A rovat további hírei
Valószínűleg sokan még nem tudják, hogy Szarvason van egy állatpark. Méghozzá nem is akármilyen: az aranysakáltól az igazán ritkának számító európai bölényig 44 állatfaj 137 egyedét csodálhatják meg itt az érdeklődők. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatósághoz tartozó Körösvölgyi Állatparkról van szó, amelyet 2014 júliusában nyitottak meg, s ahová megyejárásunk keretében mi is ellátogattunk.
Bő két hét, és a XVII. Gyulai Pálinkafesztivállal kezdetét veszi az idei fesztiválszezon. Ennek első akkordjaként szerda délelőtt munkába állt az összes érzékszerv – és tizennégy zsűritag –, hogy kiválasszák a magán-és bérfőzők országos párlatversenyének díjazottjait és Békés Megye Pálinkáját.
Szarvason aligha akad ember, aki ne hallott volna már a Komép Városgazdálkodási Nonprofit Kft-ről. Nem csoda, lévén ez a gazdasági társaság illetékes a szemétszállítási, útfenntartási, piacüzemeltetési ügyekben, s őket keresik akkor is, ha az utcákon sok a kóbor kutya. Az ő munkájukat dicsérik a szépen rendben tartott, virágos közterületek. Sokrétű feladataikról Pákozdi János ügyvezetővel beszélgettünk.
Átadták a gyulai Almásy-kastélyt, amely komoly felújításon esett át az elmúlt években.
"Ezen a szomorkás, eső áztatta vasárnap délután bontották volna le irányított robbantással a Barnevál egyik épületcsarnokát, de valami közbejött..." írtuk tegnap este, s ma délután mégis a levegőbe repült az épület.
I. fokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el az ország több területén, így megyénkben is.
Békésszentandrás egyre többek számára jelent egyet a nyárral. A csönddel, a Körös hűs, halban gazdag vízével, a meggysörrel, a biciklis kalandozásokkal. És ezzel párhuzamosan egyre többen ismerik fel: a településen vendégházat működtetni jó befektetés.
Négy kategóriában közel 80 gyerek és felnőtt öltözött ötletesebbnél ötletesebb jelmezekbe a Csaba Center farsangján. Az első három helyezett mellett különdíjakkal - így a hír6.hu különdíjával is - jutalmazta a legjobbakat a zsűri.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Érték: 3.200 Ft Játszom