A rovat további hírei
Nosztalgiával gondol vissza a fénykorában 800 dolgozót foglalkoztatott Új Alkotmány Mgtsz-ben végigdolgozott évekre Oláh Tibor gazdaságmérnök, a mezőkovácsházi Babó Kastély Panzió tulajdonosa, üzemeltetője, aki néhai társával, főnökével, Kőrösi Jenővel együtt több mint 10 évvel ezelőtt vette meg a téesz egykori Babó majorját, és virágoztatta fel. Aki még soha nem járt a Kaszaper felé eső volt majorban, megyejárásunk következő állomása során bizony elámulhat azon, hogy a dél-békési, „istenháta mögötti”, kilenc éve üzemelő csanádi turisztikai centrumban mi minden várja.
Az is fejlettségi mutató ám, hogy az elhasznált világítótestek hány százalékát gyűjtik vissza és hasznosítják újra egy adott térségben. Nos, míg országosan 40 százalék az arány, Kelet-Magyarországon csupán 20 százalék. Kovács Bélával, az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. – eredeti szakmájára nézve közgazdász – világítástechnikai divízió (ágazat) menedzserével a március 5-én átadott mezőkovácsházi világítástechnikai hulladékhasznosító, vagyis fénycsőbontó üzemben beszélgettünk megyejárásunk alkalmával.
Az ország egyik legfiatalabb professzora dr. Turcsán Zsolt Attila agrárközgazdász, Mezőkovácsháza független polgármestere, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdasági és Élelmiszertudományi Karának (Mosonmagyaróvár) címzetes egyetemi tanára, ám elsősorban nem ezért kerestük fel megyejárásunk során hivatalában. Szerencsés helyzet az, amikor egy kimondottan mezőgazdasági jellegű város első embere otthon van a szakmában.
Idén 30 éves a szeghalmi székhelyű Layer Kft. A hír6.hu megyejárása kapcsán arról beszélgettünk az ügyvezető igazgatóval, milyen új terveket szövöget vállalkozása további fejlesztése érdekében. Napelem-rendszerek és szélerőművek telepítésével, saját vízellátással, a hőenergia alternatív és olcsó előállításával, egyszóval önellátással szeretné segíteni a szeghalmi Sárréti Ipari Parkba betelepülő vállalkozásokat Layer István, a cégcsoport tulajdonosa.
„Össz, vagy ossz” (osu), valahogy így köszöntem, amikor beléptem a szeghalmi, tavaly a karate szakágban két Európa-bajnokot, valamint egy második helyezettet is nevelő szeghalmi Senshi Sportegyesület edzőtermébe. A hír6.hu megyejárásának egyik állomásaként ugyanis ellátogattunk a szeghalmi, egykori iskolában saját dojo-t (edzőtermet) működtető, és immár csaknem 20 éves múltra visszatekintő egyesülethez. Valamikor 30 éve próbálkoztam én is a sportág kyokushin-ágával…
Szeghalmon 2012-ben sem vesznek fel működési hitelt, kötvénykibocsátással sem számolnak, de a kisebb-nagyobb fejlesztések és a rászorulók támogatása szerepel a palettán - tudtuk meg megyejárásunk során. Macsári József független polgármester szerint szigorú, takarékos gazdálkodással, és az intézmények partnerségével idén is egyensúlyban tartható a költségvetés.
Megyejárás - a hír6.hu a Szarvasi Mozzarella Kft. örménykúti sajtüzemébe látogatott el. Ismereteket szerezhettünk a maga területén országosan piacvezető cégről és elleshettük a mozzarella-gyártás technológiai folyamatát is.
Megyejárás: a hír6.hu csapata ezúttal a szarvasi járásba látogatott el. Az 1996 óta működő szarvasi Régimódi Étterem történetét Szakács Mihály tulajdonos mesélte el.
Megyejárás: a Hír6 csapata ezúttal a szarvasi járásba, Békésszentandrásra látogatott el, ahol az 1993-ban alapított Békésszentandrási Sörfőzdét Simkó József tulajdonos mutatta be.
Megyejárás: a Hír6 csapata ezúttal a szarvasi járásban lévő Békésszentandrásra látogatott el. Sinka Imre polgármester vezetésével jártuk körbe a települést.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital
Bomba nyeremény! Nyerd hatosával az SCM Kft-től!
Nyerjen! 774 Ft értékben!

Bomba nyeremény! Nyerd hatosával az SCM Kft-től!

Ital
Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!
Nyerjen! 15.000 Ft értékben!

Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!

Szolgáltatás