A rovat további hírei
Újabb autót adtak át Békéscsabán, ezúttal Mihály Réka édesapja mutatta meg azt a gépkocsit, amihez a nyáron sikerült nem kis árelőnnyel hozzájutniuk. A Lehetőségautó elnevezésű programnak épp az a célja, hogy azok, akik fogyatékkal élnek, minél inkább érezzék: egyenrangú tagjai a társadalomnak, nincsenek kirekesztve, életük, mozgásuk, közlekedésük könnyebb és biztonságosabb legyen.
Zalai Mihály, a FIDESZ-KDNP megyei listájának vezetője és Vantara Gyula, a FIDESZ Békés megyei választmányának elnöke sajtótájékoztató keretében mutatta be a jelöltek listáját, és a lista első öt helyén álló képviselőt Békéscsabán.
Békés mellett további négy megye mutatkozott be a békéscsabai főtéren kedden. A cél elsősorban az volt, hogy az egyes települések megmutassák, hogyan kapcsolódtak be a közfoglalkoztatásba, milyen értékteremtő munkát végeztek el, és milyen termékeket állítottak elő. A rendezvény beváltotta a hozzá fűzött reményt, sokan mutatkoztak be, és sokan érdeklődtek a kiállítók, résztvevők iránt.
Az NB II-es labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójában az Előre a Sopron gárdáját fogadta. Az elmúlt két fordulóban mindkét csapat összeszedett egy-egy vereséget, ennek megfelelően a tapogatózás jellemezte az első játékrészt. A csapatok gondosan ügyeltek arra, hogy ellenfelük ne alakítson ki helyzetet. Mondhatni számottevő esemény nélkül, az unalom jegyében telt el az első játékrész.
Azonban úgy tűnik, ezt a szálkát egy holland befektetőcsoport most kihúzza a városból, méghozzá oly módon, hogy a hosszú évek óta üresen, funkciótalanul pusztuló szállodát felújítják. Minderről hétfőn tájékoztatta a városvezetés a sajtó képviselőit.
Napsütés és nyári hőség fogadta az augusztus huszadikai műsorra kilátogató ünneplőket a békéscsabai főtérre. Az államalapítás ünnepén színes programok várták a szórakozni vágyókat, zászlófelvonás, kenyérszentelés és állampolgársági eskütétel is zajlott szerda délelőtt.
Hétfőn jelentette be Szarvas Péter, hogy - az állandó lakhelye szerinti – 2-es számú választókerületben független egyéni jelöltként, valamint független polgármester-jelöltként indul az októberi önkormányzati választásokon Békéscsabán.
Egy békés megyei cég akciójának köszönhetően 123 szőnyeget és 38 lábtörlőt adományozott a Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ fennhatósága alá tartozó intézményeknek, ezzel is javítva életkörülményeiket.
Július 7-én a harmadik sporthétfőnek adott otthont a csabai főtér. Az első alkalom június 23-án volt, és ezentúl a nyáron minden hétfő a sport jegyében telik a megye sportklubjainak köszönhetően, akik bemutatják, mivel várják az új generációt.
A „tanyapályázat" keretében nyert Békéscsaba a piac felújítására megközelítőleg 50 millió forintot, ehhez jött az önerő, így összesen közel 60 millióból újult meg a békéscsabai zöldségpiac.
Nyerj páros belépőt a Jókai Színház előadására!

Nyerj páros belépőt a Jókai Színház előadására!

Érték: 6.000 Ft Játszom
Nyerj díszdobozos kolbászt a dr. Ignácz Manufaktúrától!

Nyerj díszdobozos kolbászt a dr. Ignácz Manufaktúrától!

Érték: 7.900 Ft Játszom