A rovat további hírei
Kondoroson az utóbbi időben sok pénzt tudtak fejlesztésekre fordítani, s a jelek szerint így lesz ez a jövőben is.
Szakács Jánosné polgármester megmutatta nekünk Örménykút látnivalóit. Bekukkantottunk az óvodába, a közösségi házba és a szociális szénosztás helyszínén is jártunk.
Október 27-én nyitotta meg kapuit az újkígyósi Szent Imre Panzió, az Iskola utca 7. szám alatt, amely az 1920-as években épült Zárda építészeti reinkarnációja: az épület jellege megmaradt, csak a tartalom változott: a hagyományos és a modern elvárások szimbiózisában pulzál.
A self-made man kifejezés kábé annyit tesz, mint önerőből megalkotott ember. Ebből kifolyólag az újkígyósi Kovácsné Skoperda Ildikó minden bizonnyal egy self-made woman. Ugyanis családi okokból kifolyólag egyszer csak ott hagyta a munkahelyét, ahol vagy 25 évig dolgozott, majdan otthon kitalálta magamagát, azaz az Ildikó Dekort. A házuk udvarán lévő műhelyében egy kávé mellett beszélgettünk.
Szombaton kezdődik az Újkígyósi Advent programfolyam – minderről Lukoviczkiné Rozsnyai Ildikóval, a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár vezetőjével beszélgettem. Vagy 20 éve ismerjük egymást; tegeződtünk. (Olyan furcsa, hogy ma, amikor az összes reklám, de még a banki hirdetések is letegeznek bennünket, egy ilyen cikkben indokolni kell, hogy miért választjuk a kommunikáció eme formáját.)
Hegedűs Roland polgármesterrel bejártuk a falu utcáit, megnéztük a legújabb fejlesztéseket.
Egy kis falu életében 150-200 millió forintnyi fejlesztési forrás nagy pénz. A mindössze 640 lakost számláló Kardos most ennyit fordíthat beruházásokra.
Magyarországon évente öt település nyerheti el az Idősbarát Önkormányzat Díjat. Idén egy Békés megyei pályázó, nevezetesen a szarvasi önkormányzat is bekerült a díjazottak közé.
Azonfelül a Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekar és a Békésszentandrási Hunyadi Mátyás Kajak-Kenu és Szabadidő Sport Club. Péntek. 13. Békés Megyei Príma-díjátadó Gála. Békés; Kecskeméti Gábor Kulturális Központ.
Dr. Demeter Erzsébet csaknem három évtizede gyógyítja a dévaványai betegeket.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó