek.
A dél-alföldi tájakra visszatértek a füsti fecskék első példányai. Ez is azt jelzi, hogy valóban itt a tavasz - olvasható a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság honlapján.
Hosszú idő után ismét Gyomaendrőd ad otthont a Békés megyei felnőtt egyéni horgászbajnokságnak. A verseny helyszíne a Fűzfás-zug lesz, amely Gyomaendrőd Város Önkormányzatának tulajdonában van, kezelője pedig a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége. A bajnokságot 2016. április 9-10-én tartják - olvasható a gyomaendőri önkormányzat honlapján (gyomaendrod.hu).
Valószínűleg sokan még nem tudják, hogy Szarvason van egy állatpark. Méghozzá nem is akármilyen: az aranysakáltól az igazán ritkának számító európai bölényig 44 állatfaj 137 egyedét csodálhatják meg itt az érdeklődők. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatósághoz tartozó Körösvölgyi Állatparkról van szó, amelyet 2014 júliusában nyitottak meg, s ahová megyejárásunk keretében mi is ellátogattunk.
Bő két hét, és a XVII. Gyulai Pálinkafesztivállal kezdetét veszi az idei fesztiválszezon. Ennek első akkordjaként szerda délelőtt munkába állt az összes érzékszerv – és tizennégy zsűritag –, hogy kiválasszák a magán-és bérfőzők országos párlatversenyének díjazottjait és Békés Megye Pálinkáját.
Szarvason aligha akad ember, aki ne hallott volna már a Komép Városgazdálkodási Nonprofit Kft-ről. Nem csoda, lévén ez a gazdasági társaság illetékes a szemétszállítási, útfenntartási, piacüzemeltetési ügyekben, s őket keresik akkor is, ha az utcákon sok a kóbor kutya. Az ő munkájukat dicsérik a szépen rendben tartott, virágos közterületek. Sokrétű feladataikról Pákozdi János ügyvezetővel beszélgettünk.
Átadták a gyulai Almásy-kastélyt, amely komoly felújításon esett át az elmúlt években.
"Ezen a szomorkás, eső áztatta vasárnap délután bontották volna le irányított robbantással a Barnevál egyik épületcsarnokát, de valami közbejött..." írtuk tegnap este, s ma délután mégis a levegőbe repült az épület.
I. fokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el az ország több területén, így megyénkben is.
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Érték: 3.200 Ft Játszom
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Bomba nyeremény! Nyerj 24 db Bombát az SCM Kft-től!

Bomba nyeremény! Nyerj 24 db Bombát az SCM Kft-től!

Érték: 3.816 Ft Játszom