A rovat további hírei
A Fidesz megyei elnökségének munkáját 9 tagú szakmai grémium segíti.
A 2017-es költségvetés mindenekelőtt az adócsökkentés, az otthonteremtés és a gyarapodás büdzséje lesz, biztosítva, hogy minden magyar, azon belül Békés megyei ember is léphessen egyet előre.
Tizenhatodik alkalommal került megrendezésre Sarkadon a Gyulai úti Általános Iskola hagyományos jótékonysági, műsoros estje. A szervező, előkészítő munka már hónapokkal előtte elindult az Újteleki Iskola Alapítványának Kuratóriuma részéről. Ebbe a folyamatba kapcsolódtak be az iskola tanulói, szüleik közössége, a pedagógusok irányításával és a munkatársak segítségével.
Minden év május negyedike a Tűzoltóság Napja, Szent Flóriánhoz kötődik, aki a hozzá kapcsolódó legenda alapján tetteivel, magatartásával kivívta az útókor tiszteletét, megbecsülését. Szent Flórián a tűzoltók védőszentje nem rendelkezett emberfeletti hatalommal, nem voltak különleges képességei, egyszerűen csak ember volt. A hozzáfűződő legendák az önfeláldozást, azt a nemes emberi tulajdonságot, amelynek megfelelve Flórián is, embertársaiért áldozta fel legdrágább kincsét, az életét. Olyan ember volt, aki élete árán is kiállt az egy közösséghez tartozás elve mellett, védte társait, velük, értük a mártíromságot is vállalta.
Régi hagyomány Sarkadon, hogy április végén összefog a város, és az önkormányzat szervezésében megtörténik a település tavaszi nagytakarítása, az utcákon elszórt szemét összegyűjtése. Idén április 29-én, pénteken került sor erre az akcióra, amikor pontos beosztás szerint járták végig Sarkad utcáit a város oktatási intézményeinek tanulói és tanárai, valamint az önkormányzati intézmények dolgozói, de részt vettek a programban az önkormányzat által alkalmazott közmunkások is.
Saját fiókái mellett két kislibát is sajátjaként vezetget a Körösvölgyi Állatpark kis taván lakó egyik tőkés réce. A különös család mellett más érdekességeket is láthatnak mostanában az érdeklődők Szarvason, az Anna-ligeti vizes élőhelyen - olvasható a kmnp.hu-n.
Nyugalom van Békéscsabán, a Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban éjszaka történt rendbontás nem zaklatta fel a városban élőket - mondta Szarvas Péter polgármester az MTI-nek vasárnap kora délután.
Rendbontás történt a Békéscsabai Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban - tájékoztatta szerkesztőségünket a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság. A rendőrség rövid időn belül megfékezte a biztonsági őrségre támadó külföldieket. Az intézményben nyugalom van, a történtek Békéscsaba közrendjét nem befolyásolták.
A békési Kovács család nyerte a „Közlekedik a család” országos verseny Békés megyei döntőjét - adta hírül a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
Körözés alapján történt elfogások Békéscsabán, tulajdon elleni szabálysértés Gádoroson és garázdaság Gyulán - ezekről az esetekről számolt be ma reggeli jelentésében a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Nyerj páros belépőt a Varázslatos Musical előadásra!

Nyerj páros belépőt a Varázslatos Musical előadásra!

Érték: 6.000 Ft Játszom
Nyerj díszdobozos kolbászt a dr. Ignácz Manufaktúrától!

Nyerj díszdobozos kolbászt a dr. Ignácz Manufaktúrától!

Érték: 7.900 Ft Játszom