A rovat további hírei
Gyomaendrőd valaha cipőgyártásáról és cipészképzéséről egyaránt híres volt. Az Endrődi Cipész Szövetkezet (ENCI) nevét az egész ország ismerte. A szövetkezet azonban a rendszerváltás után eltűnt a süllyesztőben, s a cipészképzés is már régen a múlté. Lábbelit azonban még ma is gyártanak Gyomaendrődön, nem is kis mennyiségben. Mégpedig a Turul Cipő Kft-nél, amelynek gyártósorain a kényelmi és komfort lábbelik mellett különleges színházi cipők, sőt még lovaglócsizmák is készülnek.
A 646 lelket számláló Hunya csendes és takaros község. Egyike azon ritka Békés megyei kistelepüléseknek, ahová az utóbbi időben fiatal családok is szép számmal betelepültek. Fiatal a település vezetője is: Hegedűs Roland 29 esztendős volt, amikor a 2015 októberében megtartott időközi választás eredményeként beülhetett a polgármesteri székbe.
A 2016-os esztendőben is számos sikeres Békés megyei vállalkozást mutattunk be Olvasóinknak. Ezek egyike a békésszentandrási Argomex Kft., melynek vezetőjével, Kozák Jánossal júniusban beszélgettünk. Visszatekintő sorozatunkban most felidézzük, hogyan vált sikertermékké a szentandrási látszóbeton.
Szarka Róberttel, a gyomaendrődi Oxygen Gym tulajdonos-edzővel még szeptemberben beszélgettünk. A napokban újra eszembe jutott, hiszen ilyenkor, az újévi fogadalmak időszakában biztosan még többen keresik fel őt és az edzőtermet.
Nagy Ferenccel, a mezőberényi általános iskola nyugalmazott igazgatójával még a múlt év áprilisában készítettünk interjút. Visszapillantó sorozatunk keretében most ismét közzétesszük.
Nyerjen kupont, mely a Familiatészta Kft. felajánlása!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

kupont, mely a Familiatészta Kft. felajánlása!

Étel ital
Nyerjen mobilt az INFOshop Békéscsabától!
Nyerjen! 22.500 Ft értékben!

mobilt az INFOshop Békéscsabától!

Műszaki cikk
Nyerjen mikrót farsangra az Emarkt-tól!
Nyerjen! 14.900 Ft értékben!

mikrót farsangra az Emarkt-tól!

Műszaki cikk