A rovat további hírei
Szarvason az elmúlt évben jelentősen javultak a szolgáltatások, a helyi intézmények, civil szervezetek és cégek pedig nagyon sok pályázaton szerepeltek eredményesen – állítja Babák Mihály, a város polgármestere.
A békéscsabai Nagy Lászlóhoz, azaz Notesz Lacihoz a közelmúltban egy rém szimpatikus fiatalember kopogtatott be a háza ablakán, majd bekéredzkedett hozzá, s egy-két kedves szót, no meg egy kis bújtatott agressziót követően, 70 ezer forintért eladta neki a nála lévő öt darab paplan-szettet. Laci csak a jóember távozása után jött rá, hogy becsapták. Tegnap én is bekoptam hozzá, hogy elmesélje a történetét.
Merre tartanak a szarvasiak? - kérdeztük Babák Mihály polgármestert.
Szeptembertől Nagy Imre az Árkád Győr első embere. Na, ja… OK., de egy Békés megyei hírportálnak ez miért is oly rendkívüli? Mert történetesen Imre köröstarcsai származású. Ráadásul Imrus (mindenki így hívja e térségben) életútja szembefut minden modernkori lelépő elmélettel: noha, huszonévesen Ausztriába dobbantott, ahol számos projekt első embere volt, de egy jó tucat esztendő után visszabútorozott. Egyszóval az inas éveit követően, kies hazánkban kamatoztatja tapasztalatait. Na, ezt kéne tanítani, nem a kifogásokat. (Telefonon beszélgettünk – épp Bécsbe készült, én... pedig Szalontára.)
Szalai Gábor autószerelő mester kapta idén a Békésszentandrási Ipartestület és a helyi önkormányzat által közösen adományozott Tisztes Iparos kitüntetést.
A békésszentandrási Szalai Gábor 55 esztendeje szereli az autókat. Idén ő kapta a "Tisztes iparos" kitüntetést.
Nem sikerült a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. reorganizációja, ezért a cég vezetése az üzem valamennyi egységében leállította a termelést. Az 1952-ben, szövetkezetként alapított „vasipari” több mint négyszáz dolgozója megkapta felmondólevelét.
Hetek óta nyugtalanító hírek keringenek a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt-vel kapcsolatban. A kérdések tisztázása céljából többször is kerestük telefonon Csébits Ferencet, a szombathelyi Helios Világítástechnikai Kft. vezérigazgatóját, de nem tudtuk elérni (ez a cég vásárolta meg tíz évvel ezelőtt a vasiparit). Kérdéseinkre végül írásban kaptunk választ.
Mármint az első gondolat, az első út. Ugyanis az RTL Klub műsorvezetője már nyolc éves korában, a közvetlen környezetében interjúkat készített. Majdan a sors, vagy bárhogy is hívjuk, talán a legpontosabb kifejezés a szülői racionalitás a jogi egyetem felé terelte a jól tanuló békéscsabai Rózsa gimis lányt. És…
Gyomaendrődről, Szarvasról, Békéscsabáról, a Dunántúlról, sőt még Szlovákiából is érkeztek tenyésztők és állatbarátok a hétvégén Kondorosra, a Galamb-, Díszmadár-, Díszbaromfi- és Nyúlkiállításra. A rendezvénynek a Sasváriné Paulik Ilona Sportcsarnok adott otthont.
Nyerj Jack Daniel's whisky-t a holvegyekitalt.hu-tól!

Nyerj Jack Daniel's whisky-t a holvegyekitalt.hu-tól!

Érték: 6.599 Ft Játszom
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Érték: 3.200 Ft Játszom