A rovat további hírei
A gyomaendrődi képviselő testület előtt számolt be Varjú Róbert közmunkaprogram vezető az elmúlt évi és az idei - már el is kezdett- tevékenységről.
Nem áprilisi tréfa, hanem áprilisi akciók várják a látogatókat a Gyomaendrődi Ligetfürdőben.
Az őszi idénymunkák kezdetére tisztáznia kell a kormánynak, hogy miként akarja működtetni a mezőhegyesi mintagazdaságot - mondta az Együtt elnöke csütörtöki mezőhegyesi sajtótájékoztatóján.
Amikor Roszik Zoltán jó másfél évtizeddel ezelőtt átvette a szarvasi Tessedik Sámuel Múzeum vezetését, célul tűzte ki, hogy nyitottabbá, lendületesebbé teszi az intézményt. Ez sikerült is, de valahogy a látogatók mégsem tolonganak az ajtó előtt. Tavaly mindössze nyolcezren voltak.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Kardoskút-Sóstói Állattartó Telepén befejeződött a juhok ellési időszaka. Összesen 192 cigája és 175 racka bárány született.
Nyolcszáz adag székelykáposzta fogyott el röpke húsz perc alatt vasárnap délben Szarvason, az Ótemplomi Szeretetszolgálat utcai ételosztásán. A sorban állók közül egy asszony úgy nyilatkozott: „Nem szégyen idejönni az ételhordóval, szégyelljék magukat azok, akik úgy gondolják, hogy 52 ezer forintos közmunkabérből normális ebédet lehet letenni a család asztalára!”
A Jászberényi RK-Linamar-Békéscsabai RSE mérkőzésen 0:3-ra nyertek a csabai röplabdás lányok. A mérkőzésről Baran Ádám, az egyesület elnöke küldött beszámolót szerkesztőségünknek.
A dél-alföldi tájakra visszatértek a füsti fecskék első példányai. Ez is azt jelzi, hogy valóban itt a tavasz - olvasható a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság honlapján.
Hosszú idő után ismét Gyomaendrőd ad otthont a Békés megyei felnőtt egyéni horgászbajnokságnak. A verseny helyszíne a Fűzfás-zug lesz, amely Gyomaendrőd Város Önkormányzatának tulajdonában van, kezelője pedig a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége. A bajnokságot 2016. április 9-10-én tartják - olvasható a gyomaendőri önkormányzat honlapján (gyomaendrod.hu).
Valószínűleg sokan még nem tudják, hogy Szarvason van egy állatpark. Méghozzá nem is akármilyen: az aranysakáltól az igazán ritkának számító európai bölényig 44 állatfaj 137 egyedét csodálhatják meg itt az érdeklődők. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatósághoz tartozó Körösvölgyi Állatparkról van szó, amelyet 2014 júliusában nyitottak meg, s ahová megyejárásunk keretében mi is ellátogattunk.
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Érték: 3.200 Ft Játszom
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom